sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannuskisat Tuorlassa

Perjantaina ja lauantaina suunnattiin agilitykisoihin Tuorlaan. Molempina päivinä ohjelmassa yksi hyppyrata. Kaikki koirat pääsivät myös matkaan mukaan.

Perjantaina sää oli todella lämmin ja otinkin ensimmäistä kertaa Lunalle käyttöön Hurtan viilennystakin ja täytyy sanoa, että oli kyllä hyvä ostos. Takki pysyi viileänä todella pitkään, eikä Luna läähättänyt se päällä ollenkaan! Hienoa!

Perjantain hyppyrata oli brittiläisen Bob Griffinin käsialaa ja muutamaa ansakohtaa lukuunottamatta oikein vauhdikas rata. Lunalla oli alusta asti hyvin vauhtia, mutta tuli innosta huolimatta hyvin ohjauksiin. Radan ainoa virhe tulikin kepeiltä, kun ajauduin itse huonolle linjalle ja siitä syystä Luna haki väärään väliin. Tuloksena siis vitonen ja yliaikaa, mutta vain 1,3s ja videolta katsottuna keppien korjailun menee viitisen sekunttia, joten vauhtia kyllä oli!


Ihanat puitteet tuolla kisoille oli ja tunnelma oli mukavan rento. Tuttuja oli paikalla paljon joten mikäs siinä oli juhannusta viettäessä :) Yöksi ajeltiin kotiin nukkumaan ja lauantaina sama homma alusta.

Launatain sää oli selvästi perjantaita viileämpi. Aurinko kyllä enimmäkseen paistoi, mutta tuuli kylmästi. Lauantain radan tuomaroi virallisesti Leena Rantamäki-Lahtinen, vaikka radan ja muun työs tekikin tuomariharjoittelija Jari Helin. Ja kyllä oli melko kinkkisen radan aikaan saanutkin. Oli kyllä melkoisen vaikea rata ja juosta sai kyllä oikein urakalla. Itse vaihdoin tutustumisen jälkeen ohjaussuunnitelmia moneenkin kohtaan ihan lennosta kun huomasin ettei alkuperäiset suunnitelmat vaan olisi millään onnistuneet. Ja hyvä että vaihdoin sillä nolla saatiin aikaiseksi! Pelastuksena oli kun radan loppupuolella suoran putken jälkeiseltä hypyltä Luna on tulossa liikkeeni perässä ohi, mutta taisi mennä heinän korsi kurkkuun kun joutui kakomaan kesken kaiken. Tästä johtuen hidasti vauhtia ja sain kuin sainkin tyrkätty sen oikealle hypylle. Videolta tätä ei huomaa, samoin kuin kepit ja niille vienti näyttää sujuvalta mitä se ei kylää ollut. Vauhtia oli vähemmän kuin perjantaina, mutta kiva oli huomata että tuokin vauhti riittää nollien tekemiseen :) Radasta jäi todella hyvä fiilis varsinkin kun siellä oli monia kohtia mistä on vielä sekunteja otettavissa pois. Eli tulevaisuudessa pystytään kyllä menemään vielä paljonkin kovempaa!


Kaikkiaan meillä oli todella kivaa ja Lunan kanssa oli ihana olla radalla. Taas on edistytty lisää edellisten kisojen jälkeen ja nyt kuitenkin ollaan pääsääntöisesti jo samalla radalla, luotan koiraan selvästi enemmän ja mennään eikä varmistella! :)

Kisojen jälkeen suunnattiin sitten Inkooseen hakemaan Taikamuonalta ruokaa koirille. Mukavana yllätyksenä saimme sitten omatkin mahat täyteen siinä samalla kun isäntäväki kutsui meidät syömään :) Rossi rakastui sitten taas perheen merlesheltti Hallaan. Tunne ei ollut ihan molemmin puolinen ;) Kiitos vaan Era ja Jari mukavasta illasta ja hyvästä ruoasta! Lisättäköön vielä, että tuo Halla on mitattu kokoon 38.5cm ja kun Rossi oli vieressä, niin eipä poika kyllä isompi ollut... Saattoi olla jopa pienempi, eli kyllä tuo meidän herra on selvästi alle 40cm korkea!

Meillä oli siis kaikin puolin mukava ja koiratäyteinen juhannus. Ilmatkin suosivat, niin mikäs sen parempaa. Toivottavasti jatkuu nyt tällaisena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti