maanantai 21. lokakuuta 2013

Sertikästä menoa Rakveressa

Viikonloppu vierähti siis Viron puolella näytelmissä Lunan ja Vivan kanssa. Nala ja Rossi jäivät hoitoon ja heti ensimmäisenä iltana Rossi oli tyypilliseen tapaansa aiheuttanut pienen ongelman ruokittaessa. En ollut muistanut mainita, että Rossin ruokaan ei lisätä vettä, vaan se annetaan kuivana. Toisin kuin siis Nalan ruokaan ja myöskin siskoni sheltin Wandan ruokaan lisätään aina vettä. Noh, äitini oli sitten laittanut vettä myös Rossin ruokaan ja Rossihan järkyttyi tästä syvästi, kun henkilökunta näin törkeästi häntä kohtelee! :D Oli kuulemma pakoillut pöydän alle kun yritettiin tarjota uudelleen samaa kuppia mistä vedet oli valutettu pois, sillä eihän se nyt herralle kelpaa :D Lopulta oli saanut kuivaa ruokaa ja tämä oli viimein kelvannut. ;) Jotenkin tämä ei yhtään yllättänyt Rossin tuntien. Voin vaan kuvitella sen pöyristyneen ilmeen kun sille on yritetty tarjota viallista ruokaa :D On tuo koira vaan sellainen persoona että! <3

Ennen laivamatkaa käytiin Ojangossa Maijun treeneissä, joista päivitystä ja useampia videoita vielä luvassa, mutta tässä meidän rata Lunan kanssa, josta olen enemmän kuin hieman ylpeä. Yhteistyö toimi paremmin kuin koskaan. Myös Maiju oli sitä mieltä, joten tätä videota kehtaa jakaa :)Pikkutyttöjen kanssa matka Tallinnaan sujui hyvin ja nopeasti sopeutuivat hotelliin ja painivat kuten kotona. Yövyimme Tallinnassa samassa hotellissa kuin syyskuussa, sillä Rakveren kaikki hotellit olivat täynnä. Laululavan maisemat siis olivat tutut ja siinä oli helppo ulkoiluttaa koirat. Tai lähinnä Luna, kun sehän ei hihnassa voi tarpeitaan tehdä ;) Tuossa oli sitten niin laajat nurmialueet, joille pääsi salaa irti tarpeilleen. :) Viva kyllä tekee kun on hätä. Vaikka keskelle asfalttia! :D

Yön tytöt viettivät häkissä, eikä äännähdystäkään päästäneet. Kyllä noitten kanssa on vaan mukava matkustaa kun eivät ole mistään moksiskaan :)

Lauantaina ajeltiin sitten Rakvereen ensimmäiseen koitokseen. Matka sinne kesti tunnin verran ja koska sheltit arvosteltiin vasta klo 13 jälkeen, oli aamulla hyvin aikaa käydä aamiaisella ja myös pesin Lunan vasta aamulla. Vivan pesin jo perjantai-iltana. Lauantaina shelteillä oli tuomarina romanialainen Dagmar Klein, jota itse olin ennakkoon luullut mieheksi, mutta nainenhan oikeasti oli kyseessä ;) Mukava ja hymyilevä tuomari, joka käsitteli koiria todella kauniisti. Viva ketkuili ensin ja ERI neidille napsahti. Kilpailuluokassa oli sitten viisi koiraa, josta pienimmän ja siroimman kätteli heti pois. Tässä vaiheessa tiesin, ettei Luna tule tätä tuomaria miellyttämään. Viva sen sijaan miellytti varsin paljonkin, sillä lopullinen sijoitus luokassa oli toinen, kera SAn! Harmittavasti junnuserti meni voittajalle, joka valioitui sen myötä :)

Luna esiintyi sitten ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Ja hyvin esiintyikin. Tauko on tehnyt hyvää. Seisoi kuin patsas ja liikkui todella hyvin. Sai ERIn, mihin olin oikein tyytyväinen. Luokkasijoitusta ei tullut, kuten arvasin. Tykkäsi selvästi isommista tai ainakin vahvemmista.

Sitten ajeltiin takaisin Tallinnaan ja ilta menikin ruokailun jälkeen vain makoillessa ja aikaa tappaessa huoneessa. Ilma Tallinnassa oli nimittäin todella myrskyinen. Satoi ja tuuli kovaa, joten haaveilemamme pitkä kävelylenkki jäi tekemättä ja ulkona käytiin vain pakolliset tarpeet.

Sunnuntaina sheltit arvosteltiin myös vasta klo 13 jälkeen, joten saatiin nukkua pitkään ja syödä taas aamiaista rauhassa. Tällä kertaa sheltit arvosteli tanskalainen Ole Staunskjaer, jonka kehässä Luna siis on aiemmin käynyt hyvällä menestyksellä. Etukäteen tosiaan oli tiedossa, että herra on todella tiukka SAn suhteen ja etenkin junnukoirilla. Tämä oli nähty tuolla jo monella rodulla edellisenä päivänä ja nähtiin myös shelteissä uroksilla. SAn sai vain kaksi valioluokan koiraa. Tämän johdosta sitten jännitti Vivan vuoro todella paljon. Viva esiintyi luokassaan toisiksi viimeisenä ja hyvin esiintyi. Kuulin arvostelun pitkälti ja se oli pelkkää kehua. ERI tulikin ja ei muuta kuin kilpailuluokkaan, johon tänään selviytyi neljä koiraa. Nopeasti siirsi sitten Vivan letkan ensimmäiseksi, eikä sijoitus enää muuttunut. Viva siis voitti! Ja sitten se jännin hetki. Näin jo kaukaa kuinka näytti yhtä sormea kehäsihteerille ja olin siinä vaiheessa jo ratkeamispisteessä. Tiesin Vivan tehneen mahdottoman ja saaneen SAn. Kehäsihteerin heilautettua lappua, tulos vahvistui. Viva siis ERI1 ja SA! Näin ollen sai junnusertin ja koska uroksissa ei SAta junnuille jaettu, oli Viva myös ROP-junior! Siis Vau! Enpä olisi uskonut ja ilo oli ylimmillään :)

Vielä oli sitten Lunan vuoro esiintyä. Muuten sujuikin hyvin, mutta neiti ei olisi millään halunnut näyttää korvia :D Kovasti  yritettiin pöydällä. Tuomari hoksasi Lunan nimen kun sitä niin kovasti hoin ja totesi vaan, että Ou Luna, Luna, Luna ja heitti jotain maahan, viimeisenä keinona. No tämä sitten toimi sen verran, että Lunalle saatiin hyväksyttävä korvien asento ERIn kera ;) Kilpailuluokassa yllätys oli sitten todella suuri, sillä pitkällisen siirtelyn ja juoksuttelun jälkeen Luna tuli luokassaan toiseksi! Siis mitä?? Niin paljon parempia koiriakin kehässä omasta mielestäni oli. Mutta ei me valiteta. SAta ei saatu, muttei haitannut mitään :) Siis hitsi miten hieno päivä, jonka kruunasi vielä PN-kehä, jossa Viva sijoittui neljänneksi! Eikä päivä siihen päättynyt, sillä Vivahan pääsi esiintymään BIS-junior kehään. Sieltä ei menestystä tullut, mutta kivaa oli ja Viva esiintyi sielläkin oikein hyvin pienestä jännityksestä huolimatta. Kehän jälkeen sitten suunta kohti Tallinnan satamaa ja kotia. Hyvin ehdittiin Laivaan, vaikka sitä hieman jännitettiin etukäteen.

Hieno reissu siis kaikkiaan ja täytynee se lähteä keväällä vielä koittamaan josko Vivalle vielä pari junnusertiä irtoaisi, niin siitä leivottaisiin Viron juniorimuotovalio :)

Yritys saada neidistä edustava kuva ;) Hieman hankalaa kun homma on Vivan mielestä hirveää rääkkäystä! :D
Ensiviikonloppuna suunnataan Lahteen näyttelyyn ja Viva pääsee sitten ensimmäistä kertaa suomalaisen miestuomarin arvioitavaksi. Hauska nähdä mitä siitä sanotaan. Luna pääsee myös pitkästä aikaa kotimaan kehään tuolla. Ovat eri kehissä ja eri tuomareilla arvosteltavina muutoksesta johtuen. Tuttuja on tulossa paikalle, joten kiva päivä varmasti tiedossa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti