torstai 23. huhtikuuta 2015

5 viikkoa

Aika vilisee hirveää tahtia. Tänään penneleille tuli mittariin jo viisi viikkoa ja meno senkun kiihtyy. Kaikki ovat rohkeita ja uteliaita. Kiara ja Rudi leikittävät niitä todella hienosti ja varovasti aina kun pennut ovat päässeet aitauksestaan liikkumaan koko olohuoneeseen. Ulkonakin on käyty jo parina päivänä, eikä sielläkään ollut havaittavissa suuria järkytyksiä pentujen käytöksessä. Tänään pennut saivat toisen madotuksen myös. Kiinteää syövät oikein hyvin, tosin Viva vielä imettää aamulla ja illalla, joten kiinteääkin syödään vielä vain kaksi kertaa päivässä.

Viva voi hyvin. Se on toipunut krampista mainiosti, eikä takapakkeja ole tullut. Luojan kiitos siitä. Se on myöskin rentoutunut pentujen suhteen jo siinä määrin, ettei korvaansa lotkauta kun muut niiden kanssa touhuavat. Tosin jos meno käy sen mielestä turhan kiihkeäksi, se käy kuitenkin tämän ilmoittamassa selkein elkein ;)

Pentujen kotitilanne on tällä hetkellä se, että Epäilystä lukuunottamatta kaikille on alustavat kodit tiedossa. Vielä voi kuitenkin muutoksia tulla terveystarkkien ja muun sellaisen johdosta, mutta sitä ei luonnollisesti toivota. Epäilystä en ole vielä luvannut kellekään. En tiedä onko sille sopivaa kotia vielä tarjolla. Täytyy vielä miettiä ja katsoa tilannetta.

Kiarakin voi hyvin. Varvas ei vaivaa sitä yhtään, mikä on tavallaan hyvä ja tavallaan huono juttu. Se kun ei varo sitä yhtään, eikä ymmärrä miksi sen tarvitsisi :D Saa nyt nähdä kuinka pitkä sairasloma tästä sille seuraa. Pääasia kuitenkin että tulee kuntoon :)

Agilityakin on treenattu, vaikka siitä on tänne tullut kirjoitettua hyvin vähän. Luna on myös kisannut säännöllisesti ja pakka alkaa olla aika hyvin kasassa. Muutamia pieniä virheitä kisoihin vielä sattuu minkä johdosta kisakirjaan ei useinkaan ole merkintöjä tullut, mutta tekeminen on kaikkineen oikein hyvää. Eilen käväistiin Kotkassa iltakisoissa ja kahden ekan radan hyllyjen jälkeen saatiin hyppäriltä merkintä kisakirjaan oikeinkin kivalla radalla :)

Tänään Jennan treeneissä keskityttiin vahvistamaan puomia ja todella tiukkoja päällejuoksuja kepeillä. Puomilla otettiin siis taas pysäytys takaisin. Aika ei riitä samaan juoksaria toimivaksi arvokisoihin mennessä. Tänään alkoikin tulla oikein hienoja puomeja pitkästä aikaa. Ohessa tuli treenattua myös putki-puomierottelua kuntoon, sillä eilinen ensimmäinen rata hyllytettiin nimenomaan tällaiseen erotteluun. Hyvin huomasi kun Luna joutui oikeasti miettimään, mutta muutaman onnistumisen jälkeen se erotteli täydellisesti mistä kulmasta vaan! Kepeillä päällejuoksut toimivat avokulman puolelta, eli silloin kun "pidän" Lunan kepeillä oikealla kädellä. Umpikulman ja siis vasemman käden puolelta homma oli selkeästi vaikeampaa. Tätä siis treeniin lisää! Rudi sai tehdä myös pientä pätkää. Siitä huomaa kyllä kokemattomuuden tosi selvästi, sillä se väsähtää totaalisesti hirvittävän nopeasti. Täytyy siis tehdä vain todella vähän ja pienissä pätkissä :)

Viime viikonloppuna kävistiin myös jälleen Viron puolella näytelmissä. Mukana matkassa Luna ja Rudi. Lauantaina Rudi oli hieman kookas tuomarin makuun, josta johtuen tulos "vain" ERI2 SA PU4. Luna esiintyi taas varmasti ja sille tulos ERI2 SA PN2. Loppukehiin piti kuitenkin jäädä, sillä seurueemme ihana Penni oli ROP ja Rudi pääsi parikisaan siskonsa Firan kanssa. Pyörähdettiinpä kasvattajakisassakin, mutta sieltä ei sekaryhmällä menestystä odotetusti tullut. Sen sijaan Rudi ja Fira esiintyivät itsensä hienosti parikisassa palkinnoille asti eli olivat BIS-4 Pari! Penni täydensi hienon päivän olemalla vielä RYP-2, joten pokaalien ja rusettien kanssa saatiin matkata mäkkärin kautta takaisin hotellille.

Sunnuntaina ei kehään meno ei houkuttanut sitten yhtään. Edellisenä päivänä huomaamamme tuomarimuutos ei nimittäin vaikuttanut lupaavalta. Slovakialainen Vladimir oli vaihtunut todella tuikeaan vanhempaan Venäläiseen rouvaan. Tämä rouva ei puhunut sanaakaan englantia ja kävi surutta ohjeistamassa handleria koiran esittämisessä mikäli koki sen tarpeelliseksi. Tuikeasta ilmeestään huolimatta rouva jakoi kuitenkin ERIä ja SA:ta varsin avokätisesti, joten toiveet alkoivat kohota. Ennen shelttejä arvosteltiin sopivasti colliet ja niissä rouvan selkeästi merlejä suosivan linjan nähtyämme kohosivat toiveet entisestään. Rudi esiintyi kahdesta junnu-uroksesta ensimmäsenä ja tiukkaan sävyyn elehdityään tuomari tuli näyttämään kuinka haluaa minun heittelevän Rudille nameja sen eteen jotta se ryhdistäytyy :D Tämä toimikin lopulta hyvin, vaikka Rudi ei rouvan otteita alkuun oikein ymmärtänyt ja teki sen myös selväksi komentamalla rouvaa kumealla haukulla :D Onneksi se siitä rentoutui nopeasti, eikä myöhemmin enää tuomariin reagoinut lainkaan :) Rudi sai ERIn, kuten toinenkin junnu. Kovasti rouva halusi taas että juostessa pitää mennä kovaa ja onneksi Rudi kykeni rouvan toivomaan vauhtiin ja pokkasi itselleen luokkavoiton kera SAn! Näin ollen myös se toivottu toinen junnuserti napsahti plakkariin :)

PU-kehässä olivat sitten tänään vain Rudi ja avoimen voittaja seurueemme Mikko-sheltti ja tässäkin kisassa Rudi veti pidemmän korren ja oli PU1!

Seuraavaksi kisattiin sitten ROP-juniorin tittelistä ja tämä kisa käytiin vihdoin ja viimein ilahduttavasti sisarusten välillä Firan voitettua junnunartut. Tässä kehässä sain Rudin seisomaan todella hienosti ja tuomarikin huomasi sen näyttämällä peukkua todella tyytyväisennäköisenä :D Pari kierrosta taas kipitettiin ympäri ja lopulta Rudi hoiti tämänkin kisan ollen ROP-juniori!

Sitten olikin Lunan vuoro. Neiti hoiti esiintymisen tyypilliseen tapaansa ja ilmeisen hyvin, sillä tuomari ei kokenut tarpeelliseksi tulla näyttämään mallia ;) Pitkän mietinnän jälkeen Luna lopulta voitti luokan saaden myös SAn, joten suuntasimme suoraan PN-kehään. Sielläkin Luna miellytti ilmeisen paljon, sillä neiti oli PN1!

Sitten kipitettiinkin ROP-kehään, jossa itse esitin Lunan ja Johanna Rudin. Ja selkeästi oli Rudin päivä, sillä Rusakko oli ROP Lunan ollessa VSP. Aikamoisen upea päivä. Kaikki koirat pääsivät pönöttämään myös kuviin Annin otettua kameran matkaan, joten tässäpä pönötykset. Alla olevat kuvat on ottanut siis Anni Hautala :)

Sunnuntain ROP ja VSP :)

The Love Of My Life <3

On se vaan aika komea!! <3

<3
Seuraava ulkomaanreissu on sitten Liettuaan kuukauden päästä. Mikäli sieltä saataisiin kaksi junnusertiä, tulisi Rudista Viron, Latvian, Liettuan ja Balttian juniorimuotovalio. Saapa nähdä kuinka äijän käy! :)

Loppuun vielä nämä odotetut 5-viikkoiskuvat puppeleista:

K. Aamunkoi 5vkoa, 1376g & 17cm

Aamunkoi <3

K. Epäilys 5vkoa, 1240g & 16cm

Epäilys <3

K. Houkutus 5vkoa, 1473g & 17cm

Houkutus <3

K. Uusikuu 5vkoa 1210g & 16cm

Uusikuu <3

K. Iltahämärä 5vkoa 1276g & 17cm

Iltahämärä <3


1 kommentti:

  1. Voih Epäilys! ♥ Jos olis uroksen paikka auki niin pikkumies olisi aika vahvoilla ;)

    VastaaPoista