torstai 21. maaliskuuta 2013

ATT:n Epikset 20.3.2013

Suunnattiin Lunan kanssa keskiviikkoillan ratoksi Lietoon epistelemään. Mentiin möllirata kahteen kertaan ja rohkaistuin myös ilmoittamaan meidät kisaavien radalle, niin että näen missä mennään Janakkalan virallisia ajatellen.

Möllirata oli aika vaikea. Monenn kohtaan sai oikeasti ohjata, eikä perusvalssailu olisi riittänyt. Heti kakkoselle tehtiin pakkovalssi vastakäännöksellä. Lisäksi radalla tuli käytettyä takaakiertoa, päällejuoksua ja persjättöä. Luna toimi hienosti! Itse vain kämmäsin iloisesti A:n jälkeen. Linjasin sen suoraan seuraavan hypyn takaakiertoon, vaikka ihan suoraan se olisi pitänyt mennä :) Siitä siis vitonen. Muuten ohjaukset onnistui juuri niinkuin olin tutustumisvaiheessa ne suunnitellut. Varsinkin loppu  puomin jälkeen oli hieno! Tässä linkki tuohon rataan:

http://www.youtube.com/watch?v=2nREhDwAyEk&feature=youtu.be

Toinen yritys sujui alun osalta samoin kuin ensimmäinen ja sain korjattua myös tuon A:n jälkeisen hypyn. Sitten olinkin auttamattoman myöhässä persjätössä ennen puomia, mutta hyvin Luna pelasti. Myös tällä radalla puomin jälkeinen loppu oli upea! Aika tällä radalla oli hitusen nopeampi kuin voittajalla. Ekan radan aikakin oli vain pari sekunttia voittajaa hitaampi, vaikka tosiaan kielto tuli ja siihen meni kyllä videoltä katsottuna 3-4 sekunttia ylimääräistä, että kyllä tuo koira on nopea! Ja kaikki ongelmathan johtuvatkin siitä, että itse en pysy perässä ;) Toki parempi ehdottomasti näin päin! Tässä linkki tuohon toiseen rataan:

http://www.youtube.com/watch?v=jhttKtpFpnY&feature=youtu.be

Sitten olikin vuorossa kilpailevien rata. Luna teki lämmittelyssä hienoja toistoja kepeillä, joten olin niiden suhteen varsin luottavainen. Eikä ne meidän kohtaloksi koituneetkaan, vaan hyllytin radan äärimmäisen helpossa kohtaa :P Juuri ennen hyllytystä karjaisin Lunan odottamaan, kun oli menossa väärään päähän putkea johtuen taas siitä että olin taas valovuoden myöhässä ;) Jälkeenpäin ajateltuna olisi vain pitänyt antaa sen mennä ja jatkaa rataa siitä, koska selkeästi rytmi katosi siihen ja Luna sitä raksyttämällä protestoikin. Hylly tuli siis putken jälkeen kun ei menekään toiselle hypylle, vaan tulee välistä ja kun yritän saada haltuun, hyppää hypyn väärin päin. Sitten radalla oli edessä keinu. Sanoin ennen rataa, että haluaisin nähdä sen päivän kun Luna tekee lentokeinun. Ja nythän se koitti. Ei ollut pahimpia näkemiäni vaan aika myöhään hyppäsi pois. Niin myöhään, että vasta videolta hoksasin sen niin pahasti hypänneen. Siksi en sitä myöskään uusinut, kun en ollut ihan varma. Tästä jatkettiin muurin jälkeen kepeille ja arvasin oikein, että ei välttämättä osaa täydestä vauhdista kepeille mennä, niin ei heti onnistunut. Toisella yrityksellä teki sitten hienosti! Keppien jälkeen oli rengas, sen jälkeen hyppy takaakiertona ja puomin kautta loppusuora. Muuten onnistui hienosti, mutta huomasi, että Lunalle tuli kiire, eikä nän ollen ottanut puomin alastulokontaktia, kun riskillä yritin, enkä varmistellut. Tämänkin huomasin vasta videolta, enkä siksi uusinut. Tässä linkki tuohon rataan:

http://www.youtube.com/watch?v=TvV5liKeoyc&feature=youtu.be

Kaikkiaan Luna kulki hienosti ja erityisen tyytyväinen olen lähtöihin. Ei edes yrittänyt hiipiä, vaan istui kuin tatti siihen asti kunnes sai luvan lähteä :) Kiva oli myös huomata, että ei ole mitenkään mahdottomia meille nuo kissavienkaan radat, joten hyvillä mielin käydään korkkaamassa ne viralliset parin viikon päästä. Ennen niitä erikoistreeniin pääseekin sitten kepit, keinu ja puomi. Saas nähdä säikähtikö tuota keinua. Ei ainakaan puomille sen jälkeen miettinyt yhtään. Kyllä tästä vielä hyvä tulee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti