sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Juoksari

Viime keskiviikkona Jennan treeneissä alkoi sitten kontaktiprojekti. Keinulla alkuun mennään seuraavalla systeemillä: Keinu on tuettuna, niin että ei liiku lainkaan ja Luna vain juoksee päähän, jossa palkka on valmiina erillisen tuen päällä, niin ettei Luna näe sitä keinulle mennessään vaan saa sen kurkottamalla keinun päässä hieman alaspäin namituelle. Näitä toistoja ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä vähintään 1500 :D Muutama toisto monta kertaa päivässä. Naksutin on tässä mukana ja naksaus tulee joka kerta kun kurkotusliike alustalle tulee. Kotipihasta löytyy keinu, joten päivittäinen treenaus on helppoa, vaikkakin usein pitää päästä myös vieraille esteille tekemään, kuten myös ratatreenien yhteydessä, niin että Luna tulee siinäkin luottavaisesti päähän asti.

Puomilla päädyttiin sitten pitkän harkinnan jälkeen juoksukontaktiin. Luna on sen verran kiltti ja ohjaajapehmeä, että sille on todella vaikea saada todella nopeaa pysäytystä aikaiseksi, sillä se ei halua ottaa riskiä, että tekee jotain väärin. Siispä kokeillaan nyt juoksemalla ja juurikin tuosta pehmeydestä johtuen on helppo siirtyä takaisin pysäytykseen, jos juoksari ei ala toimia. Opetukseen otettiin apuvälineeksi boxi. Ja jo muutaman treenikerran jälkeen on Luna ymmärtänyt sen idean todella hyvin. On tehty pääosin jo ihan puomilla, mutta myös niin, että boxi on maassa ja siitä eri etäisyyksiltä lähettäen. Hyvin on Luna ymmärtänyt, että palkalle saa mennä vain boxin kautta. Tässä myös naksutin mukana. Katsotaan miten nämä alkavat sujua. Kisakentille ei agiratojen osalta palata luultavasti enää tämän vuoden aikana.

Torstaina oli sitten myös Jenna treenit, tällä kertaa Lohjalla. Otin mukaan Lunan, sillä halusin saada sille myös ratatreeniä ja tällä radalla kun ei ollut kontakteista kuin A, sopi se paremmin kuin hyvin. Treenin teemana oli valssit, joita inhoan syvästi, vaikkakaan ne tuntuivat tällä kertaa ihan siedettäviltä ja parhaimmillaan jopa sujuvilta! :D Alla pari videopätkää treeneistä. Ensimmäisessä laiteltiin heti ensimmäisellä yrityksellä koko rata nollana läpi ja toisessa pätkässä kokeiltiin valssikohtaa persjätöillä, jotka Lunan kanssa toimivat siinä aivan yhtä hyvin :)
Jenna totesi treenien jälkeen, että valssit ovat ihan meidän juttu ja oli tukehtua, kun sanoin, että en tosiaankaan valssaa jos voin sen vain suinkin välttää :D Hassua miten erilaiselta ne muiden silmissä ilmeisesti näyttää kuin omissa jaloissa tuntuu :D

Eilen suunnattiin sitten Tuomarinkartanoon näyttelyyn. Matkalla onnistuin mukavasti väläyttämään tutka-auton kameraa, joten tässä sitä muhkeaa sakkoa odotellessa… Näyttelyyn oli Paula Heikkinen-Lehkoselle ilmoitettu vaivaiset 19 shelttiä, joista yksi, eli Viva, oli poissa. Luna oli ainoa valio ja esiintyi kyllä taas aivan pomminvarmasti. ERI ja SA napsahti. PN-kehässä sitten tuli todella iloinen yllätys, sillä lopulta Luna voitti nartut! Siis vau! Neidllä on putki päällä! ;) ROP-kehässä sitten uros veti pidemmän korren, sillä oli kuulemma edustavammassa turkissa. Luna siis VSP, mikä oli aivan todella paljon paremmin kuin ikinä uskalsin odottaa :)

"Siis onko sun pakko TAAS kuvata?!? Turha luulla että viitsin poseerata" :P
Ensi viikonloppuna on vielä edessä Porvoon näyttely ja sitten onkin parin viikonlopun tauko näyttelyistä niiden vähentyessä selvästi näin syksyn myötä. Porvoon jälkeisenä viikonloppuna käydään sitten kisaamassa parit hyppyradat ja tietysti jatketaan kontaktitreeniä! Niistä tulee kyllä hyvät! :)

3 kommenttia:

  1. Olipa loistoidea tuo, että nami tulee keinulla päähän juostessa keinun "ulkopuolelta" namituelta! Millainen viritelmä teillä on käytössä? Olisi kiva nähdä esim. kuva siitä. :)

    VastaaPoista
  2. Se tuki on ihan hyppysiiveke, jota korotettiin lisäpätkällä sopivaan korkeuteen ja sitten siihen yläpäähän on ihan naulattu pakasterasian kansi, joita meillä namialustana muutenkin käytetään :)

    VastaaPoista
  3. Ok! Seuran siivekkeitä ei oikein viitsi naulailla, joten täytyypä kehitellä joku muu patentti siihen. ;) Mutta hyvä idea!

    VastaaPoista