tiistai 17. joulukuuta 2013

Messari 2013, Jennan kouutus ja Vivan terveystarkit

Viime viikonloppuna oli ohjelmassa koiravuoden kohokohta nimittäin Messukeskuksen kolmipäiväinen näyttely. Molemmat tytöt oli ilmoitettu kehään jokaiselle päivälle. Perjantaina tuomarina toimi britti Mark James. Varsin tuimailmeinen herra oli kyseessä. Viva aloitti junnuissa. Eikä homma mennyt ihan niin kuin parhaimmillaan voisi. Vivaa nimittäin pelotti kovasti etenkin isot koirat ja äänet. Eipä tuo paikkana nuorelle koiralle ole kovin helppo. Esiintyi huonosti, ei näyttänyt korvia lainkaan ja sinkoili vähän liikkeessä. Iloinen yllätys olikin, kun neidin tulos oli ERI4 :)

Luna taas oli kuin kotonaan, eikä korvaansa lotkauttanut millekään. Lunassa on sellainen huvittava piirre, että se aiheuttaa nimenomaan miestuomareissa halun heitellä jotain, kun ei haluaisi pöydällä korviaan näyttää. Tämä tuomari päätyi sitten viskomaan CACIB-ruusuketta :D Ihan hyvin muuten meni ja Lunan tulos oli ERI3 ja SA. PN-kehässä käytiin siis näön vuoksi pyörähtämässä.

Lauantaina tuomariksi vaihtui suomalainen Paula Heikkinen-Lehkonen. Tätä jännitin kovasti etenkin Lunan osalta, koska kyseinen tuomari on todella tiukka. Junnuna on Luna häellä kerran käynyt, eikä silloin ollut ihan hänen makuunsa. Viva aloitti ja sitä pelotti edelleen. Meidän kehä oli bernien ja leonbergien välissä, joten isoja koiria joka puolella. Viva ei arvostanut. Pöydälle nostaessani huomasi vieressä pari berniä ja rupesi ihan tärisemään. Onneksi rentoutui heti kun tuomari rupesi kopeloimaan. Liikkui ihan kohtuullisesti, mutta pälyili sinne tänne. Tuloksena kuitenkin hienosti sileä ERI :)

© Sirpa Saari

© Sirpa Saari

Nähtyäni ettei tuomari ollut jakanut ennen avonarttuja kuin yhden keltaisen, uskalsin viedä Lunan kehään. Lähinnä jännitin sitä siksi, että neiti on melko huonossa turkissa tällä hetkellä. Luna esiintyi paremmin kuin ehkä koskaan. Seisoa napotti kuin unelma ja liikkui reippaasti. Mitä nyt hieman yritti lahkeeseen tarttua ;) Eikä ollut meidän riemulla rajaa kun punainen lappu heilahti. Kehitystä oli siis tapahtunut junnuvuosiin nähden :) Kilpailuluokassa ei sijoitusta herunut, mutta sitä en odottanutkaan. Tavoitteet saavutettiin ja jopa ylitettiin :)


© Sirpa Saari
© Sirpa Saari


Messarista suunnattiin suoraan Ojankoon Jennan agilitykoulutukseen. Luna arvosti tätä suuresti ja laittelikin aivan parastaan. Vauhti oli hirmuinen ja esitteli kykyään irrota ja suorittaa esteitä täysin itsenäisesti. Ihana sininen! <3 Mukavana yllätyksenä Jenna oli videoinut treenien loppuosan joten tässä olisi. :)

http://www.youtube.com/watch?v=LFncIFcLoCM

Vauhtia oli edelleen vaikka täsää vaiheessa oli treenattu jo pitkään :) Tuskin maltan odottaa seuraavia Jennan treenejä :)

Sunnuntaina oli sitten ohjelmassa viimeinen messaripäivä. Aamu alkoi junnujen putkirallikisalla, johon oli luvannut Lunan tallikaverilleni Heidille. Heidi ei ollut kertaakaan harjoitellut Lunan kanssa ennen kisaa, joten upeasti suoriutuivat siihen nähden. Palkinnoille pääsivät sijalle 5 :)

Sitten ketkuiltiin vielä kehässä. Viva taas ensin ja nyt kehässä oli se oikea Viva. Esiintyi kuin unelma, eikä pelännyt :) Tuloksena hienosti ERI3. Tuomarina belgialainen Johan Wulteputte, jolle sheltin rotumääritelmä ei ihan tainnut tuttu olla, vaikka sentään oikeat koirat palkinnoilla olivatkin :)

Linjan nähtyäni arvasin Lunan saavan EH:n ja oikeassa olin. Herra nimittäin pitiselvästi isommista koirista. Näin tällä kertaa :) Kaikkiaan viikonloppu ylitti odotukset ja oli ihana nähdä tuttuja ja riemuita muiden hienojen koirien menestyksestä :)

Lisäilen tyttöjen arvostelu omalle sivulleen kunhan ehdin :)

Tänään oli sitten ohjelmassa jännät paikat, kun suunnattiin Vivan kanssa Mevettiin virallisiin lonkka- ja kyynärkuviin. Myös sydän kuunneltiin ja selkä kuvattiin, tosin tämä epävirallisesti. Ei ollut riemulla rajaa tulosten tullessa, sillä jopa maallikkona minäkin näin, että lonkat ja kyynärät olivat oikein hyvät. Lääkärin arvion mukaan lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Sydämestä ei myöskään kuulunut lisä-ääniä, ja selässä oli oikea määrä nikamia ja vielä oikeilla paikoillaan! Miten ihanaa! Saadaan harrastaa huoletta :) Nyt jäädään odottamaan kennelliiton näkemystä kuvista :) Huomenna käydään vielä tutkituttamassa silmät ja polvet. Toivotaan, että nekin ovat kunnossa :)

1 kommentti:

  1. Voi ei! Oon himoinnut noita teidän ensi kesän pentuja, ja olis pitänyt kyllä ehdottomasti yrittää löytää messarissa shelttikehälle! Mitä mäkin taas missasin.

    VastaaPoista