tiistai 24. helmikuuta 2015

Valioita, masua ja Rossin pennut

Viikonloppuna matkattiin siis ensimmäistä kertaa Latvian puolelle näyttelyyn. Mentiin siis ensin Tallinnaan laivalla ja siitä ajeltiin n. 3,5h matka hotellille. Viron puolella tiet ovat hyväkuntoisia, mutta heti kun ylitettiin raja Latvian puolelle, niin johan alkoi röykytys. Maasturi olisi ollut parempi autovalinta tuonne ;) No perille kuitenkin ehjin nahoin päästiin.

Meillä oli huone varattuna pienestä Guest Housesta, joka sijaitsi keskellä peltoja noin 35km päässä näyttelypaikalta. Koirat oli helppo ulkoiluttaa ihan vapaana, sillä liikenteestä ei ollut vaaraa. Huone oli todella viihtyisä ja vähän turhankin lämmin, mutta mielummin näin päin. Omaa kylpuhuonetta ja WC.tä ei ollut mahdollista saada, mutta ensimmäisenä yönä muita yöpyjiä ei ollut, joten jaettu kylpyhuonekaan ei haitannut mitään.

Aamulla saatiin nukkua pitkään, sillä sheltit olivat kehässä vasta klo 12.40. Ja nukuinkin sitten paremmin kuin koskaan aiemmin ulkomaan reissussa. Edes korvatulppia ei tarvinnut käyttää! :)

Näyttelypaikalle löysimme navigaattorin avulla helposti ja ei muuta kun tavarat kehän laidalle ja koiria kuntoon. Luettelosta näin, että kaksi muuta ilmoitettua shelttiä oli myös Suomesta, mutta lopulta kyseiset koirat eivät jostain syystä tulleet paikalle ollenkaan, joten oman porukan kesken kisailtiin :D

Lauantain tuomarina oli Norjalainen Anne Indergaard. Ihana hymyilevä vanhempi rouva, joka kohteli koiria todella kauniisti. Rudi pääsi kehään ensimmäisenä ja kysyttyään sen Rudin ikää, tuomari totesi, että kylläpäs tämä on hieno kymmenkuiseksi urokseksi. Tämän jälkeen Rudi saikin sitten ERIn KPn kera (Latviassa junnuille annetaan KP SAn sijaan) ja näin ollen myös junnuserti napsahti plakkariin.

Lauantain tuomari Anne Indergaard
Sitten pikaisen koiran vaihdon jälkeen Rossi kehään. Tuomari totesi Rossista sitten heti, että tämäkin on oikein kiva koira, mutta hän pitää tuosta juniorista enemmän. Tähän sitten hymyillen totesin, että minäkin pidän rakenteen puolesta junioristani enemmän :D Rossillekin tulokseksi ERI ja SA, joten sen myötä saatiin myös SERTi ja Rossista tuli näin ollen LV MVA!

Sitten pitikin Jukan tulla avuksi että saatiin pojat PU-kehään. Tuomari totesi nauraen, että juoskaa nyt kierros ympäri, mutta junnu tulee jokatapauksessa voittamaan! :D Rudi siis PU1 ja Rossi PU2.

Sitten vuoroon Luna. Kovasti piti tuomari Lunastakin ja etenkin sen päätä kehui todella kauniiksi. Kehui myös sen olevan upeassa lihaskunnossa ja sitten mainitsinkin neidin olevan myös agilityvalio, johon tuomari sitten totesi, että se selittää nämä upeat takapään lihakset :) ERI ja SA Lunallekin, joten sille myös SERT ja uusi LV MVA.

Sitten kipaistiin ROP-kehään, jossa Rudi vei lopulta pidemmän korren. Tuomari sanoi vain Rudin olevan hänen mielestään niin hieno, että ihan sydämestä ottaa. Rudista siis ROP ja ryhmäkehien odotus alkoi.

Lauantain saldo :)

Ryhmäkehät alkoivat sitten lopulta melkoisen odottelun jälkeen liki tunnin myöhässä aikataulusta. Alkuun vuorossa olivat parit, kasvattajaryhmät ja veteraanit, jonka jälkeen alkoivat varsinaiset ryhmät numerojärjestyksessä. Ryhmätuomarina toimi samainen Anne Indergaard. Rudia hieman jännitti seistessä tuolla isommassa hälinässä, joten esitin sen kyykyssä ollen, jolloin se seisoi kauniisti paikoillaan. Liikkeissä se ei jännitä ollenkaan, vaan ravaa kauniisti häntä alhaalla. Hetken koiria katseltuaan tuomari alkoi poimia jatkoon koiria ja me olimme tässä joukossa!


Ryhmän 1 viisi kauneinta koiraa 21.2.2015 Valmierassa
Tuomari poimi jatkoon viisi koiraa, jotka juoksutti vielä yksitellen läpi. Rudi liikkui tässäkin oikein reippaasti. Sitten alkoikin sijoittelu ja meille sitten tuomari tuli ojentamaan neljänteen sijaan oikeuttavaa vihreää ruusuketta! Voi vitsi miten hieno päivä taas takana! :)


Onnellinen Mamma ja vähemmän onnellinen Rudi :D

Virallinen poseeraus :)


Sitten pakattiinkin kimpsut kasaan ja suunnattiin läheiseen Hesburgeriin syömään ja siitä hotellille. Toiseksi yöksi hotelliinkin oli tullut sitten lisää porukkaa, joten nukkuminen ei sitten enää sujunutkaan yhtä hyvin muiden vieraiden iloisesti metelöidessä läpi yön. Nyt oli taas korvatulpille käyttöä.

Aamulla saatiin taas nukkua pitkään, sillä sunnuntaina sheltit olivat kehässä vasta klo 13.40. Viime hetkellä tulleen tuomarimuutoksen johdosta emme päässeetkään Irlantilaisen Seamus Oatesin kehään, vaan tuomarina oli Liettualainen Daiva Rimaityte. Varsin hymyilevä nainen hänkin, vaikkakaan ei kovin kielitaitoinen.

Rudi kehässä taas ensin ja sai ERIn ja KPn ja näin ollen myös toisen junnusertin. Rossi miellytti myös, sillä sekin sai ERIn ja SAn. Sertiä emme tarvinneet enää tänään. Sitten PU-kehä, jossa pojat olivat sitten eripäin kuin lauantaina Rossin olleessa parempi. Tuomari ilmoittikin sitten Rossia katsellessaan, että I love this dog! :D

Luna hoiti homman myös pomminvarmasti saaden myös ERIn ja SAn. ROP-kehässä sitten tuomari rakasti Rossia edelleen todella paljon ja näin ollen Rossista leivottiin ROP :) Ryhmäkehiin emme todellakaan ehtineet jäämään, vaan kiireesti pakattiin kamat kasaan ja suunnattiin kotimatkalle.

Sunnuntain saldo :)
Laivaan ehdittiin hyvin, mikä oli helpotus, sillä sitä oikeasti jännitimme aikataulujen tultua. Hyvä näin. Reissu oli enemmän kuin onnistunut ja saimme vielä enemmän kuin uskalsimme toivoa :) Seuraava reissu onkin sitten tiedossa vasta huhtikuussa ja silloin vain Viron puolelle. Kovasti olisi junnusertejä Rudille toiveissa :)

Kotona odottikin sitten tällainen vaavamasu <3

Viva 35vrk
Eilen oli sitten postilaatikkoon tipahtanut myös mukavaakin mukavampaa postia :)Seuraavat viikonloput kuluvatkin sitten agilityn parissa. Suunnitteilla kisata useammat kisat :) Treenejäkin on luvassa ja muuta mukavaa :) Loppuun vielä viime viikolta kuvat neliviikkoisista Rossin pennuista <3

poika

poika

tyttö

tyttö

tyttö

tyttö

poika

poika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti