sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Agilityä kyllästymiseen asti videoilla höystettynä! ;)

Viikonloppu on mennyt oikeastaan täysin agilityn parissa. Eilen suunnattin aamusta Lohjalle epiksiin, missä startattiin möllien agiradalla kahteen kertaan. Rata näytti tältä:

Lohjan epikset 16.2
 Kiva rata. Ei tarvinnut juosta ihan vaan päästä päähän hallia, vaan piti välillä vähän ohjatakin ;) Luna kävi aika kierroksilla, mutta oli kuitenkin varsin kivasti ohjattavissa. Ekalla radalla yllättävästi meinasi lähteä pituudelle, kun piti mennä aalle. Sain juuri ja juuri pelastettua, eikä saatu virheitä, joten nollalla mentiin. Toisella radalla sitten korjasi ja irtosi aalle upeasti. Muutenkin meni hyvin, vaikkakin valssailin taas auttamattoman myöhässä... Nollilla mentiin tämäkin rata ja aikakin riitti toiseen sijaan :) Tässä video radasta:


Päivällä vähän huilattiin kotona ja illalla suunnattiin Kompassiin Karvakedon-kasvattien agilityiltaan. Meitä oli siellä kouluttamassa maajoukkue-edustaja Pirjo Yli-Juuti. Otin myös Rossin ja Vivan mukaan katselemaan menoa. Rossi tuttuun tapaan vikitteli kaikkia, niin koiria, kuin ihmisiäkin. Viva ei myöskään ollut tilanteesta moksiskaan. Vähän vain harmitti kun joutui olemaan enimmäkseen sylissä tai häkissä. Häkissä olo sujui neidiltä vallan hienosti. Rossi toki oli siellä kaverina :)

Treeneissä ei tehty mitään kovin kummallista, koska tila on niin rajallinen. Lunan kanssa harjoiteltiin sylkkäreitä, tuplasylkkäreitä ja saksalaista. Tässä videopätkiä treeneistä. Ensin tuplasylkkäri vasemmalle:


Ja sama oikealle:


Ja sitten saksalainen vasemmalle:


Ja oikealle:


Ja vielä pieni vauhtipätkä:


Kaikkiaan kivaa oli ja taas opittiin jotain uutta. Luna teki hienolla innolla töitä ja vauhtia löytyi. Oli myös kiva nähdä Lunan siskot ja muita Karvakedon kasvatteja.

Vivalle tuli myös lauantaina mittariin 9vko ja tässä neidin poseerauskuva:

Viva 9vko 2600g n.22,5cm


Tänään suunnattiin sitten Lietoon ATT:n tilohin, jossa oli ohjelmassa Maiju Korhosen valmennus. Maiju oli meidän pään menoksi rakentanut varsin kinkkisen radan, jota pienissä pätkissä mentiin. Kokonaisuudessaan rata näytti tältä:

Maiju Korhonen 17.2
Ja huhhuh voin sanoa.. Ei ollut helppoa. Alkuun hinkattiin vaan kolmea ensimmäistä estettä. Kakkoselle pakkovalssia vastakäännöksellä ja kolmoselle niisto. Tuota vastakäännöstä ei olla Lunan kanssa tehty koskaan, joten pari ensimmäistä kertaa menikin hakiessa, mutta nopeasti hoksasi ja kääntyikin sitten aivan siivekettä nuollen. Samoin niisto kolmosella alkoi sujua. Tässä videopätkä tuosta:


Sitten oli vuorossa pätkä 3-7, joka taidettiin tehdä vain kaksi kertaa, kun se sujui heti todella mallikkaasti. Luna irtosi vitosen takaakiertoon aika kivasti, joten ei ollut ongelmia sinne ehtimisen kanssa. Tässä video:


Aalta putkeen toimi ihan kivasti ja otti kontaktin oikeinkin hyvin, vaikka liikuin taakse ja sivulle. Tätä ei tehty montaa kertaa kun teki niin hyvin.
Sen sijaan pätkä 9-13 oli hankala, niinkuin etukäteen ajattelinkin. Valssin tekeminen on mulle jotenkin käsittämättömän vaikeaa ja tuntuu, että olen aina myöhässä vaikka kuinka aikaisin koitan sen aloittaa. Toistoilla saatiin se kuitenkin ihan siedettäväksi. Tein siis 9 jälkeen persjätön ja sitten 20 jälkeen valssin.
Välistäveto 13 jätettiin tekemättä. Vahvistettiin siinä vaan Lunan käteentuloa ja päätettiin jättää se siihen ettei sekoiteta neitiä heti. Tässä vidoe tuosta pätkästä:


Näitä aiempia hinkattiin sen verran kauan, että meidän viimeiseksi pätkäksi jäi kohta 14-19. 14-15 päällejuoksu, 16 sakasalainen ja sitten vaan juoksua. Luna alkoi jo hieman väsähtää tässä vaiheessa, joten kun päällejuoksu sujui heti hyvin, niin aloitettiin pätkä pussista. Pussia ekalla kerralla hieman taas aristeli, mutta tuli heti läpi omin avuin ja alkoi löytyä vauhtia toistojen myötä. Ja sitten tuo meidän valmennuksen kohokohta, eli saksalainen. Oli kyllä aika hyvä, vaikka itse sanonkin. Huomasi , että on niitä harjoiteltu. Hieno Luna! :) Tässä vielä video:Valmennus meni mielestäni oikein hyvin ja Luna oli täysillä mukana. Vaikka hieman väsyi, niin lelun avulla saatiin vauhtia ulos senkin jälkeen. Tästä on taas hyvä jatkaa ja ensi perjantaina meillä onkin taas Maijun tunti. Saapa nähdä mitä on meidän päänmenoksi silloin keksinyt! ;) Niin ja Luna muuten mitattiin tuolla epävirallisesti agilitytuomarin toimesta tuloksella 33,5cm, joten kyllä se mini on! :)

Luna on ollut nyt varsin väsynyt, eikä kyllä ihme. Sen verran rankka oli viikonloppu ja oikeastaan koko viikko. Aion sen tänään hieroa läpi ja saa huilata pääosin perjantaihin asti. Keskiviikkona tehdään treeneissäkin vaan jotain pieniä ohjausjuttuja ja leikitään. Viikollakin taidetaan muutamia kaveritreffejä lukuunottamatta vain olla ja loikoilla. Itse varmaan agiliidän myös unissani! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti