perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kotka on kiva paikka

Viime viikonloppuna kisattiin Lempäälässä yksi hyppäri lauantaina ja Kotkassa kolme rataa sunnuntaina.

Lempäälän rata meni plörinäksi jo lähdössä, kun Luna hiippaili mun perään niin pitkälle, että saatiin siitä heti kielto. Lisäksi sössin keppilähetyksen hankalahkoon avokulmaan, kun en vaan uskaltanut viedä perille asti vaan jäin huitomaan liian kauas ja Luna haki kakkosväliin. Muutoin meno oli varsin mukavaa ja etenemäkin uusi ennätys keppisähellyksestä huolimatta :)

Sunnuntaina Kotkassa sitten ensimmäinen agirata oli löysää ohjausta kokonaisuudessaan. Ensin Luna teki "Lunat" eli luki niistosokkarin backlapina. Onnstuin pelastamaan sen vielä älyttömän hienolla poispäinkäännöksellä kepeille, mutta tästä innostuneena kehuin Lunaa kepeillä liikaa, eikä se kestänyt sitä yhdistettynä reiluun sivuttaisirtoamiseen. Tuli siis kesken pois ja hyppäsi hypyn tullessaan. Uusi lähetys kepeille ja kepitti hienosti loppuunasti :) Tällä radalla testasin myös mitä tekee puomilla viimeaikaisen läpijuoksutuksen seurauksena ja tekikin sitten ruman loikan. Ei lähelläkään kontaktia.. Myös lopun sylkkäristä hyppäsi läpi. Että sellaista löysäilyä :D

Toiselle radalle, hyppärille, lähdinkin sitten aivan raivoasenteella ja se todella tuotti tulosta. Tehtiin yksi meidän parhaista kisaradoista ikinä. Suurimpana plussana mahtavat niistosokkarit! :) Aikakin riitti toiseen sijaan, vain hieman reilun sekunnin voittajalle hävinneenä. Harmillisesti voittaja sai sertin vastaanottaa, joten vielä ei hyppyvaliokelloa käynnistetty. En kuitenkaan ollut erityisen pettynyt, sillä meno radalla oli niin hyvää :)


Viimeinen rata oli sitten taas agirata. Eikä tälläkään radalla ollut suuria ongelmia, ennen keppejä. Luna ei ilmeisesti hahmottanut keppejä ensin ollenkaan, sillä kyseli ihmeellisesti. Oma liike kyllä myös pysähtyi, mutta ei sen nyt ihan noin pitäisi enää vaikuttaa, varsinkaan kun kulma ei ollut erityisen hankala. Kyselystä huolimatta selvittiin virheittä, vaikka aikaa siinä toki paloi. Nollana maaliin ja kuudes sija :) Ilman kyselyjä olisi kakkospaikka irronnut ;)


Kivaa oli ja pääsimme nyt ensimmäistä kertaa myös Anne Saviojan radoille :) Luna sai ihan henkilökohtaisesti myös Annelta kehuja, että on upea koira :) Kotka on meille ollut hyvä kisapaikka aina ja muutenkin tykkään hallin pohjasta. Lunakin viihtyy hyvin tuolla, joten jatkossa kyllä suuntaamme sinne aina kun mahdollista :)

Kotkasta suuntasimme kotiin odottelemaan naisvieraita. Rossille tuli siis morsian kylään ja 10 minuutin jälkeen saatoimme todeta reissun olleen erittäin onnistunut. Rossi nimittäin todisti osaavansa miestenhommat ongelmitta. Pariskunta oli parikymmentä minuuttia nalkissa ja nyt jäädäänkin odottamaan mahdollisia pentuja. Päivittelen morsiamesta enemmän hieman myöhemmin :)

Tällä viikolla on myös treenattu. Ihan omatoimisesti kertaalleen Ojangossa, jossa Viva yllätti totaalisesti osaamalla A:n täydellisesti vaikka leijeröin useita hyppyjä. Sama juttu puomilla. Myöskään saksalainen ei ole mikään ongelma enää, eikä edes rimat neljässäkympissä aiheuttanut muuta kuin vauhdin lisääntymistä :D

Myös Luna oli näppärä. Keinu vahvistuu koko ajan. Puomin juoksee edelleen täydellisesti treeneissä, eikä kepeissä ole mitään ongelmia kunhan uskallan ohjata :)

Tänään Jennan treeneissä Luna jatkoi kepeillä hienoa suorittamista. Vire alkaa olla niin hirveä, että tuo neiti on yksi pieni porsas! Ei odota lähdössä, ennakoi ja jos sille ärähtää, niin katsoo vaan tyyliin, että mitä siinä huudat :D Ei ota mistään enää itseensä. Aiemminhan minkäänlainen toruminen (varsinkaan puomilla) ei ole aiheuttanut muuta kuin hirveää takapakkia. Tänään yhden hieman rumemman puomisuorituksen jälkeen ärähdin aika rumasti, eikä puomi hidastunut siitä yhtään! :) Keinullakin joutuu antamaan odottamiskäskyn, koska muuten neiti saattaa esittää turhankin nopeita poistumisia :D

Viva taas yllätti keinuopetuksessa ja päästiin aimo harppaus eteenpäin. Ainoa heikompi hetki Vivalla oli A:n kanssa. ATD:n hallissa on puinen A ja Viva ei sitä oikein ymmärrä vielä. Treeniä siis siihen vaan lisää :) Onneksi meillä on kotona myöskin puinen A ja piha on taas melkein sula, joten kohta päästään sitäkin vahvistaamaan helposti. Myös Jenna totesi, että Vivalle täytyy jatkossa nostaa rimat neljäänkymppiin. Koira vaan syttyy ja toimii muutenkin niillä paremmin. Lisäksi sen kroppa pääsee noilla medihypyillä oikeasti oikeuksiinsa. Vivalla on myöskin Jennan mielestä lähes täydellinen hyppytekniikka, kuten Lunallakin. Sen suhteen mulla on kyllä käynyt tuuri :) Viva on myös sen verran painava medi, että luulen sille tulevan myös keinulle 2on2off. Se on niin orientoitunut tuohon asentoon, että en halua sekoittaa sen päätä tuomalla vielä yhtä erilaista suoritustapaa kontaktille :)

Myös tänä viikonloppuna on kisat ohjelmassa, kun suuntaamme Jyväskylään, jossa ohjelmassa on peräti neljä rataa ja niistäkin kolme on hyppäreitä. Saapa nähdä kuinka meidän käy :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti