tiistai 26. helmikuuta 2013

Aurinko!

Pari viime päivää on ollut upea auringonpaiste ja siitä onkin nautittu koirien kanssa ulkoillen. Eilen sain raahattua kamerankin mukaan, joten sain uusia kuvia pitkästä aikaa. Mutta ennen niitä vähän kuulumisia.

Viva täytti lauantaina kymmenen viikkoa ja neidin mitat olivat tuolloin 2825g ja n. 24cm. Tässä potretti:

Viva 10 vko 2825g n. 24cm
Neiti on kyllä todella reipas tapaus. Se on ollut töissä mukana lähes päivittäin ja siellä se tervehtii asiakkaat hirveällä hännän huiskutuksella ja jos sen ottaa syliin, niin naamapesu on taattu! ;) Se ei pelkää mitään eikä ketään. Kotona se painii Rossin ja Lunan kanssa. Tälläkin hetkellä on käynnissä kolmoispaini ;) Lenkeillä se jaksaa hyvin viipottaa mukana, välillä se jää nuuskuttamaan hyviä hajuja ja kun huomaa jääneensä jälkeen, niin tulee hirveetä vauhtia luokse :)
Pikkaisen neidillä on ollut maha löysällä ja onkin vähän paastoiltu. Nyt näyttäisi menneen taas paremmaksi, kun annoin maitohappobakteeria ja piimää ruoan sekaan. Ei kyllä mikään ihme jos tuon ahmatin maha menee sekaisin.. Se kun syö kaikkea vähänkin syötäväksi kelpaavaa ;) Hauska nähdä millainen neidistä lopulta kasvaa!

Tänne en olekaan tainnut muistaa mainita, että saimme reilu viikko sitten iloista postia. Luna on nimittäin valittu Etelä-Suomen Shelttien vuoden 2012 Näyttelypennuksi! Vau! Hieno Uuna <3 Tässä kuva iloisesta voittajasta palkintojensa kera:Vaikka neitihän ei enää kyllä pentu ole vaan jo iso tyttö! Ikää pian 17kk. Vain reilu kuukausi aikaa agilityn kisaikään! Saas nähdä korkataanko viralliset heti ;)
Luna kävi eilen myös hierottavana. Ajattelin, että nyt on taas hyvä tarkistaa ja välikin on tauon takia mitä parhain. Kävimme tällä kertaa eri hierojalla, kun saimme nopeasti ajan. Suuntasimme siis Klaukkalan Käpälämäkeen ja siellä Lunan hieroi urheilukoirahieroja Maria Niskanen. Luna oli tuttuun tapaan helppo potilas ja nukkui tyytyväisenä lähes koko ajan. Ei haitannut täysin vieras ihminen ollenkaan :)
Ja varsin hyvässä kunnossa neiti oli. Ei mitään suuria useita käsittelyjä vaativia jumeja, vaan kaikki saatiin hoidettua heti. olkapäät olivat tasaisen kireät molemmin puolin ja tämä siis selkeästi tullut agilitystä. Enpä halua tietää kuinka paljon kireämmät olisivat jos meillä olisi käytössä vielä pysäytyskontaktitkin. Myös oikealta puolelta lantiosta löytyi pieni jumi samasta kohtaa kuin viimeksikin. Tämä jumi vaikutti myös oikeaan reiteen joka ei venynyt ihan yhtä helposti kuin vasen. Tässä oli kuitenkin kaikki huomautettava, joten tilanne oli oikein hyvä! Olen miettinyt Lunan viemistä osteopaatille, mutta koska jumit olivat näin vähäiset, ei sen kanssa tarvitse pitää mitään kiirettä. Tältä hierojalta saimme erilaisen neuvon hieronnan jälkeisen liikunnan suhteen. Aiemmin meitä on nimittäin ohjeistettu, että ei liikuntaa enää samana päivänä ja seuraavanakin päivänä rauhallisesti hihnassa. Nyt meitä kehotettiin sitten menemään parin tunnin päästä reippaalle lenkille, koira mielellään irti ja saa mennä niinkuin itse haluaa. Sitä sitten noudatettin. Luna kyllä oli rauhallisempi kuin yleensä ja lähinnä ravaili ja laukkaili rennosti. Ei spurttaillut eikä riehunut, joten kaipa koira itse tietää parhaiten :)

Muuten ei olekaan ihmeitä tapahtunut. Ainoa ikävämpi juttu on se, että Nalalla alkoi silmätulehdus torstaina. Molemmat silmät rähmivät reilusti. Seuraavana päivänä huomasin sitten Lunan oikean silmän rähmivän ja tänään myös Rossin molemmat silmät olivat rähmässä. Vivalla ei vielä ole oireita. Onni onnettomuudessa on se, että Lunalle oli varmuudeksi viime syksyn parin silmätulehduksen yhteydessä kirjoitettu resepti tippoihin, jotka eivät sisällä kortisonia. Näitä uskaltaa laittaa omin päin ja kokeilla paraneeko sillä eikä tarvitse heti rynnätä lääkäriin. Luna sai reseptin nimenomaan mahdollista uusiutumista varten. Haettiin sitten lääke ja hyvin on tuntunut auttavan. Saa nähdä miten käy kun lääkekuuri loppuu. Nyt täytyy toivoa, että Vivalle ei tule mitään oireita.

Ja nyt niitä kuvia joita jo alkuun lupailin. Nämä siis otettu eilisellä lenkillä.

:)

"Täs olis tää keppi"

Murmeli <3

Sopuli <3

Tasmaniantuholainen <3

Termiitti <3

Nuoriso :)

Tytöt <3Viva-vaava <3


Sielu lepää :)


Rossi löysi kepin ;)


Rossi ja The Keppi


Ja Nala ilmoitti kuka on pomo! ;D

5 kommenttia:

 1. Hyvän kokoinenhan tuo kakara on kun Avakin oli jo 9-viikkoisena noissa mitoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se nyt toistaseks ainakaan näytä älytöntä tahtia venyvän. Se vaan on sellanen syöppö! ;)

   Poista
 2. Hienoja kuvia kaikista neljästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo saada hyviä kuvia, kun on näin kauniit mallit :)

   Poista
 3. Viva on selvästi tullut isäänsä syömisen suhteen: kaikki kelpaa ruuaksi :D Yllätin Lukan tässä yks päivä terassille unohtuneen roskapussin luota syömässä paperia...

  VastaaPoista