torstai 13. joulukuuta 2012

Ja taas :)

Siis treeneistä :) Eilen oli taas treenit ja rata näytti tältä:

keskiviikko 12.12
Ohjaajan sanoin: "helppoa ja mukavaa, irtoamista, välissä muutama kohta, jossa pitää ottaa koira kunnolla haltuun" Joo.. Ei se nyt niin helppoa ollut ;) Vaikkei kyllä mitenkään epätoivoistakaan. Lunan ongelma vaan on tuo irtoaminen. Siis muille, kuin kontakteille. Suurimmat ongelmat oli nimenomaan putkeen irtoamisessa. 3lta putkeen ei ollut ongelma, kun suuaukko näkyi selkeästi. Sen sijaan 12sta piti viedä varsin pitkälle ennenkuin hoksasi. Jos en vienyt riittävästi, niin olisi vain räksyttänyt. Ehdottomasti vaikein oli 19sta putkeen takaaleikkauksella. Se kun on ohjauskuvioista Lunalle vaikein. (Ei kuulemma mitenkään epätavallista paimenkoiralle ;)) Ensimmäisellä radalla meni ihan kohtuullisesti. Alussa vaan suoraan ja kovaa aina vitoselle asti. Siiten takaakierrolla kuutonen, valssi ja seiskalle. 8 ja 9 ongelmitta ja 10lle takaakierto. Ei vielä irtoa takaakiertoon kovin kaukaa, mutta tässä kohdin ei niin haitannut. Sitten putken jälkeen juostiin taas kovaa. Ohjasin ensin niin, että olin aan ja esteitten välissä ja tein takaaleikkauksen 16sta, mikä onnistui! (Kovasti ollaan niitä kyllä harjoiteltukin. Sitten välistä veto ja taas suora. Puomi houkutti jonkin verran, joten käskytyksen kanssa sai olla tarkkana. Yritin tehdä 19sta takaaleikkauksen ja sama heti perään putkeen, mutta se oli Lunalle aika hankala. Päädyttiin sitten kokeilemaan valssia 18 jälkeen ja se menikin paremmin. Toisella radalla sain innostettua neidin lelulla ihan uuteen vauhtiin ja alkoi myös irrota todella paljon paremmin. Nyt en myöskään vauhdin lisäyksen takia mitenkään ehtinyt tekemään valssia 18 jälkeen, joten oli pakko kokeilla takaaleikkauksilla ja nyt onnistui. Kehujakin saatiin, kun meni sen niin hyvin! Kyllä se treenaaminen näkyy :) Tällä radalla ohjasin myös 14-16 puomin ja esteitten välistä ja saatiin siihenkin hurjasti lisää vauhtia. Kyllä me taidetaan edistyä :) Itse pitäisi vaan muistaa, että ohjaan minikoiraa, joten ohjaavakäsi pitäisi muistaa pitää riittävän alhaalla :)
Viikonloppuna on sitten epikset ja normaali uintivuoro. Lisäksi Luna ja Rossi pääsevät molemmat hierottavaksi. Lisäksi saamme pakkaseen ruokatäydennystä. Hyvin on maistunut ruoka edelleen. Toivottavasti maistuu jatkossakin :)

2 kommenttia:

  1. Kivoja ratoja teillä :) mekin treenattiin tänään kontakteja hallilla, joten kai mekin voidaan pian alkaa menemään kontaktiesteitä radalla niin kuin te :) Jotain videoo olis näistä teidän treeneistä joskus kiva nähdä! :)

    VastaaPoista
  2. Täytyis muistaa ottaa kamera mukaan, niin sais vähän videoitakin otettua :)Meillä on maanantaina keppikurssi, missä toivottavasti saadaan lisää vinkkejä niiden suorittamiseen :)

    VastaaPoista