tiistai 25. helmikuuta 2014

Mitä meille kuuluu?

Reilu viikko sitten kisatiin Lunan kanssa Janakkalassa kolmen radan verran. Ero Lunan tekemisessä edellisiin kisoihin verrattuna oli huima. Neiti laitteli hirveää kyytiä ja kartturi oli puolet radoista myöhässä. Ihanaa!! Yksi nollakin onnistuttiin tekemään ja vauhtikin riitti sijaan 4.


Hyppyradalla tuli harmittava hylly, kun Luna kompastui loppuradasta muurin jälkeen ja näin ollen linja seuraavalle muuttui niin paljon, että hyppäsi sen sitten väärin päin. Toiselta agiradalta tuli vitonen, kun Luna ei jostain syystä löytänyt putken suuta. Ja tämä ei kerrankin mennyt ohjaajan piikkiin, koska Jennakin sanoi radan jälkeen ettei tiedä miksi Luna ei sitä putkea löytänyt, sillä ohjasin hyvin. Nämä eivät kuitenkaan harmittaneet ollenkaan, sillä ihaninta oli, että Luna oli taas oma itsensä.

Kisojen jälkeisenä päivänä Luna pääsi sitten ensimmäistä kertaa eläessään fyssarille. Suunnattiin Remediumiin Espooseen ja siellä meidät vastaanotti eläinfysioterapeutti Noora Heino. Sen pidempiä analysoimatta, laitan tähän potilaskertomuksen:


Luna tullut fysioterapeutin tsekkaukseen, käynyt hierojalla säännöllisesti. Agikoira, näyttelyissä käy myös. Perusterve. Liikkeet puhtaat, etujalat kiertyvät aavistuksen sisäänpäin ja takajalat ulospäin. Liikkeellelähdöt ok. Sivutaivutuksissa haluttomampi taipumaan vasemmalle. Vartalonhallinta hyvä. Tunnustellessa vartaloa tuntuu oik. takareisi vasempaa isommalta ja vasemmalta puolelta kyljestä muutamia aristuskohtia. Nivelet ok raajoissa. Oik. puolella lievää lihaskireyttä lanneosassa, rinnassa ja etureidessä, vasemmalla taas rintarangan alueella, lanneosassa ja etureidessä. Selän nikamien joustot käyty mobilisoiden läpi, rinta-lannerangan ylimenoaluetta aristaa lievästi, hoidettu tätä aluetta erityisesti. Nyt muutama päivä rauhallista menoa, ei riehumista. 

Mitään suurta ei siis löytynyt, eikä fyssarilla tarvitse käydä useammin kuin vasta puolen vuoden päästä. Täältäkin tuli siis kehuja Lunan hyvästä ja agilityyn sopivasta rakenteesta. Hierojakäyntejä jatketaan normaalisti ja jumpataan takapäätä vielä voimakkaammaksi. Lisäksi tehdään sivutaivutuksia kuten tähänkin asti on tehty.

"Äiti mulla on tylsää"

Tämän jälkeen on siis taukoiltu agilitystä Lunan kanssa. Viva kävi eilen Jennan treeneissä ja pikkumusta alkaa tosissaan syttyä lajiin. Kyllä siitä vaan hieno tulee!Muutoin ei ihmeitä olekaan tapahtunut. Ollaan lenkkeilty ja oltu vaan. Luna alkaa pikkuhiljaa olemaan taas oma raivostuttava seinille hyppivä energiapakkaus ja eilen illalla leikkivät pitkästä aikaa Vivan kanssa niin, että töminä vaan kuului kun painelivat pitkin huushollia :D

Molemmat pikkutytöt kasvattavat myös turkkia hyvää kyytiä, joten eiköhän sitäkin löydy taas kun parin kuukauden päästä alkaa taas näyttelykausi. Luna on nyt ilmoitettu Huhtikuiseen Tallinan Voittaja - näyttelyyn. Muita en sinne viitsinyt mukaan raahata. Nala olisi kyllä upeassa turkissa, mutta siinä onkin sitten nuo muut puutteet ;) Heinäkuussa Pärnussa se saa kyllä mennä kertaalleen ainakin kehässä pyörähtämään :)

Kylä, se surffaa nykyään jo netissäkin! :D
Rossista on lähes mahdoton saada edustavaa kuvaa… :D
Tänään lenkkeillään vielä hyvässä seurassa ja siten suuntaankin näillä näkymin Tampereelle yökylään ja kätilöavuksi kun Heidin Ava luultavasti synnyttää ensi yönä. Jännää siis tiedossa :)

Viimein saatiin myös koirien palkinnot hieman paremmin järjesteltyä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti