maanantai 2. joulukuuta 2013

Viiden radan verran viisaampi

Sen verran tuli taas juostua kisoissa. Lauantaina oman seuran kisat Ojangossa heti aamusta. Kisoissa toimi hauskasti ratoihin tututstuminen omaan tahtiin, joten kerrankin ehti tutustua niin kauan kuin halusi. :)

Tuomarina kaikilla kolmella radalla toimi Esa Muotka. Aamu alkoi agiradalla, joka oli kiva ja aika helponoloinen. Ainostaan meille juoksu-A:n takia tuotti A:lta poistuminen hankaluuksia. Rata sujuikin mainiosti siihen saakka, mutta koska jouduin varmistamaan alastuloa aika paljon, niin en ehtinyt persjättöön A:jälkeisen hypyn jälkeen. Tein sitten sovelletun poispäinkäännöksen, minkä jälkeen vaarana oli, etten ehdi tyrkätä Lunaa toiseksi viimeisen hypyn takaakiertoon. No ehdin kuin ehdinkin, mutta sitten olin viimeisellä hypyllä myöhässä ja Luna otti hieman itseensä kun kosketti toiseksi viimeistä rimaa, joten juoksi viimeisestä hypystä ohi. Harmitti kyllä. Pieni kutsu ja vastakäsi olisi riittänyt, mutta minkäs teet. Vitonen siis tuloksena ja yliaikaa. Mutta huomatkaa hieno niistosokkari radan alussa!! :)

Toinen rata oli sitten hyppäri ja mielestäni tosi helppo. Siinä ei sitten missään suuria ongelmia ollut. Keppejä edeltävä valssi valuu tuhottomasti ja keppien haku on tosi hidas, mutta näistä huolimatta tämä oli varmasti meidän paras kisarata tähän asti. Tuloksena nolla etenemällä 4.16m/s ja sija 11./50. Hieno Luna!

Viimeinen rata oli taas agirata ja sen vaikein kohta meille oli kepeille meno. Tiesin Lunan sen osaavan, mutten ollut varma malttaako se vielä kisoissa tuon tehdä. No rata ei kosahtanut siihen vaan heti kakkosesteeseen, kun Luna ei tule pakkovalssiin vaan hyppää esteen selkäni takaa väärinpäin. Ensimmäinen kerta ikinä kun näin tekee. No eipä se ohjauskaan hyvä ollut, joten ihmekös tuo. Siitä sitten jatkettiin ja Luna kruunasi hienon päivän hakemalla ne kepit upeasti ja täysin ongelmitta. Tuli vielä keppien jälkeisen hypyn ohi, kun ohjaan löysästi, mutta en välittänyt siitä. Lisäksi osasi putki-puomi erottelun upeasti! Tässä videot päivän radoista.


Aivan mahtifiilis kisoista jäi. Luna vaan on maailman paras harrastuskaveri minulle :)

Eilen sitten suunnattiin Jyväskylään kisaamaan vielä kaksi rataa. Hullu mikä hullu, kun ajaa sinne asti värjöttelemään halliin jota ei ole lämmitetty :D Tuomarina toimi Anne Huittinen. Päivä alkoi hyppärillä, joka ei ihan helppo ollut lähinnä keppien jälkeinen elämä mietitytti, eikä siihen päivän aikana montaa sulavaa suoritusta saatu. No meidän ei sitä tarvinnut stressata, sillä rata meni hyllyksi heti kolmosesteellä, kun hukkasin Lunan kakkosen niistosokkarin jälkeen ja tuli liikkeen mukana siitä ohi. Huomasin sen kyllä, mutta jatkettiin rataa niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Sitten sujuikin hyvin aina niille kepeille asti, mihin yritin sitten harjoitella tuota hyvin vaikeaa takaaleikkausta. Huono idea, eihän tuo sitä vielä osaa. No siinä sitten säädettiin pitkään ja hartaasti ennen kuin viimein sain sen sisään oikein. Ehti tarjota vaikka ja mitä ennen kuin onnistui. Muuten rata siis oikein hyvää menoa ja vauhtia piisasi. Tästä radasta ei ole videota, sillä kameramies keskeytti kuvaamisen kepeillä kun siinä kesti ja kesti ;)

Toinen rata oli sitten agirata ja profiililtaan aivan hirveä. Tuli heti sellainen olo, että tästä ei kyllä hengissä selvitä. Pituuttakin radalla oli huimat 192 metriä ja ansaesteita vaikka muille jakaa. Puomin jälkeiselle hypylle olin aikonut tehdä persjätön, mutta koska Luna ei meinannut hakea oikealle puolelle niinkuin olin ajatellut, olin varmistelun takia auttamattoman myöhässä. Sen takia okserin jälkeiselle hypylle suunnittelemani poispäinkäännös ei ihan onnistunut kuten oppikirjassa. Ihme ettei pelastelusta tullut kieltoa. Muttenkin koko rata oli hirveää väkisin tekemistä ja runnomista. Lisäksi en luottanut Lunaan paikoin yhtään ja juoksen hirvittävän kumarassa puolet ajasta. Upeasti Luna kuitenkin parissa kohtaa pelasti tilanteen. Kaikesta huolimatta saimme kuin saimmekin taisteltua nollana maaliin ja aikakin riitti juuri ja juuri! Sija kolmekin lohkesi, sillä radalta tuli vain kolme nollaa :) Kaunista meno ei ollut, mutta koira oli kiltti kuin mikä ja meni lujaa :) Tässä kuitenkin tuon radan video, vaikka hävettää tuo oma sähellys :D


Nyt meiltä uupuu enää tupla, niin paikka SM-kisoihin olisi plakkarissa. Hilkulla sen tulo on muutamaan kertaan jo ollut. Toivotaan, että ne palikat vielä loksahtavat kohdilleen. Jos ei, niin eipä se haittaa. Aikaa meillä on myöhemminkin. Nyt keskitymme vain pitämään kisatessa tämän fiiliksen, mikä tänä viikonloppuna radoilla oli :) Ensi viikonloppuna kisataan peräti kolmena päivänä, mutta sen jälkeen Luna saakin pitää hieman huilia agista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti