keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Messari 2015

Viikonloppu kului messarin näyttelyissä. Olin ilmoittanut molemmille päiville Zlatanin, Ditan, Rudin, Vivan ja Lunan. Lauantaina tuomarina oli Portugalilainen Pedro Sanches Delerue, joka teki Lunasta Intin heinäkuussa. Pentujen tuomariksi oli vaihtunut Hollantilainen Maria Ebels-Heikens.

Rudi aloitti kehässä heti klo 9, sillä junnut oli siirretty toisella tuomarille. Rudi esiintyikin hienosti saaden ERIn ja sijoittui kilpailuluokassa hienosti kolmanneksi. SAta ei herunut, mikä ei yllättänyt jenkkityypin suosijatuomarilta. Rudi on kyllä vahva, muttei se ole yhtään jenkin näköinen. :)

Sitten kipaistiin pentujen kanssa yläkertaan. Tämä tuomari oli kuolettavan hidas ja olikin reilusti myöhässä aikataulusta jo klo 10... Pitkän odottelun jälkeen viimein päästiin kehään Zlatanin kanssa ja pohdinnan ja pähkäilyn jälkeen Zlatan lopulta voitti luokkansa saaden ainoana KPn. PU-kisass sitten nuorempi uros veti pidemmän korren. Dita oli kuten ennalta osasin arvata, täysin ahdistunut, eikä esiintyminen mennyt kovinkaan hyvin. Olinkin ilmoittanut sen tuonne vain kasvattajaluokan takia, joka jäi minusta riippumattomista syistä esittämättä molempina päivinä. Dita oli lopulta luokassaan kolmas, eli viimeinen ja päätin heti ettei se mene sunnuntaina kehään ollenkaan.

Sitten olikin tyttöjen vuoro. Viva nyt Lunan kanssa ensimmäistä kertaa valioluokassa. Ihana Maria tuli esitysavuksi ja vei Lunan kehään silloin kuin oltiin siellä yhtäaikaa. Yksilöarvosteluun vein molemmat tytöt itse. Molemmat saivat ERIn, mutta kumpikaan ei yllätys yllätys, ollut tuomarin makuun. Mutta enemmän kuin tyytyväinen olin tyttöjen ja muidenkin omien koirien suorituksiin :)

(C) Tiina Karjalainen

Sunnuntaina jälleen Rudi kehässä omista ensimmäisenä. Ja nytkin se esiintyi huikean hyvin. Tuomari oli todellla todella tiukka ja kun Rudille heilahti punainen lappu, olin enemmän kuin onnellinen. ERIn saaneita Rudin luokassa oli Rudin lisäksi vain yksi ja lopulta Rudi oli näistä tuomarin mielestä parempi ja se voitti luokan saaden myös SAn! Aivan huikeaa!

(C) Tiina Karjalainen
Sitten olikin päällekäisyyksiä omien koirien esittämisessä. En ollut ottanut lainkaan huomioon Rudin mahdollista PU-kehään pääsyä :D Ja halusin esittää Zlatanin itse, joten luotin Rudin esittämisen Elinan osaaviin käsiin. En uskonut Rudin enää sijoittuvan ja siinä olinkin oikeassa, mutta se oli ollut hienosti kuitenkin epävirallisesti PU5, joten upeasti poju pärjäsi! Ja vain 7 urosta yhteensä oli tuomarin mielestä SAn arvoisia. Zlatan pyörähti sitten pentukehässä veljiensä kanssa ja tuomarina olleen Marianne Holmin mielestä siinä ei ollut oikeastaan mitään hyvää, joten molemmat veljet menivät sen edelle. Zlatan oli siis luokassaan kolmas eikä saanut KPtä. Ditaa en esittänyt.

Sitten olikin pitkähkö odotus ennen kuin oli Vivan ja Lunan vuoro. Tuomari oli siis aivan mielettömän tiukka ja oli jakanut jopa Hta valiouroksille, samoin monille muille hyville koirille, joten jännitti melkoisesti. Maria tuli jälleen esitysavuksi ja esitti Lunan alkukehässä. Lopulta se oli sitten ainoa kohta jossa apua tarvitsin, sillä Viva sai ilahduttavasti ERIn, mutta Lunalle EH. Lunaa rokotettiin liikkeistä, mikä oli mielenkiintoista, sillä ne ovat olleet aina sen vahvuus, mutta näin tällä kertaa. Viva ei sijoittunut myöskään enää kilpailuluokassa. Tyttöjen kuvat alla on ottanut Satu Tuominen
Nyt onkin sitten tämä näyttelyvuosi paketissa. Ja millainen vuosi se olikaan. Rudista Baltian juniorivalio ja Suomesta neljä SERTiä, Rossista Suomen ja Baltian valio, Vivasta Suomen ja Viron valio ja Lunasta Baltian valio ja C.I.B!! Saapa nähdä mitä ensi vuosi tuokaan tullessaan :)

2 kommenttia: