keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pentujen ensimmäinen viikko

Kauan odotetut pentuset siis syntyivät viime viikon torstaina. Kovasti Viva piti meitä jännityksessä, sillä sen lämmöt laskivat jo keskiviikkoaamuna ja vasta torstai-iltana alkoi tapahtua.

Ensimmäinen pentu syntyi klo 19.52, eikä ihan avustamatta maailmaan päässyt. Se tuli nimittäin perä edellä ilman kalvoja, joten jouduin avustamaan vetämällä. Viva ei tätä toimenpidettä erityisesti arvostanut ja sitä piti pitää napakasti aloillaan. Pentu oli tyttö, väriltään blue merle ja painoa sillä oli 211g.

Toisen pennun syntymään kuluikin sitten puolisentoista tuntia ja klo 21.20 maailmaan putkahti poika painoltaan 235g. Pentu näytti ensisilmäyksellä trikiltä, mutta paljastui pian kuivuttuaan kuitenkin merleksi, päälaella ja kaulassa on harmaa läikkä!

Kolmas pentu syntyi klo 21.55 ja myös tämä pentu oli merle ja poika. Painoa sillä oli 208g.

Neljäs pentu syntyi 23.10 myös väriltään merle ja sukupuoleltaan poika. Painoa 222g.

Viides ja viimeinen pentu syntyi klo 0.00 ja kuten edellisetkin, oli tämäkin poika ja väriltään merle. Painoa tällä herralla 235g.

Näin ollen kaikki pennut ovat Bradin. Trikki-trikki yhdistelmästä kun ei voi syntyä kuin trikkejä. Pennut tullaan tästä varmuudesta huolimatta geenitestaamaan, sillä näin tulee tehdä aina kun kaksoisastutus on tehty. Myös tällaisessa tapauksessakin, vaikka värien puolesta isyys on selvä.

Viva alkoi heti hoitaa pentujaan ja ensimmäisenä yönä se ei poistunut pentulaatikosta ollenkaan. Ruoka alkoi maistua heti seuraavan päivän iltapäivällä. Kaikki pennut alkoivat heti nostaa painoaan, eikä kellään ole paino pudonnut missään vaiheessa.

Pentujen nimet oli päätetty heti kun tiedettiin niiden määrä. En aio tehdä noita perinteisiä aakkospentueita, vaan haluan joka pentueelle oman teeman. Tämä teema oli mielessä jo kauan ennen ensimmäisten pentujen syntymää ja kun varmistui, että viisi pentua on tulossa, niin teeman pystyi käyttöön ottamaan. Saanko siis esitellä, Kuunhohteen ensimmäinen, Twilight-pentue:

Kuunhohteen Aamunkoi, narttu 1vrk

K.Aamunkoi 1vrk

Kuunhohteen Epäilys, uros 1vrk

K.Epäilys 1vrk

Kuunhohteen Houkutus, uros 1vrk
K.Houkutus 1vrk

Kuunhohteen Uusikuu, uros 1vrk

K.Uusikuu 1vrk

Kuunhohteen Iltahämärä, uros 1vrk

K.Iltahämärä 1vrk

Pennut kasvoivat hyvin ja kaikki sujui kuin oppikirjasta eiliseen aamuun asti, jolloin huomasin tytön tiputtaneen yön aikana painoaan. Myös Iltahämärä oli pudottanut painoaan, tosin hieman Aamunkoita vähemmän. Tällöin huomasin myös ikävän vetisen ja keltaisen ryynimäisen ripulin alkaneen. Kiiruhdettiin siis lääkäriin. Olimme jo edellisenä päivänä käyneet visiitillä tarkistamassa Vivan kunnon pienoisen lämmönnousun takia ja aamuksi oli onneksi aika kontrolliin valmiina. Vivan tulehdusarvo oli lähtenyt jo selvään laskuun ja sen lämmöt muutenkin olivat palanneet aivan normaaleiksi. Nyt siis huolena pennut. Kaikki nesteytettiin ihon alle. Aamunkoita hieman reilummin kuin muita. Kotiin saatiin myös neteytysvälineet ja mahan toimintaa tasapainoittavaa liuosta. Päivän aikana Epäilys laski painoaan ja sitä nesteytettiin kotona pariin otteeseen. Myös Iltahämärää nesteytettiin ennen iltaa kertaalleen. Muut kolme nostivat painoaan koko päivän, mutta nesteytimme yöksi kaikki pennut ihan varmuuden vuoksi.

Aamulla punnituksessa kaikki pennut olivat yön aikana nostaneet painoaan nesteytyksen jälkeisestä painostaan. Puolen päivän aikaan uudessa punnituksessa vain Uusikuu oli painoa nostanut, Aamunkoi ja Epäilys pysyneet samassa ja Houkutus ja Iltahämärä laskeneet. Lääkärikonsultoinnin jälkeen päätettiin että punnitaan pennut neljän tunnin päästä uudestaan ja jos nousua ei ole tapahtunut, niin sitten nesteytetään. Neljältä punnitsin sitten pennut taas kerran ja hyvänä uutisena kaikki olivat nostaneet painoaan! Selvästi tiputtaneet Houkutus ja Iltahämärä olivat nostaneet jopa reilummin kuin muut. Näin ollen vieläkään ei nesteytykselle ollut tarvetta. Uloste on edelleen ryynimäistä ja löysää, tosin ehkä hieman kiinteämpään suuntaan menossa. Nyt seurataan tilannetta tarkkaan ja toivotaan että tilanne ei tästä pahene. Pennut ovat kuitenkin tarmokkaita ja syövät, mikä on oikein hyvä merkki.

Tällaista tämä kasvattajan arki sitten on. Helppoa ja vaivatonta. NOT! Eli edelleen saa peukuttaa että suunta lähtee tästä parempaan päin! Pennut täyttävät huomenna viikon ja ovat onneksi päivä päivältä vanhempia. Toivotaan että suunta jatkuu hyvänä! Tässä vielä loppuun hieman kuvasaastetta ;)

Onnellinen Äiti <3

Iltahämärä

Houkutus

Epäilys

Epäilys

<3

Vasemmalta: Uusikuu, Epäilys, Houkutus, Iltahämärä ja Aamunkoi <3

Iltahämärän nassu <3

Vadelmavarpaat!! <3


Houkutus ja Uusikuu <3

Uusikuu

Uusikuu

Uusikuu

Äidin kainalossa on maailman paras paikka! <3 (Houkutus)

Uusikuu

Aamunkoi 4vrk

Aamunkoi 4vrk

Aamunkoi 4vrk

Iltahämärä 4vrk

Iltahämärä 4vrk

Epäilys 4vrk

Epäilys 4vrk

Uusikuu 4vrk

Uusikuu 4vrk

Houkutus 4vrk

Houkutus 4vrk

Houkutus 4vrk

Ylhäällä Aamunkoi, vasemmalta: Uusikuu, Epäilys, Iltahämärä ja Houkutus <3

2 kommenttia:

  1. Vihdoinkin kuvia - vaikka onhan nuo 1 vrk ikäisenä kyllä livenäkin nähty :)

    VastaaPoista
  2. Onko kaikki pennut jo varattu? :)

    VastaaPoista