sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Shelttierkkari 20.4 ja epistelyä

Eilen oli ohjelmassa shelttien erikoisnäyttely, joka tänä vuonna järjestettiin Kiljavalla, eli käytännössä aivan naapurissa. Matkaan kun kului aikaa se 15min :) Näyttelyyn oli ilmoitettu huimat 284 shelttiä. Omista koirista kehään pääsivät Rossi ja Luna. Lisäksi sain mukaani esitettäväksi Heidin koirat Sirin ja Avan.

Paikalle suunnattiin heti kun ovet avattiin eli 7.30. Tämä olikin ihan hyvä, sillä ahdastahan tuolla oli. Paljon oli tuttuja paikalla ja nopeasti se aika kului :) Koirista ensimmäisenä kehässä oli Rossi. Herra oli tuttuuntapaansa itse sosiaalisuus ja olisi halunnut rakastaa kaikkia koiria ja ihmisiä. Myös tuomari pussattiin normaaliin tapaan ;) Rossi esiintyi itsevarmasti, eikä sitä tuomarin todella tarkka tutkiminen haitannut tuon taivaallista. Tuomari siis arvosteli pöydällä ja lopuksi näytettiin vain liikkeet. Hädin tuskin ehti saada koiran sen jälkeen seisomaan, kun lappua jo heiluteltiin. Rossi sai tälläkin kertaa EH:n, mutta arvostelu oli kyllä niin hieno, että voi olla todella tyytyväinen. Miinusta tuli oikeastaan vain päästä ja korvien asennosta. Lisäsin arvostelun omalle sivulleen :)

Sitten olikin ohjelmassa lisää odottelua ennen kuin tytöt pääsivät kehään. Tytöistä ensimmäisenä oli Sirin vuoro avonartuissa. Siri oli oikein helppo ja vaivaton esittettävä. Sirille tuloksena EH. Heidi varmaan kertoilee arvostelusta enemmän omassa blogissaan :)

Luna ja Ava olivat samassa luokassa eli nuorissa nartuissa. Koirat oli kuitenkin jaettu suuresta määrästä johtuen kahtia, joten eivät joutuneet kehään yhtäaikaa. Tämä mahdollisti sen, että pystyin molemmat itse esittämään. Luna oli vuorossa ensin. Pöydällä arvosteltiin ja tämä tuomari syynäsi kyllä todella pitkään. Lunakin jo hieman ihmetteli että johan kestää ;) Arvostelu alkoi sanoilla "kaunis, feminiininen blue merle" ja siinä vaiheessa totesin, että ei voi kovin huonosti mennä :) Eikä mennytkään. Luna sai ERIn ja jäätiin odottamaan kilpailuluokkaa. Välissä kävin esittämässä Avan, joka sai EH:n.

Kilpailuluokassa taisi olla kymmenkunta koiraa. Tuomari juoksutti kaikki yksinään ja sitten tutkaili pitkään ja hartaasti. Jossain vaiheessa huomasin tuomarin miettivän Lunan ja kahden muun merlen kesken järjestystä ja silloin rupesi kyllä hieman jännittämään. Lopulta tuomari sijoitti nämä kaksi muuta merleä ensimmäiseksi ja toiseksi ja hetken kuluttua kätteli meidät kolmanneksi ja voi että olin iloinen! En todella odottanut mitään tällaista kun koiria luokassa oli 25. Hieno päivä siis! Päivän suurin paniikki aiheutui sitten siitä kun unohdin, että luokissa sijoittuneet koirat kuvataan näyttelypaikalla. Tämänhän muistin vasta kotona ja siitä seurasi sitten kiireinen ajo takaisin paikalle :D Hyvin kuitenkin ehdittiin ja kuva saatiin otettua. Tiedä sitten kuinka edustava se on kun ei paljon harjailtu enää ennen sen ottoa ;) Tässä sitten kotona otettu kuva Lunasta:Tänään sitten suunnattiin Kirkkonummelle agiepiksiin. Tämä oli Lunan mielestä selkesti kivempaa hommaa kuin kehässä pönöttäminen. Rata oli oikein kiva, mutta harmittavasti siellä ei ollut keppejä joita olisi eniten haluttu treenata. Luna kuunteli hienosti ja meillä oli kivaa. Keinu oli molemmilla radoilla tosi hyvä! Mentiin eka rata nollana, vaikka ylimääräisiä kaarroksia tulikin :) Aika riitti luokkatasoituksen ansiosta ykkössijaan! Taitava puudeli <3 Lisättäköön, että olisimme päässeet mukavasti myös kolmosluokan etenemään :) Toisella radalla mentiin vielä kovempaa, mutta sieltä tuli vitonen kun en ehtinyt ohjaamaan ajoissa. Kaikkiaan kiva päivä ja hiekkapohja tuntui sopivan Lunalle mainiosti :) Tässä tuo voittorata:


Huomenna Luna (ja myös minä itse :)) pääseekin sitten hierottavaksi. Toivotaan ettei Lunasta löydy pahempia jumeja. Itsessäni niitä kyllä on ;) Muuta ihmeellistä ensi viikon arkeen ei sitten olekaan suunnitteilla. Lenkkeillään vaan toivottavasti upeassa kevätsäässä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti