perjantai 11. syyskuuta 2015

11 starttia

Sen verran siihen vaadittiin. Tiistain ensimmäiseltä radalta Kiara laitteli jälleen nollavoiton, jolla sitten lohkesi SERT ja menolippu kolmosiin! Aikamoisen huikea otus! <3 Rata oli ihan sujuva, vaikka edelleenkään Kiara ei liikkunut mihinkään. Mentiin sitten tuomarin luvalla jälkimmäinen rata nollakoirakkona ja siihen nostatin sitten huolella neidin virettä ja johan läks! :D Kiara meni niin lujaa että eipä ole tuohon tahtiin kisaradalla vielä mennyt :D Loikkasi Aaltakin yhdellä laukalla alastulon ja irtoili vähän väärille esteille. Teki kuitenkin hirmu hienot kepit, mikä yllätti tuossa vireessä. Ne kun ovat kuitenkin vielä hieman epävarmat. Puomia ei ole ikinä edes treneissä mennyt noin kovaa ja vaikka kuinka yritti niin ei vaan ehtinyt pysähtyä loppuun vaan pitkäksi meni! :D Huikea fiilis jäi kun viimein saatiin sitä todellista Kiaraa esiin :) Videoita radoista ei valitettavasti ole, mutta laitetaan korvaukseksi video eilisistä Jennan treeneistä. Melkoista kyytiä apina paineli sielläkin! :)


Tuore kolmosluokkalainen! <3


Tänään alkoi sitten kauan odotettu FitDog- kausi luentoillalla. Tänään luennoimassa oli Isabelle Emmanuelsson ja luento käsitteli kontakteja. Erityisesti juoksukontakteja. Ja tämän luennon perusteella olen entistä vakuuttuneempi siitä, että oikealla tiellä Lunan kanssa ollaan. Varsinkin nyt kun ollaan selkeästi tehty oikeita asioita kun ei ole Lunan kanssa vain juostu, vaan keskitytty lähinnä siihen että se oikeasti YMMÄRTÄÄ mihin sen kuuluu osua. Ja nyt se selkeästi alkaa homman jujun hoksaamaan! Tuo koira kun ei kestä kriteerin ainaista muuttumista senkään vertaa mitä monet koirat keskimäärin. Se on pehmeä ja äärimmäisen miellyttämishaluinen, eikä se halua tehdä väärin. Aiemmin tuossa juoksemisessa kun ei ollut selkeää kriteeriä, niin silloin Lunalle ei voinut huomauttaa yhtään jos se teki väärin. Tai oikeammin sehän ei edes tehnyt väärin kun ei sillä ollut muuta kriteeriä kuin juosta. Jos sille tällöin huomautti yhtään, niin se meni lukkoon ja seuraavat toistot se hiipi. Nyt kun on saatu se tajuamaan mihin ne tassut pitää saada osumaan niin se ei ole kertaakaan ottanut itseensä niistä harvoista kerroista kun ei ole osunut ja palkka on jäänyt saamatta! Nyt on siis tehty oikeita asioita ja jatketaan tällä tiellä, niin varmasti hyvä tulee! :) Ihana päästä sunnuntaina vielä Isabellen treeniin niin saadaan varmasti vielä lisävinkkejä ja uskoa tekemiseen! :) Luento sai myös aikaan sen, että Zlatanille aion alusta asti opettaa juoksukontaktit.  Täytyyhän se jotain tehdä erilailla jokaisen uuden koiran kanssa! :D

Huomenna leiriohjelmassa on psyykkisen valmennuksen luento, Jerryn fysiikka(rääkki)treeni ja Juhan ja Jennan agilitytreenit. Meidän osalta päivä alkaa vasta klo 13, joten aamulla saa nukkua pitkään :) Agilitytreenit meillä on vasta illalla päivän viimeisessä ryhmässä. Saapa nähdä miten Luna liikkuu kun pitkästä aikaa pääsee ihan ratatreeniin! :)

Kiara pääsee sitten starttaamaan kolmosluokan kisansa seuraavana viikonloppuna, kun kisataan molempina päivinä. Tarkoitus oli alunperin mennä sunnuntaina Hyvinkään näyttelyyn, mutta sinne tullee erittäin epämiellyttävän tuomarimuutoksen takia emme osallistukaan kyseisiin karkeloihin. Maret Kärdin kehään en enää ikinä vie yhtään koiraani haukuttavaksi ;) Lunakin pääsee kisaamaan yhden hyppärin verran. Ensimmäinen kerta kahden oman koiran kanssa samoissa kisoissa siis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti