keskiviikko 23. syyskuuta 2015

FitDog1

Viimein päivitystä viikonlopun valmennusosioista. Lauantai alkoi meidän ryhmällä vasta iltapäivällä Marjon psyykkisen valmennuksen luennolla. Ensimmäisellä kerralla nyt lähinnä tutustuimme muihin ja mietittiin hieman omia vahvuuksia ja heikkouksia.

Sitten vuorossa oli Jerryn kuntotestien aloitus. Ja heti hapotettiin jalat huolella kun aloitettiin tekemällä 30 sekunttia kyykkyjä.. Hyvin tuntui reisissä eikä lopussa olleella taitoradalla jalat toimineet ihan täysillä. Ja kahteen kertaan kun tuon radan spurttaili, niin hieman huteran olon sai aikaiseksi.. :D

Sitten ajeltiin Akatemialle, missä meidän lajitreenit alkoivat Juhan ratatreenillä, jossa hieman perusosaamista ja ohjausjuttuja katsottiin. Lunan kanssa missään ei sen suurempaa ongelmaa ollut ja laiteltiin rata nollana läpi. Puomikin toimi upeasti radanosana! Ihan huippuvauhtia Lunasta ei irronnut, muttei se enää sellainen lahnakaan ollut kun esim. Piirimestaruuksissa.


Treenin lopussa Juhan kanssa sitten juteltiin siitä mitä kannattaisi nyt keskittyä tekemään, että saataisiin se viimeinenkin raivo Lunasta ulos. Todettiin että nyt suoritusvarmuus on sillä tasolla, että ohjaus tulee sen suurempia ajattelematta, joten nyt on mahdollista keskittyä myös kannustamaan koiraa. Lunahan reagoi siihen todella paljon, mutten ole oikein voinut siihen keskittyä kun se vie sitten siltä ohjaukselta keskittymistä. Mutta nyt tuntuu että pystyn keskittymään lisäksi siihenkin seikkaan, kun muuten meno on tosi varmaa. Lisäksi mietittiin että voisi kokeilla tehdä selvästi lyhyempiä pätkiä niin että pääsisi palkkaamaan usein ja sitä kautta saisi Lunan innostumaan vielä lisää, kun se pääsee syöksymään pallon perään usein :)

Sitten siirryttiin Jennan treeneihin viereiselle ketälle ja siellä tehtiin jokaisen toivomaa täsmätreeniä. Meillä ohjelmassa oli kepit. Vaikeita leikkauksia ja putkihäiriöitä. Ja kyllä tuo neiti taas yllätti kun ei se mennyt ansaputkeen kertaakaan vaikka se tungettiin vain kymmenien senttien päähän keppien taakse tyrkylle. Lisäksi testattiin sen kykyä irrosta kepeille pelkällä sanallisella käskyllä. Ja kuten tuolta ainoalta videopätkältä treeneistä näkyy, niin irtosihan se! :)


Päivästä jäi aivan huippufiilis! Luna toimi kuin ajatus ja sen kanssa oli ihana tehdä hommia. Ei ahdistanut myöhäinen aikakaan ja jäähkälenkki pilkkopimeässä, sillä samanhenkisten treenikavereiden kanssa on vaan mahtia tehdä ja olla! :)

Seuraava päivä valmennusten osalta alkoi vielä lauantaitakin myöhemmin. Sain nukkua pitkään ja ehdin lenkittää koiratkin ennen kuin suuntana oli taas Marjon psyykevalmennus. Tällä kertaa käytiin läpi koko leirin ja kisakauden tavoitteet ja kirjattiin ne ihan paperille asti. Konkretisoi kyllä kaiken selvemmin kun ne tavoitteet on kerran kirjoitettu ylös :)

Sitten Jerryn fysiikka jossa ohjelmassa 2 x 300m juoksu, välissä 5 minuutin palautus. Tuntui kyllä jaloissa edellinen päivä ja vaikka keuhkot olisivat antaneet myöden kovemmallekin vauhdille, niin jalat vain hapottivat niin pahasti, että tuntui kyllä tosi pahalta. Alle minuuttiin ekan vedon kuitenkin taistelin. Odotetusti toisen vedon aika oli selvästi hunompi.. ;)

Ja sitten taas niillä pökkelöjaloilla Akatemialle. Tässä vaiheessa jalat olivat jo niin kipeät, että maahan istumaan käyminen oli hyvin tuskaista.. :D Meillä ohjelmassa oli ensimmäisenä Isabellen treeni, jossa ohjelmassa rata, johon lähes joka väliin piti laitella japanilainen! No tämähän ei ahdistanut yhtään, sillä nuohan ovat käytännössä meidän bravuuri Lunan kanssa. Ja eihän niissä ongelmia sitten ollutkaan. Treenien suurin ongelma oli se ettei Luna nyt liikkunut yhtään mihinkään. Se oli selvästi edellisestä päivästä tosi väsynyt ja aamun lenkkikään ei tainnut asiaa auttaa. Isabellen ainoat kommentit olivat harmittavasti sitten tuosta vauhdin puutteesta ja yritin kyllä sanoa ettei tämä nyt näin hidas oikeasti ole, vaan nyt vain tosi väsynyt.


Tuosta treenistä jäi vähän masentunut fiilis juurikin tuon takia ettei oltu läheskään parhaimmillamme ja ainoat kommentit koskivat vain tuota vauhtia. Olisi pitänyt tehdä pelkästään tuota puomia niinkuin alkuun ajattelin. No turha jossitella, jatkossa olen taas viisaampi.

Lunan väsähdettyä totaalisesti hälytin sitten Kepon tuomaan Kiaran paikalle Juhan erikoisestetreeniin. Luna ei tuota treeniä muutenkään olisi mihinkään tarvinnut kun ei sillä ole ongelmia minkään erikoishypyn kanssa. Kiara oli sitten revetä liitoksistaan kun tajusi päässeensä hommiin. Alkuun ajattelin radan olevan sille vielä aivan liian vaikea, mutta niinpä vaan olin taas väärässä. Ainoastaan putkeen meno A:n alla tuotti vaikeuksia kun olin A:n vasemmalla puolella. Kiara olisi nimittäin mennyt vain A:lle :D Palkattiin sitä muutama kerta, mutta vaikeaa se silti oli, kun tuossa ei oikeasti olisi ollut aikaa jäädä tyrkkimään sitä koiraa putkeen jos mieli ehtiä ohjaamaan putken jälkeisen hypyn. Videoltakin hyvin näkyy kuinka pahasti olen myöhässä juurikin tuon pakollisen varmistuksen takia. Suurinosa teki myös kepeiltä poispäinkäännöksen putkeen, mutta Kiara ei sitä osaa, joten tein valssin ennen keppejä ja hyvin se toimi siltäkin puolen :)


Juhalle ennen treeniä kerroin että Kiara on tosiaan ihan junnu, vasta 19kk, vaikka onkin jo noussut kolmosiin. Treenin jälkeen Juha totesi vain ettei hän enää yhtään ihmettele miten ollaan sinne niin nopeasti noustu. Kiaralla kun perusosaaminen on jo tosi hyvällä tasolla. Itsekin olen todella tyytyväinen sen osaamistasoon tällä hetkellä. Se on jopa taitavampi kuin uskalsin ikinä odottaa sen olevan tässä iässä. Tiettyjä pieniä ongelmakohtia toki on, mutt ne menevät ihan kokemattomuuden piikkiin ja korjaantuvat kun ikää ja kokemusta tule lisää. Hyvät pohjat olen tuolle kuitenkin onnistunut selvästi rakentamaan ja sen kanssa on upea tehdä hommia. Se kun tekee aina täysillä, eikä sen vireen kanssa ole koskaan samanlaisia ongelmia kuin Lunan kanssa. Ja vaikka se huutaa koko ajan tehdessään, se on suorastaan hämmentävän hyvin kuulolla ja keskittyy tekemiseen. Se on vaan ihan huikea! <3

Leiristä kaikkinensa jäi huikea fiilis ja tuskin maltan odottaa seuraavaa. Tämän leirin perusteella myös päätin että tytöt saavat jatkossa jakaa viikonlopun treenit. Tuo neljä treeniä kahteen päivään on kuitenkin tosi paljon. Ja näin saadaan huippuoppia molemmille! Luna pääsee näillä näkymin noille ulkolaisille vieraileville kouluttajille ja Kiara sitten näihin vakiovalkkujen treeneihin. Vähän aina treenin teeman mukaan jaetaan hommat :) Niin huikea porukka ja erityisesti kiitos Ananaksille ja Persimoneille treeni- ja juttuseurasta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti