lauantai 9. helmikuuta 2013

Maiju Korhosen yksityistunti ja epikset

Torstaina suunnattiin Espooseen sporttikoirahallille Maiju Korhosen pitämälle yksityistunnille. Oltiin etukäteen juteltu meidän tasosta ja ongelmista sähköpostitse ja sovittu vähän mitä tehdään. Alkuun mentiin pientä rataa, että Maiju näki vähän missä mennään. Rata näytti tältä:

Maiju Korhonen 7.2
Menin radan ensin omalla tavallani ja sitten katsottiin mitä ehkä kannattaisi tehdä toisin. Heti kakkosen jälkeen Maiju ehdotti valssia vastakäännöksellä. Emme ole tätä koskaan tehneet, joten harjoiteltiin sitä alkuun niin, että heitin aina pallon kolmosen yli, niin saatiin Luna hyppäämään rohkeasti, vaikka itse käännyin eri tavalla kuin se on tottunut. Aika nopeasti Luna hoksasi homman. Iselle oli kyllä vaikeampaa ;) Putkelle lähetyksessä piti olla tarkkana rintamasuunnan ja varsinkin jalkojen suunnan kanssa. Luna kun lukee etenkin mun jalkojen suuntaa tosi tarkkaan ja kun helposti käännyin liian nopeasti kohti putken ulostulo suuta, niin saattoi tulla mukana ohi. Tuo toinen putki veti Lunaa yllättävän vähän vaikka ajattelin sen olevan ongelma. Maijukin sanoi, että kun itse olen koko ohjauksella menossa oikeaan paikkaan, niin kyllä se koirakin sinne menee. Ja niin meni. 5-7 saatiin tosi hyväksi ja nopeaksi, kun kävin varsin läheltä putken suuta hakemassa Lunan ja takaakierrosta otin mukaan kädellä jo lähes riman päältä. Putkeen irtosi hienosti ja ehdin hyvin vastaanottamaan. Lopussa ei sitten ollutkaan mitään ihmeellistä, kunhan vaan muistin taas ne jalat putkeen mennessä ;) Sain kyllä taas paljon uusia ahaa-elämyksiä ja Maiju sanoi oman ohjaukseni parantuneen huimasti tehtävien edetessä!

Sitten oli vuorossa kontaktit ja kepit. Ne otettiin kaikki erillisinä, jotta Maiju näki missä niissä mennään. Meillä siis on käytössä juoksukontaktit ja halusin saada vinkkejä miten vahvistan niitä jatkossa. Aloitettiin aasta ja se oli Maijun mielestä oikein hyvä. Vähän saisi olla alastulolla enemmän vauhtia, mutta uskoi sen tulevan toistojen myötä. Hyvin kuitenkin juoksee riittävän alas. Sitten vuorossa puomi. Ensimmäinen kerta oli hieman hidas, mutta toisella juoksi täysiä ja ihan loppuun asti. Tähän myös kommentti, että on kyllä hyvällä mallilla puomikin. Sain tähänkin vinkkejä miten tehdä ja vahvistaa. Sitten vielä keinu. Ja hyvinhän sekin meni, vaikka pidemmälle saisi juosta laskemaan keinun. Nyt tulee etutassut juuri ja juuri kontaktille, mutta tämäkin on jo loistavaa, koska aiemmin ei ole tullut juuri puolta väliä pidemmälle. Tässä ei ole kuin parista kymmenestä sentistä kiinni, että on priima.

Loppuun katsottiin vielä kepit. Ohjurit alussa ja lopussa. Alkuun Luna teki tosi hitaasti. Maiju ehdotti, että leikitän Lunaa niin, että saan sen lähes raivon partaalle ja sitten lähetä kepeille. Ja vitsi miten toimi! Teki niin lujaa ja vauhti vaan kasvoi kun juoksin reilusti edelle. Vau! Maiju sanoikin, että tuo raivo neidistä olisi kaivettava esille, niin johan löytyy vauhtia.

Tähän olikin hyvä lopettaa ja täytyy sanoa, että ihan huippufiilis tunnista jäi. Saatiin todella paljon vinkkejä ja oli kiva havaita, että olen jotain osannut tehdä oikein. Erityisen iloinen olen noista kontakteista. Tosi hienoa, että ne ovat asiantuntijan mukaan jo noin hyvät! Maijun tunneilla jatkamme nyt säännöllisesti ainakin parin viikon välein. Tuosta koirasta tulee vielä loistava!


Tänään käytiin sitten Ylöjärvellä epiksissä. Startattiin Möllihyppärillä kahteen kertaan. Rata ei ollut ihmeellinen. Oikeastaan ohjattiin vaan vasemmalla kädellä ympyrää koko rata... Mielenkiintoista. No Luna päätti sitten ensimmäisellä radalla lyödä homman ihan leikiksi ja keskittyi lähinnä räkyttämiseen ja mun lahkeeseen tarttumiseen. Loppuradasta ärähdin sitten kerran ja alkoi sujua paremmin. Toinen kerta olikin sitten ihan toinen ääni kelloissa. Teki hienon nollan, kuunteli ja irtosi hienosti. Ainoa miinus (oikeastaan vaan itselle tukkapöllyä, kun annoin tehdä jo ekalla radalla vähän) oli lähtö. Varasti nimittäin pahemmin kuin aikoihin. No turha itkeä, kun maito on jo maassa. Seuraavalla kerralla vaan palautetaan neiti paikoilleen. En viitsi tuota rataa piirtää, mutta video on tässä:


Tällä suorituksella irtosi minien toinen sija! Ilmeisesti tuolla jäi parempi tulos voimaan. Kotiin viemisinä siis hieno pokaali :)

Illalla käytiin vielä Hannan ja Poppoon kanssa lenkillä. Kiitos seurasta! Kotoota löytyikin sitten tämän näköistä menoa:


<3
Viva <3
Tähän loppuun vielä Vivan 8vko poseeraus :)Viva 8vko 2465g n.21cm

Huomenna onkin sitten ohjelmassa Hämeen shelttien laskiaislenkki. Pääsee Viva näkemään lisää uusia maisemia! :)1 kommentti: