sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Epikset ja hierontaa

Tänään oli iltapäivällä ohjelmassa tosimöllien epikset Koirakeitaalla Vantaanpuistossa. Olin ilmoittanut mukaan Lunan ja myös Rossin ihan kokeilumielessä.
Radan sai mennä kahteen kertaan ja parempi tulos jäi voimaan. Rossi starttasi ensin. Radalla oli putkia, hyppyjä (vain pumpit maassa) ja mini-aa, jonka harjakorkeus oli 50cm. Vähän jännitti, että meneekö Rossi edes vieraisiin putkiin saati sitten aalle, kun kontaktiesteitä sille ei ole edes opetettu, mutta vielä mitä! Herra meni juuri niinkuin piti. Toki Rossimaiseen tapaan turhia hötkyilemättä ;) Ekalla radala yliaikanolla, toisella vitonen, kun mietti hetken putken suulla ennenkuin meni.  Tässä nollarata:

Luna kävi sitten tuttuun tapaan kierroksilla jo radan reunalla, kun olisi niin kovasti halunnut olla itse kokoajan siellä radalla ;) Lunan kohdalla mietitytti sitten se, että miten neiti suhtautuu esteisiin kun niissä ei ollut rimoja. Se kun on kuitenkin jo niin pitkään mennyt rimoilla. Lisäksi mietin, että noinkohan se tuota aata mieltää oikeaksi esteeksi. Osoittautui sitten, että esteet ei olleet mikään juttu, mutta aalta tuli kontaktivirhe alastulolta, kun tuohan paineli sen yli niin vauhdilla, ettei tainnut edes tajuta mikä se oli. Siitä siis vitonen, muuten meni hyvin. Toisella radalla pistikin sitten ihan sekoiluksi, kun oli ilmeisesti turhan helppoa ja tylsää vaan juosta siivekkeiden välistä ;) Tässä Lunan parempi rata:
Kisojen jälkeen ajeltiinkin suoraan hierojan vastaanotolle. Alunperin suunnitelmissa oli käsitellä molemmat, mutta koska Lunalla on keppikurssi heti huomenna, kopeloitiin se vain pikaisesti, jotta nähtiin tarvitseeko varata kunnon aika ja tulos oli, että kannattaa. Tuntui kireyttä lapojen ja lantion seudulla, joten joulun välipäivinä otetaan uusi yritys.
Rossi sen sijaan käsiteltiin kunnolla ja jumissahan herra oli. Ei toki onneksi mitenkään järkyttävän pahasti. Takapää oli totutusti eniten jumissa. Erityisesti takajalkojen hyppylihakset. Hieroja kysyikin, että onko hypitty viimeaikoina paljon. Niin no, kyllähän tuolla hangessa hyppyjä tulee, kun nuo umpihangessa painaa menemään ;) Vasenpuoli oli oikeaa pahempi. Puoli on siis vaihtunut. Viimeksi oli nimittäin toisinpäin. Rossi pääsee sitten uusintakäsittelyyn samalla kun Luna menee hierottavaksi.

Huomenna onkin siis ohjelmassa lenkkeilyä koirakavereitten kanssa. Rossi tosin joutuu jäämään kotiin tuosta hieronnasta johtuen. Illalla mennään Lunan kanssa vielä pujottelemaan keppikurssille. Toivottavasti saadaan sieltä lisää vinkkejä niiden suorittamiseen jatkossa :)

5 kommenttia:

 1. Ihana toi Rossi ku se ei ota turhia paineita vaan jolkottelee rauhassa menemään :D <3 Ja ihana Luna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eikö ookin! :) Se ei oo koskaan edes ollut mukana missään kisoissa saati sitten että ois tehty sen kanssa mitään häiriön alla ja herra painelee niinkun vanha tekijä! <3 Luna taas on kyllä varsinainen duracelpupu! <3

   Poista
 2. Olipa oudoimmat agilityepisvideot mitä oon koskaan nähnyt :D Mä olisin varmaan juossut tota yhtä pylvästä päin ja mikäs juttu tossa oikein oli ettei rimojakaan ollut nostettu tai että ei ollut kunnon A:ta? :D Hyvä tietty pentuikäisille koirille jotka ei vielä saa hyppiä. Luna vetelee hienosti, mutta väitän että Rossista sais myös enemmän irti jos sitä vaan motivois tohon hommaan paremmin ;) Kiltistihän se vetelee, ei siinä mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä et Sonia tunne Rossia ;) Jos tuntisit, niin olisit aika erimieltä asiasta :) Jos Rossia ei huvita, niin se ei tee. Piste! Se on älyttömän perso ruoalle, mistä alkuun ajattelinkn, että se on varmaan tosi helppo motivoida, mutta ei ole. Se on niin epätyypillinen sheltti, että oksat pois. Se tekee silloin kun huvittaa, jos huvittaa ja siihen tahtiin kun sille sattuu sopimaan ;) Koskaan sillä ei ole kiire. Siltä puuttuu kokonaan Lunan sähäkkyys ja räjähtävyys, mikä olis agilityssä aika kiva ominaisuus. Tokoa haluisin sen kanssa kokeilla, mutta mä oon siinä lajissa niin ummikko, etten edes tiedä miten sivulletuloa kannattais opettaa :)

   Mut noi kisat... Joo. Ei ollu han fiksuimmat. Noi olikin tollaset ihan ihan alottelijoille sopivat. Lunalle aika huonot, kun pysty keskittymään kaikkeen muuhun, kun ei ollut mitään kunnon tehtäviä ;)Mut lähettiinkn vaan taas totuttelemaan siihen kisatilanteeseen. Neiti kun menee niin kierroksille noissa, että hyvä kun nahoissaan pysyy :D

   Poista
  2. Joillain koirilla saattaa kestää pidempään ennen kuin alkaa raksuttamaan. Esim. moni olis lopettanut tokon Sulon kanssa alta aika yksikön kun se ei tehnyt aluksi elettäkään kun näytin sille ekaa kertaa noutokapulaa (ja ylemmissä luokissa puolet liikkeistä on noutoliikkeitä joten tuo oli aika oleellinen juttu :D). Pelkästä katseesta lähdettiin liikenteeseen, mistä siis palkkailin, enkä luovuttanut ja tänä päivänä se syöksyy jokaiseen noutoliikkeeseen ja jostain se sähäkkyys tuohonkin hitaaseen koiraan vaan tuli. Mutta en tosiaan tunne Rossia enkä ala sanomaan sen koommin enempää vastaan :) Pointtina se vaan että toiset koirat syttyy nopeammin kuin toiset ja kaikki on niin erilaisia koulutettavia, lajiin ja rotuun katsomatta. Kaikki opetusmetodit ei todellakaan toimi kaikilla! :) Nimimerkillä, omistan kaksi täysin erilaista shelttiä :D

   Poista