sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Lunan virallisen agilityuran avaus 7.4.2013

Tänään koitti viimein se päivä, kun päästiin starttaamaan virallisissa kisoissa kisaiän täytyttyä eilen. Aamusta siis suunnattin Janakkalaan, jossa mentiin kaksi agilityrataa. Molemmissa tuomarina toimi Kati Wala. Luna mitattiin ilman epäselvyyksiä miniksi. A-rata oli profiililtaan oikein kiva, vaikka mahtui mukaan pari pientä kinkkisempää kohtaakin. Tai ei niissä olisi ongelmia ollut jos olisin yhtä nopea kuin koira... ;) Luna oli ensimmäisellä radalla hieman laiska. Ei ollut ihan hoksannut missä tilanteessa oltiin. Näin myös ohjaaminen oli helpompaa, joskin varsin varovaisesti ja varmistellen mentiin. Keppejä ennen käytännössä lähes pysäytin sen että osasi varmasti hakea oikeaan väliin. Kaikesta varmistelusta huolimatta tuloksena nolla ja aika riitti voittoon ja sitä myöten myös LUVAan! Vau!


A-rata, 0-voitto, -5,70 etenemä 3,51m/s LUVAB-radan profiili oli vielä A-rataakin kivempi ja oma olo rennonpi, joten varmistelu jäi vähemmälle ja luotin koiraan enemmän ja annoin sen suorittaa, enkä säätänyt. Näin ollen vauhtiakin oli enemmän. Tällä radalla annoin sen myös täysin itse hakea kepeille ja hienostihan se ne haki. Vauhti ei vielä ole niin hyvää kuin on parhaimmillaan ollut, mutta se kyllä tulee. Keinulla pysäytin Lunan vähän turhankin aikaisin, mutta parempi ehkä niin. Loppuradasta jouduin muuttamaan suunnittelemani persjätöt takaaleikkauksiksi, koska en millään olisi muuten ehtinyt. Näin ollen jouduin takaaleikkaamaan myös puomille, jota ei ole montaa kertaa tehty ja se hämmensi Lunaa, koska noustuaan puomille kääntyikin ympäri tulosuuntaan. Ei kuitenkaan hypännyt pois puomilta ja kääntyi heti taas oikeaan suuntaan joten siitä ei tänään virhettä ihme kyllä tullut. Puomin jälkeen olikin sitten enää kaksi hyppyä ja taas saatiin juhlia maalissa virheetöntä suoritusta. Myös tällä radalla aika riitti voittoon ja LUVAan. Aika uskomatonta!

B-rata, 0-voitt0, -6,53 etenemä 3,64m/s LUVA


Tähän päivään lähtiessäni en olisi ikinä tällaisiin suorituksiin uskonut, enkä voi olla kuin sanoin kuvaamattoman onnellinen ja ylpeä tuosta pienestä neidistä, joka laittaa itsensä peliin aina ihan sataprosenttisesti. Hieno Luna! <3 Haluan lisäksi kiittää kaikkia meitä tämän harrastuksen parissa tukeineita ja kannustaneita. Erityiskiitos Maijulle, joka on jo lyhyessä ajassa opettanut meille niin paljon ja jaksaa toivottavasti myös jatkossa meitä auttaa tällä valitsemallamme polulla. Suunnattomasti on vielä asioita kesken ja opimatta, mutta aikaa meillä toivottavasti on vielä paljon edessä!


2 kommenttia: