tiistai 4. helmikuuta 2014

Agilityä, vaihteeksi

Viikonloppu kului vaihteen vuoksi agilityn parissa. Lauantaina kisattiin Ojangossa kolme rataa. Tuomarina toimi Ritva Herrala. Varsin helponoloiset olivat radat.

Ensimmäisenä ohjelmassa agirata. Meno oli muuten kohtuu hyvää, mutta puomin jälkeen tekemäni sylkkäri epäonnistui ja Luna hyppäsi hypyn kahteen kertaan. Tästä siis hylly. Muutoin ei ongelmia.


Toinen rata olikin sitten hyppäri. Siinä ainoat meille kinkkiset kohdat olivat ennen keppejä ja renkaan jälkeen tehtävät niistot. Ne kun eivät kuulu meidän vahvuuksiin. Jotain kävi lähdössä, sillä kakkoshypylle Luna arpoi oudosti ja neloseen sitten kosketti ihan huolella ja kaarratti hirveästi kun tästä hieman otti itseensä. Niistot onnistui. Tai siis koira ei lukenut niitä backlapina. Treenilistalle nämä siis edelleen. Nollana päästiin maliin, mutta meno oli aika vaisua Lunan viimeaikaiseen menoon verrattuna ja aika riitti pitkästä aikaa huonoimpaan sijoitukseen 15. Nollia tuli kyllä paljon.


Viimeinen rata oli taas agirata. Kakkoselle tehtiin törkeän hieno valssi! Ei mikään pikkujuttu meille. Keinu järjettömän hidas. Vähän keinun jälkeen ajauduin yhdellä hypyllä ihan liian lähelle ja valssi meni ihan plörinäksi. Kepit haki hienosti ja ehdin suunnittelemaani persjättöön. Puomi oli ihan ok. Ei siis mitenkään hyvä, muttei juossut törkeästi läpi vaan tuli vapautuksesta. Loppu ongelmitta ja nollana maaliin. Hieman hyppäriltä petrattiin ja nyt sijoitus 10.Kaikkiaan suoritusvarmuus on nyt löytynyt, mutta paljon on muuten parannettavaa. Tietyissä kohdissa annetaan vielä aivan liikaa tasoitusta muille. Mutta treenillä saadaan sekin homma paremmalle mallille :)

Ja treenamaan päästiinkin heti sunnuntaina kun suunnattiin Jennan koulutukseen. Meno erosi kisoista melkoisesti. Luna oli aivan liekeissä ja meni todella kovaa. Jenna totesi, että ohjaamiseni on parantunut mielettömästi ja siitä on etenkin nähtävissä siitä aiemmin puuttunut vapautuneisuus ja luotto koiraan. En enää pyri pikkusievään tekemiseen vaan annan kaikkeni. Ja reilumpaahan se koirallekin on, kun sekin antaa kaikkensa joka kerta.Vielä kun saadaan tämä meno siirrettyä kisoihinkin niin hyvä tulee :) Ehkä heti ensi sunnuntaina ;) Sitä ennen päästään kuitenkin perjantaina vielä Jennan yksärille. Ihana saada Vivakin mukaan ja päästä kunnolla vaihtamaan kuulumisia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti