maanantai 15. joulukuuta 2014

FitDog 13-14.12.2014

Viikonloppuna päästiin sitten Lunan kanssa hommiin. Perjantai-iltana oli pari luentoa. Ensin luennoimassa oli FitDog - palautus- ja energiajuomien edustaja (tuotteita ei edelleenkään meillä käytetä, eikä tulla koskaan käyttämään) ja sen jälkeen psyykkisen valmentautumisen luento, joka taas ei ollut oikeastaan edes kunnollinen luento. Tämä perjantain anti oli siis itselle todella vähäinen.

Lauantai alkoi sitten mukavasti Juhan treeneillä klo 7 aamulla... Yöllä satanut runsas lumikerros kuitenkin aiheutti osalle porukasta melkoisia vaikeuksia saapua edes paikalle. Onneksi kaikki lopulta perille pääsivät ehjin nahoin. Luna oli ryhmänsä ainoa mini, joten mentiin ryhmän ensimmäisenä. Juha oli tehnyt 30 esteen radan, joka oli oikein kiva, eikä lopulta sisältänyt mitään erityisen vaikeita kohtia meille. Keppeille menoa leijeröiden (puomi välissä) Piti pari kertaa muistutella, mutta sen jälkeen tämä ei ollut ongelma. Samoin taas sorruin perisyntiini, eli lähetin takaakiertoon huolimattomasti ilman jalan keilausta, niin Luna hyppäsi sen takia useampaankin otteeseen ennen A:ta olleen hypyn suoraan. Lopulta näiden hiomisten jälkeen laiteltiin koko rata nollana läpi! :) Juha totesi Lunasta, että mitä paremmin liikun ja kannustan sitä, sen kovempaa se menee. Eipä ollut uutinen :D

Juhan treeneistä suunnattiin sitten viereiselle kentälle Jennan treeneihin, jossa ohjelmassa oli radanlukutaito- ja kellotustreeni. 36 esteen rata mentiin siis n. 4 esteen pätkissä ja pätkät kellotettiin. Ensin mentiin ohjaajan mielestä omalle koiralleen nopeimmalla vaihtoehdolla ja sitten toisella Jennan antamalla vaihtoehdolla. Tämä oli lopulta meille melkoisen helppo treeni. Oltiin ainoa koirakko koko viikonloppuna joka pääsi kellottamaan koko radan, eli 8 kohtaa. Lopputuloksella, että omista ohjausvalinnoista 7/8 meni oikein! Vain viimeisen pätkän pidempi reitti jonka valitsin, oli hitaampi. Jenna kirjoittikin arvostelupaperiin, että loistavaa radanlukutaitoa ja jäätävän hienoa menoa! :)

Lauantain treeniosuus päättyi sitten Jerryn fysiikkatreeneihin, joissa ohjelmassa oli kaikenlaisia spurttitreenejä. Nämä olivat itselleni aivan loistavia, sillä nimenomaan tuota räjähtävyyttä ja voimaa tarvitaan jalkoihin paljon lisää. Hiki virtasi ja jo illalla tunsi todella lihaksia käyttäneensä! ;)

Illalla oli sitten vielä ohjelmassa pikaisen kotona käynnin jälkeen pikkujoulut Niinun hallilla. Mukavaa vapaata seurustelua ja pieni leikkimielinen viestikisa jonka me miniohjaajat voitimme aivan ylivoimaisesti! :D

Illalla ei tarvinnut unta juuri metsästää ja aamulla kellon soidessa kuudelta, olisi peiton alle jääminen ollut enemmän kuin houkuttelevaa. Lopulta kuitenkin into päästä aksaamaan vei voiton ja suunnattiin Masalaan Niinun hallille, jossa meidän treenit alkoivat Niinun silmien alla. Luna aloitti ryhmän tänäänkin. Niinun treenissä jatkettiin myös kokeilemalla eri ohjausvaihtoehtoja pienillä ratapätkillä. Ensimmäisellä pätkällä arastelin ansaputkea ja otin pidemmän reitin kautta, mutta Niinun ohjeistettua mihin tulee liike suunnata ettei koira mene putkeen, niin eihän Luna mennyt kertaakaan sinne putkeen. Lopulta tämä lyhyempi reitti oli tuolla kymmenen esteen pätkällä 1,6s nopeampi, joka on todella iso ero. Toisella pätkällä yllättäen nopein ohjausvalinta oli niisto, vaikka pidempi reitti oli tuota yhyempää vain metrin pidempi. Niinu totesi Lunasta ihan saman asian kuin Juha, eli omalla liikkeellä ja asenteella siitä saa hurjan paljon enemmän irti :)

Viimeisenä lajitreeninä oli Teemun treenit. Teemulla teemana oli takaaleikkaukset. Ajatuksena, että kun osaa rytmittää ja ohjata koiraa takaa, osaa ohjata sitä entistä paremmin edestä. Takaaleikkauset sujuivat meiltä oikeastaan todella hyvin. Viimeisen ratapätkän jossa yhdistettiin molempien suuntien leikkaukset yhteen, Teemu kysyikin että mitä mieltä itse olin. Tähän totesin, ett kyllä se mielestäni oli aika täydellinen ja Teemu sanoi, että sitä mieltä hänkin oli :) Siiten siirryttiin hetkeksi perusrytmitystreeniin. Heti alkun Luna hyppäsi yhden hypyn suoraksi. Palkkasin tästä, jonka jälkeen Teemu kysyi, että miksi palkkasit koiran "väärästä" suorituksesta. Totesin sitten tähän, että olen niin tottunut siihen, että kouluttaja huutaa että palkkaa koira, joten minuun on iskostunut se ajatus, että koira palkataan aina jos ohjaajan huonosta ohjauksesta johtuen se hyppää hypyn "väärin". Puhuimme tästä hetken ja ymmärsin kyllä heti mitä Teemu ajoi takaa. Tässä tilanteessa ohjaukseni ei ollut niin huono, että Lunan olisi kuulunut se noin lukea, joten palkitsin oikeasti ei toivotusta suorituksesta. Tajusin, että enhän palkkaa Lunaa esimerkiksi puomillakaan jos se loikkaa, niin miksi palkkaisin sen muulloin väärästä suorituksesta ja vahvistaisin näin ollen värää suoritustapaa. Aivan todella aiheellinen herätys itselle! Tällaisessa tilanteessa Teemu neuvoikin sitten jatkamaan tuosta hypyltä vaikka vielä seuraavalle hypylle, niin että pääsen palkkaamaan toivotusta käytöksestä. Sitä saat mitä vahvistat, pitää niin hyvin paikkansa. Tuohon palkkaukseen tulen kyllä jatkossa kiinnittämään entistä enemmän huomiota. Emme tämän jälkeen enää jatkaneet tuota treeniä, sillä Teemu totesi ettemme hyödy siitä mitään. Sen sijaan tehtiin pieni irtoamistreeni, jonka tavoitteena oli vain saada Lunan itsevarmuus kasvamaan. Teemu sanoi, että hän teki Lunan kanssa noita paljon, jotta se irtoaisi paremmin (ei siis mitenkään moittinut sen irtoamista, päin vastoin) ja saisi sitä kautta lisää itseluottamusta ja rohkeutta toimia itsenäisesti. Röyhkeyttä koiralle lisää, niin kasvaa vauhtikin entisestään. Tuossa oli kyllä niin hyvä pointti, että nyt otammenkin oikein irtoamis- ja takaaohjauskuurin, jonka avulla saadaan Lunalle lisää varmuutta suorittaa myös edelläni. Sitä kautta saadaan varmuutta lisää myös edestäohjaukseen :)
Nämä Teemun treenit olivat oikeastaan meille koko viikonlopun paras anti. Innolla mennään taas treenaamaan ja kokeilemaan mitä tapahtuu :)

Päivän päätteeksi oli vielä Jerryn treenit, mutta itse toimitin katsojan virkaa, sillä reidet olivat niin järkyttävät lauantain jäljiltä, että hädin tuskin pystyin edes portaita kävelemään :D Kokeilin kyykätä, mutta ei ihan onnistunut kun jalka petti alta ;) Hyvin oli siis treenattu!

Kaikkineen koko viikonloppu oli aivan huikea! Treeni-intoa on taas entistä enemmän ja hyviä fysiikkatreenivinkkejä omien jalkojen vahvistamiseen. Kovasti toivon että kevään leireillekin sattuisi paikka vapautumaan, mutta eiköhän Jennan ja Teemun yksäritkin aika hyvin toimi vaikka ei leireille enää päästäisikään :) Luna jaksoi koko viikonlopun todella hyvin ja sen kanssa oli niin ihana mennä kun sen silmät loistivat innosta joka kerta sen radalle päästessä <3 Loppuun videokooste koko viikonlopusta :)


Ensi viikon Luna saa huilia ja keskiviikkona mennään myös Marille hoidettavaksi. Näin ollen torstaina Lohjan treeneihin mukaan lähtevät Kiara ja Rudi! Saapas nähdä mitä pikkujätkä hommasta sanoo! :)

2 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta, miksi fitdogin tuotteet on ihan nounou teille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos on vähän enemmän perehtynyt koiran ruokintaan ja sen tarvitsemiin lisäravinteisiin, niin sieltä faktoista se selviää ;)

      Poista