tiistai 29. syyskuuta 2015

Kisakoostetta

Ollaan kisattu. Lähinnä Kiaran kanssa, mutta myös Luna on päässyt nyt viimeisiin kisoihin taas mukaan.

19.9 Kiara korkkasi kolmosten kisat Tuusulassa kahdella Martti Salosen radalla. Ensimmäisen ryssin heti alkuun kun Kiara hyppäsi niiston pitkäksi ja jäin tuijottelemaan hyppääkö hypyn takaisin päin, vaikka tuo ei sitä ole ikinä koskaan milloinkaan tehnyt. Niin ollen koira olikin yhtäkkiä ihan väärällä puolella ja seuraava hyppy mentiin väärin päin. Toiselle radalle, joka oli sama kuin ensimmäinen mutta toisesta suunnasta, tsemppasin ja tekaistiin oikeinkin näpsäkkä nolla ja sijoituttiin kakkosiksi! Harmittavasti koiria oli muutama alle 20, joten sertiä ei saatu, vaikka voittaja valio jo olikin.


Heti seuraavana päivänä jatkettiin kisailua Kirkkonummella ja siellä myös Luna pääsi yhdelle hyppärille mukaan. Kiara aloitti agiradoilla ja heti ensimmäiseltä tuli nolla ja aika riitti sijaan 6.


Seuraava rata meni hyllyksi kun Kiara loikkasi ohjauksesta täysin läpi A:lle, vaikka sen alla olevaan putkeen piti mennä. Sitten olikin Lunan hyppärin vuoro. Olin suunnitellut nostattavani sen vireen mahdollisimman korkeaksi niin että Luna sai Kepon pitelemänä katsoa kun tein Kiaran kanssa lämppäesteitä. Ja sehän toimi loistavasti. Luna oli aivan raivoissaan ja se kirjaimellisesti kiljui ja lopulta raahasi mut lähtöön. Ja kovaa se meni. Aika olisi riittänyt aina sijaan 2, mutta harmillisesti ensimmäinen rima tippui. Tämä ei kyllä oikeasti harmittanut lopulta lainkaan, sillä niin huikea fiilis tuosta menosta jäi.


Kiara meni sitten saman radan ja hyllytettiin se omaan ohjausmokaan.

27.9 Kiara pääi kisaamaan Janakkalaan. Olin yksin liikenteessä, joten videoita ei saatu. Kiara teki kuitenkin päivän ensimmäiseltä hyvin suoraviivaiselta hyppäriltä nollan ja sijoitus oli 9. Toisella radalla sitten onnistuin ryssimään tuplan tunkemalla vähän liian lähelle Kiaran linjaa kepeille menossa ja se haki väärältä puolelta sisään. Siitä oikein näki kun hidasti ja vilkuili mua, että tiesi menevänsä väärin sissä, mutta kun ei voi muutakaan kun joku on sen linjalla ;) Viimeisellä radalla meno oli myös oikein hyvää, mutta Kiara poimi yhdestä kohtaa monen muun koiran tapaan yhden ansahypyn. Muutoin rata oli virheetön.

28.9 Suunnattiin sitten Lappeenrantaan, jossa tarjolla oli mineille ja medeille molemmille neljä rataa. Kaksi hyppäria ja kaksi agirataa. Järjestyksessä hyppy-agi-agi-hyppy. Ja Medit aloittivat. Heti ensimmäiseltä radalta Kiara laitteli nollan, sijoitus 8. Hävisi kärjelle 2 sekunttia ja hyvin näkee videolta missä tuo aika kuluu.


Toisella radalla sitten Kiara loikkasi A:lta rumasti ja luulin siitä tulleen virheen, kun silmäkulmasta näin tuomarin käden nousevan. Sitä en kuitenkaan huomannut että tuomari pyyhkikin samantien virheen pois. Ei olisi kyllä pitänyt, sillä virhe oli todella selvä. Tämän johdosta sorruin perisyntiini, eli ohjasin todella huonosti ja löysästi. Kiara jätti sitten kepit kesken ja ehti käydä yhden hypyn siitä hyppäämässä ja siitä hyl. Olin jo etukäten arvannut että kepit tuolla lailla sijoitettuna ovat meille vaikeat ja niinhän ne olivat, vaikka yritin edistää sen mitä tuossa pystyi. Uudella yrityksellä jättäydyin sitten tarkoituksella taakse niin että saatiin treenattua ja vaikka vauhti oli todella hidas ja suoritus epävarma, niin nyt onnistui virheettä!


Kolmannella radalla sitten kepit olivat vielä vaikeammin, suoraan kohti seinää ja arvelin sen koituvan viimeistään meidän kohtaloksi. Ennen sitä kuitenkin Kiara kaarratti suorasta putkesta yhden hypyn linjan ohi ja vaikka sain tuupittua sen oikein päin, niin virh siitä tuli. Ja myös kepit jäivät tälläkin radalla ekalla yrityksellä kesken, mutta yhdellä korjauksella sentään selvittiin :)Viimeinen rata oli taas hyppäri ja sille sain viimein vähän paremman tsempin ja asenteen päälle ja tekaistiin sujuvahko nolla ja sijoitus 7.


Kovasti tuo kaarrattaa ja kyselee ohjeita, joten siinä menetetään ylimääräistä aikaa. Hyvällä mallilla tekemisessä kuitenkin kaikkineensa ollaan, sillä vaikka virheitä tuleekin, niin ne ovat pieniä ja pääosin ollaan samalla radalla koko ajan :)

Sitten oli Lunan vuoro päästä hommiin. Se oli kyllä revetä liitoksistaan kun oli joutunut odottamaan vuoroaan aamusta asti ja aina vain joutui jäämään autoon kun Kiaran sieltä haki :D Lunan osuus alkoi samalla hyppärillä mihin Kiara lopetti. Ohjaussuunnitelmani sen kanssa oli kepeille vientiä lukuunottamatta täysin sama. Kepeillä siis Lunan kanssa päätin että haluan toiselle puolelle. Olisin jo Kiaran kanssakin halunnut, mutta se kun ei osaa vielä tuollaisia vientejä kovin hyvin.

Olin ajatellut että Lunamaiseen tapaan se jää tuossa ensin kyselemään, kun matka kepeille tuolta hypyltä oli melko pitkä. No kuinka väärässä sitä voikaan olla. Ensimmäistä kertaa ikinä tuollaisessa kohtaa se käskystä paineli suorinta linjaa kepeille, vielä aivan oikeaan väliin ja lähti kepittämään sellaisella raivolla että lähes suu loksahti itseltä auki. Ja kiirehän siinä tuli että sain puudelin kiinni ennen kuin se oli päässyt kepit loppuun :D Ehdin kuitenkin ja koko rata meni kaikkinensa aivan nappiin. Loppusuoralla tajusin olevani sivusuunnassa hirvittävän kaukana hypyistä ja pieni paniikki meinasi iskeä kun noissakin kohdissa Luna jää herkästi kyttäilemään mua, eikä hae hyppyjä. Vaan tässäkin olin väärässä. Eteen-käskyllä otus tykitti suoraan hypyille eikä kysellyt yhtään! Siis mikä ihme sille on tullut?? :D No nollahan tuo rata sitten oli.


Luna starttasi ihan luokan lopussa enkä ollut kovin tietoinen miten muut koirakot olivat tuloksia tehneet. Ja kyllä oli melkoisen hieno olo kun tulokset julkaistiin.


Neiti sitten meni ja voitti! Ja millä etenemällä! Voi jestas miten hieno fiilis oli. Ei niinkään voiton takia vaan tuon lähes täydellisen radan johdosta.

Sitten siirryttiin agiradalle. Tällä Lunan ensimmäisellä radalla puomia ei ollut ollenkaan. Tämäkin rata sujui todella hyvin. Ainoastaan keinu oli todella huono ja hidas. Muuten meno oli ihan samanlaista kun hyppärilläkin. Ja nolla tehtiin tältäkin radalta ja sijoitus oli lopulta 5. :)


Sitten toinen agirata, jolla oli nyt puomi. Rata oli sama kuin Kiaralla, mutta esteet olivat hieman eri linjassa Kiaran rataan verrattuna. Puomin jälkeen oleva muuri oli mm. paljon lähempänä kuin medeillä ja putkeen johon puomilta mentiin, piti kääntää selvästi enemmän. No arvasin tämän koituvan meidän kohtaloksi, sillä Luna on nyt tehnyt pääosin suoraan juostua puomia jonka päässä on hyppy ja hypyn jälkeen palkka. Ja mene-mene käsky kun meillä tarkoittaa että saa painella suoraan nenän edessä olevalle hypylle ja kääntymiskäskyä ei ole vielä paljoa vahvistettu. Ja juuri niin kävi kun uumoilinkin, li Luna paineli suoraan muurille. Harmillisesti myös rytmitti puomin väärin, eli tuli kahdella laukalla alastulon eikä siis osunut kontaktille. Jatkoi kuitenkin rataa, sillä en halunnut jäädä sille tuosta nipottamaan, kun sen asenne oli niin kohdillaan ja pääasia kuitenkin ettei ajatellutkaan pysähdyksen tarjoamista. No sitten seuraavat kohdat menivätkin ihan miten sattuu kun en suoralle putkelle liikkunut itse ja sen jölkeisen hypyn Luna tuli edestä kun ohjaukseni niin käski. Mineillä myöskään putki ei syöttänyt ilmaiseksi takaakiertoon. Sitten huikaisin epämääräisesti ja eihän Luna mennyt putkeen vaan loikki A:lle :D Sitten rupesi jo naurattamaan ja otettiin uusiksi putkelta ja siitä loppurata kulki taas todella hyvin :)


Sitten ohjelmassa päivän viimeinen rata, eli hyppäri. Edelleen sama kuin medeillä, mutta taas esteet melko eri linjoilla kuin aamulla. Luna oli taas ihan liekeissä. Heti kakkosen valssiin kääntyi todella hyvin ja neloselle ajattelin joutuvani pienen vedon tekemään ettei lipsahda takaakiertoon, mutta ei pelkoa, sillä hyvän käännöksen johdosta hyppäsi jo kolmosen niin hyvälle linjalle kohti nelosta, että ei mitään pelkoa takaakiertoon menosta. Ja tuo oli taas selleinen kohta tuo neloselle lähetys, missä Luna usein jää kyselemään, mutta nyt vaan tykitti suoraan hypylle. Siitä muurin kautta kepeille ja minien linja kepeille oli niin tiukka, että moni koira taipui vasta kakkosväliin. No tästäkään ei ollu Lunan kanssa pelkoa. Fidarista oppineena keppien jälkeen tein sylivekin, enkä niistoa (Kiaran kanssa tosin niistin mikä oli totaalimunaus) ja Luna kääntyi todella hyvin ja tykitti putkeen. Suorasta putkesta tuli myöskin aika ilmaiseksi kivalle linjalle hypylle ja seuraavalle perusniisto taas toimi. Lopussa ehdin helposti persjättöön ennen pituutta ja pienellä liikerytmityksellä kääntyi toisiksi viimeiseltä hypyltä näpsäkästi viimeiselle. Ja nollahan se oli tämäkin rata.


Ja taas saatiin tuloksista lukea seuraavaa:


Luna siis voitti tämänkin hyppärin! Ja siis kaksi nollavoittoa samoista kisoista ja kolme nollaa neljästä radasta. Eipä olisi voinut puudeli paljoa hienompi olla! Lunan kanssa kaikki tuntuu vaan nyt niin helpolta. Tunnen sen niin hyvin ja tiedän (ainakin useimmiten ;)) miten se toimii. Kiaran kanssa joudun vielä niin paljon miettimään että näin en voi tehdä kun ei se osaa, tai että mitenköhän se kääntyy tuolta ja tuolta. Mutta kyllä siitä vielä loistava tulee. Tulihan Lunastakin ja mistä lähtökohdista! :D

Tänään Kiara pääsi Jennan treeneihin Akatemialle ja todettiin että nyt täytyy ruveta tuota kääntymistä työstämään. Tai ylipäänsä kääntämään sitä :D Mutta kyllä tuo neiti vaan on pätevä ja aina valmiina hommiin! <3

Huomenna tulee Rossille morsian kylään ja toivotaan että homma hoituu hyvin. Torstaina ohjelmassa Jennan treenit Lohjalla ja viikonloppuna pitkästä aikaa lauantaina näyttelyyn Tuulokseen. Sinnekin tuli tuomarimuutos, mutta uskaltaudumme tämän tuomarin kehään kuitenkin :) Sunnuntaina Luna pääsee kisaamaan ja tapahtuupa silloin muutakin todella jännää, mutta siitä sitten lisää mikäli jotain kerrottavaa on! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti