maanantai 22. syyskuuta 2014

Putki jatkuu

13.9 Suunnattiin Lunan kanssa Porvoon näyttelyyn, jossa sheltit tuomaroi britti Derek Smith. Hyvin vähäpuheinen ja totinen herra oli kyseessä. Jakoi myös valioille surutta EH:ta. Lunan lisäksi valionarttuja oli neljä ja näistä Luna esiintyi toisena. Ensimmäinen sai EH:n, joten jännitti kyllä jonkun verran mitä Lunasta tykkäisi. Tykkäsi ilmeisesti, sillä ERI saatiin! Kilpailuluokassa oli sitten kaksi ERIn saanutta meidän lisäksi. Luna sijoittui lopulta luokassaan toiseksi ja sai SA:n, kuten voittajakin.

PN-kehässä tuomari juoksutti ensin kaikki koirat edestakaisin ja sitten poimi neljä jatkoon. Junnujen, avojen ja valioitten voittajat ja sitten vielä meidät! Taas PN-sija Lunalle! Lopullinen sijoitus oli 4 :) Olen kyllä todella yllättynyt ja onnellinen tuloksesta, sillä koiria oli kuitenkin mukavasti ilmoitettu. Seuraava näyttely on sitten ohjelmassa parin viikon päästä :)

Agilityä ollaan treenattu kovasti. Lunan kanssa lähinnä puomia ja keinua ja molemmat edistyvät mukavasti. alla pieni video niiden tilanteesta :)


Viime viikolla Jennan treeneissä keskiviikkona Akatemialla hommiin pääsivät Luna ja Kiara. Viva on ollut luovalla tauolla ;) Lunan kanssa tehtiin puomia, joka sujui täydellisesti yhtä boksin ylitysloikkaa lukuunottamatta, ja keinua, joka sekin oli todella hyvä ottaen huomioon, että Akatemian keinua Luna on inhonnut syvästi. Nyt ei ollu havaittavissa mitään epäröintiä.

Kiaran kanssa tehtiin vähän pakkovalssia ja sylkkäreitä, jotka apina osasi yllättäen kuin vettä vaan. Sen sijaan päällejuoksut vaativat todella paljon vahvistamista, kuten myös Twist ja kaikki muutkin ohjaukset missä sen pitää hypätä minua kohti. Intoa siltä ei totisesti puutu, sillä ensimmäinen kymmenen minuuttinen kului sen rauhoittelemiseen, koska olisi vain tarjonnut kaikkia mahdollisia esteitä kuin mitä piti ja irtoili putkeen kymmenien metrien päästä :D Tämä ei tosin ole huono juttu ollenkaan ;) Kiara täytti myös 7kk viime viikolla ja mittatikun tulos on nyt n.48,5-39cm. Täydellisen kokoinen siis :)

Viime torstaina oli myös Jennan treenit, tällä kertaa Lohjalla ja sinne pääsi Luna mukaan. Radassa ei ollut meille mitään ihmeellistä, joten keskityttiin vain vahvistamaan kepeiltä poispäinkäännöstä hypylle ja muistuteltiin putkijarrua taas tiukemmaksi. Hyvin Luna teki, vaikkakaan juoksujen jälkeinen lahnailu ei ole vielä täysin ohi mennytkään ;)

Lauantaina oli sitten ohjelmassa kisat Liedossa ATT:llä, jossa menimme hyppyradan. Pennut pääsivät mukaan turisteiksi ja olivat taas niin helppoja tapauksia että. Kiara tosin oli sitä mieltä, että kaikki maassa istuvat ihmiset ovat siinä häntä varten ;)

Hyppäri oli päivän viimeinen rata ja profiililtaan erittäin suoraviivainen. Tuomarina oli meille uusi tuttavuus, eli Allan Matson, joka oli hauskasti käyttänyt radalla koko sallittua skaalaa estevälien suhteen. Luna oli melkoisen vaisu, eikä liikkunut oikeastaan mihinkään. Näin ollen kiire ei tullut missään kohden ja virheettä selvittiin maaliin. Etenemä oli tuolle radalle tosi vaisu, vain tasan 4m/s.


Nolla on aina nolla, mutta ei tuosta nyt erityisen huikea fiilis jäänyt, kun koira ei liiku mihinkään. Hieman arpoo myös hyppyjä, jotka olivat meille pitkästä aikaa ihan tapissa, eli 35cm.

Eilen suunnattiin sitten vielä Järvenpään kisoihin juoksemaan hyppäri. Ja siellä alkoi taas meno olla jo enemmän sitä normaalia Lunaa. Huusi aivan raivona radalla meneville ja kirjaimellisesti kiskoi minut lähtöön :D Tästä seurasikin heti alku radasta koiran unohdus ja puutteellinen lähetys hypylle, joten Luna juoksi ohi suoraan putkeen. Korjasin ja tehtiin rata siitä loppuun todella hienosti ja nollana. Nyt Luna liikkui hyvin, ohjasin asenteella ja varmistelematta ja koiran linjat olivat upeat koko radan. Etenemäkin olisi ollut yli 4,7m/s ilman tuota yliääräistä putkea ;)


Kyllä se siitä alkaa taas herätä :) Tänään Luna ja Viva pääsivät hierottavaksi ja nyt nukkuvat tyytyväisenä. Marin aika on myös keskiviikkona ja tytöistä käsitellään se, kumpi sitä Marin mielestä enemmän tarvitsee. Toinen pääsee sitten käsittelyyn ensi viikolla. Viikonloppuna kisataan molempina päivinä hyppäri ja muuten jatketaan puomi ja keinu treeniä. Kiaralle vahvistan nyt paljon noita päällejuoksuja :) Toivottavasti saataisiin myös seura-asiaan selvyyttä tällä viikolla, niin voisi senkin huolen kokonaan unohtaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti