keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pienestä kiinni

Viime lauantaina suunnattiin Lunan kanssa Helsinkiin Purina Areenalle juoksemaan kolme rataa. Heti aamusta päästiin toimiin, kun minit alkoivat klo 9 Heidi Viitaniemen agiradalla. Eikä ollut rata ihan helpoimmasta päästä. Pitkälle päästiin nollana, mutta sitten se pieni herpaantuminen ja myöhästyminen tuli juuri siihen kohtaan kun ajattelinkin ja Luna sinkaisi hypyn väärin päin. Tämän jälkeen jatkettiin puomille, jolla Luna kyllä pysähtyi, mutta kaikki tassut puomilla. Lisäksi vapautti itse itsensä, joten korjasin oikeaan paikkaa ja sitten suorinta tietä ulos. Tässä tuo rata. Hyllyyn asti oikeinkin kivaa menoa :)


Sitten siirryttiinkin ulos, jossa ohjelmassa oli Martti Salosen hyppäri. Eikä tämäkään mikään helppo rata, sillä nollia tuli vain neljä.. Ja uskomatonta kyllä, yksi niistä tuli meidän tekemänä! Parissa kohden kuluu aikaa reilusti, mutta pääosin hyvin yhdessä mentiin. Ihme ettei saatu kosketusvirhettä kun loppuradasta osuin Lunaan putken jälkeen aika selvästi, mutta tätä ei tuomari ilmeisesti nähnyt.


Nolla riitti sijaan kolme ja jäätiin sertistä pari sekunttia. Lähltä siis liippasi :)

Kolmas rata oli taas Viitaniemen Heidin agirata sisällä. Mielestäni helpompi profiililtaan kuin ensimmäinen. Taaskin hienosti yhdessä mentiin ja nollana aina neljänneksi viimeiselle esteelle, mutta sitten rytmitys petti, enkä ehtinyt persjättöön, jonka takia yritin tehdä pelastuksena takaaleikkauksen aalle. Leikkasin liian tiukasti ja videolta hyvin näkee kuinka Luna on jo menossa aalle, mutta väistääkin putkeen kun meinaan juosta sen päälle ;) "Sissos mikä akka, se juoksee päälle. Äkkiä alta pois!" :D :D


Puomi tällä radalla oli tosi huono. Lunalle selkeästi tuo paikka on vielä tosi epävarma, joten vapautin sen kun oli kontaktilla, enkä odotellut tassuja maahan asti. Se kun selkeästi paineistuu ja menee lukkoon jos ei ymmärrä mitä siltä halutaan. Sen takia vapautin sen aikaisin. Se ei vielä kisatilanteessa tuota ihan osaa, joten en voi sitä siltä vaatia. Muuten meno oli kaikkiaan todella hyvää. Etenkin keinun suorituksiin olen tyytyväinen. Se kun ei myöskään ole Lunalle helppo este, eikä usein tee edes noin rohkeita keinuja. Yleensä saattaa tehdä ensimmäisellä radalla tosi hyvän keinun, mutta toisella sitten taas selvästi huonomman. Nyt ei ollut mitään lisä varomista toisellakaan radalla. Kepit eivät myöskään ole enää suuri ongelma. Vielä kun uskallan itse luottaa niillä Lunaan enemmän ja kannustaa samoin kuin kotona :) Ihaninta kuitenkin on se, että nyt mennään ja pidetään kivaa yhdessä, eikä Luna enää keskity vaan huutamaan radalla, vaan keskittyy esteisiin ja ohjauksiin hienosti.  On se vaan mainio harrastuskaveri! <3

Ensi viikonloppuna kisataan taas ja huomenna päästään pitkästä aikaa Maijun treeneihin molempien tyttöjen kanssa. Vivankin kanssa olen nyt aktivoitunut ja ruvennut tekemään enemmän hommia. Puomi onkin nyt saatu jo siihen kuntoon, että voidaan mennä koko estettä ja liittää se pikkuhiljaa osaksi rataa :) Myös keinua ollaan nyt aloitettu. Siä nyt vain juostaan päätyyn ja sitten nostan Vivan pois. Ja hirveällä vauhdilla jo juoksee päähän! :) Kepit on myös tarkoitus ohjureiden kanssa aloittaa pikkuhiljaa, samoin A kunhan päästään halliin jossa sen saa laskettua matalammaksi. Vivan kanssa on kyllä niin kiva tehdä, kun se on aina täysillä mukana. Ja nyt näyttää melkoisella varmuudella siltä, että neiti on medi, eikä näin ollen tule kilpailemaan Lunan kanssa vastakkain :) Tässä vielä video Vivan puomista :)


Niin ja laitampa vielä pari videota Lunan keppitreeneistä, kun niitä en ole tänne vielä laittanut :)
Lauantaina Viva pääseekin sitten pyörähtämään näyttelykehässä. Itse en ole paikalla, sillä olen ratsastuskisoissa. Onneksi hyvä lainahandleri on käytössä, joten sen suhteen ei ongelmia ole :) Jännä nähdä mitä typylle sanotaan :) Viron reissukin häämöttää jo nurkan takana, mutta sitä ennen aksataan ja juhlitaan Lunan sunnuntaisia kaksivuotissynttäreitä! Täytynee yrittää ottaa neidistä synttäripotretti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti