perjantai 22. helmikuuta 2013

Viimeiset treenailut hetkeen

Eli otsikon mukaisesti, päätin tänään jättää Lunan nyt kolmen viikon treenitauolle. Neiti on tehnyt nyt niin paljon ja hyvin, että on hyvä pitää pieni tuumauspaussi. Luna on kuitenkin niin nuori, että on hyvä näin varmistaa ettei vaan kyllästy. Lisäksi tuntuu sisäistävän asioita melkein enemmän tauolla kuin treenatessa. Meillä ei myöskään ole mikään kiire minnekkään.

Näillä puheilla sitten itse treenailuihin. Tämän keskiviikon rata näytti tältä:

keskiviikko 20.2
Päädyttiin siis menemään rataa, kun oli varsin lyhyt ja helppo. Eikä siinä ihmeitä ollutkaan sen jälkeen, kun itse toimin oikein. Alkuun oli oma homma jostain syystä ihan hakusessa... Koira oli hieno! Kepit ei toimineet ollenkaan, joten yhden oikein menneen suorituksen jälkeen jätettiin ne välistä radalla. Pussia teki hyvin ja niistosokkari toimi hienosti esteelle 12. Pussin teki todella hyvin! Alkuun ohjasin 16-19 aan puolelta, jolloin 17 tuli päällejuoksu, mutta lopuksi kokeiltiin toiselta puolen, eli 17sta pakkovalssi ja siitä persjätöllä 18sta. Molemmat toimivat ihan kivasti, persjätöllä saatiin ehkä vähän enemmän vauhtia. Putken jälkeen loppu tehtiin myös molemmilta puolin siis joko pakkovalssilla tai takaakiertona ja molemmat toimivat tässäkin. Luna oli hieno, kartturi ei niinkään. Joskus on vaan huonompia päiviä :)

Tänään suunnattiin Sporttikselle Maijun yksärille. Ehdittiin tehdä vaikka ja mitä :) Alkuun tehtiin keppejä kuudella kepillä. Alkoi vauhtia löytyä! Välillä toki hidasti, mutta Maiju sanoi sen johtuvan vain epävarmuudesta ja siitä, ettei halua tehdä väärin, vaan tunnollisena koirana yrittää kaikin keinoin tehdä oikein. Pieni murunen! <3 Keppien jälkeen siirryttiin tekemään tällaista ratapätkää:

Maijun tunti 22.2
Takaakierto vitoselle alkoi sujua heti kun osasin pitää taas jalat meno suunaan, enkä sipsutellut sivuttain tai takaperin ;) 7-9 keskityttiin vaan siihen, että jalat on koko ajan menosuuntaan ja vaan yläkroppa kääntyy. Niinkuin korkkiruuvi ;) Piti myös juosta mahdollisimman lähellä esteitä, eikä ruveta kaartelemaan. Tätä tehtiin myös toisesta suunnasta. Heti kun sain oman ohjauksen kuntoon, niin Luna meni juuri sinne minne pitikin. Aika loogista, kun se koira ei niitä virheitä tee...

Tämän jälkeen tehtiin myös noilla kolmella esteellä välistävetoja molempiin suuntiin. Näitä ei siis koskaan olla tehty ja viime sunnuntaina yritys oli aika kehno, eikä onnistunut kertaakaan. Alkuun tehtävää helpotettiin esteiden asettelulla, niin etteivät ne heti olleet noin yhdensuuntaiset, vaan keskimmäinen oli vinossa vastakkaiseen suuntaan. Luna hoksasi homman varsin nopeasti. Luki hienosti ohjausta ja teki aivan loistavia suoriuksia ja esteet pystyikin hyvin nopeasti laittamaan linjaan. Maijukin oli tyytyväinen siihen miten hyvin ne sujuivat, varsinkin kun ottaa huomioon sunnuntain hankaluudet :) Välissä tehtiin puomia. Vahvistettiin oikeaa suoritustapaa. Saatiin useita loistavia juoksuja! :) Lisäksi tehtiin keinua niin, että Maiju palkkasi Luna päässä ja laski keinun. Itse juoksin reilusti edelle. Kerta kerralta Lunan vauhti kasvoi ja saatiin mukavia suorituksia. Hieman oli hankaluuksia saada Luna poistumaan Maijun luota. Sieltä kun sai namia ;)

Ihan lopuksi tehtiin tuosta radasta vielä pätkää 6-9 ja ysin jälkeen mentiin vielä aalle. Nyt tehtävänä oli takaakiertopersjättö esteelle 8. Yhden kerran tarvitsi heittää pallo esteen yli, että ymmärsi jujun, mutta sitten ei mitään ongelmia. Oudointa tuossa itselle oli se, että piti vain uskaltaa luottaa siihen että se koira tulee sieltä kyllä. Ja niinhän se tuli.

Kaikkiaan oli taas aivan loistavat treenit ja uutta opittiin aivan valtavasti. Lunan A on myöskin todella hyvä ja tekee kontaktin varmasti. Eniten työtä on kepeillä ja keinulla, mutta nekin sieltä varmasti tulevat kun saadaa lisää treeniä ja varmuutta. Kovaa vauhtia siis ollaan menossa kohti kisavalmiutta! Kyllä me vielä kisataan, se on aivan varma! :D Kyllä Luna kertoo kun se on siihen valmis! :)


Tässä oli taas treenisepustuksia. Kovin kovin treenipainotteisesksi blogi on mennyt, mutta itselle nämä muistiinpanot ainakin ovat kultaakin kalliimpia ja jos joku muukin niitä jaksaa lukea, niin se on vaan plussaa :) Nyt treenirintamalla, ainakin agilityn suhteen, hiljenee hetkeksi. Kuukauden kuluttua alkavat sitten myös näyttelymatkat pikkuhiljaa ja niissä sitten ravataankin ahkerasti. Vivan kanssa pitäisi myös alkaa opetella perusjuttuja. Tähän asti on saanut vain olla ja totutella uuteen kotiin. Leikitään, lenkkeillään ja nautitaan normaalista arjesta rakkaiden eläinystäviemme kanssa. Sehän se elämän suola on! Eikös? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti