lauantai 30. elokuuta 2014

A worthy champion

Tänään oli ohjelmassa Tervakosken KV näyttely. Kehään olin ilmoittanut ainostaan Lunan. Shelttejä oli karkeloissa mukana yhteensä 33 ja niistä narttuja 20. Yllättäen Lunan lisäksi valioluokassa oli vain kaksi koiraa.

Tuomarina toimi Espanjalainen Carlos Fernandez Renau. Tuimanoloinen herra, joka poltteli sikaria tauoilla :D Koiria käsitteli oikein ystävällisesti, vaikkakaan ei puhunut esittäjälle mitään, eikä ainakaan Lunalta edes hampaita katsonut. Nopea toimissaan oli tämä tuomari myös. Hieman rupesi jännittämään arvostelua seuratessa, sillä yllättäville koirille jaettiin urosten valioluokassa sinistä lappua. Jenkkityyppiset koirat saivat pääsääntöisesti EH:ta ja jos vahvempiluustoiselle nartulle ERIn antoi, niin ei kyllä sitten SAta herunut.

Luna esiintyi valioluokan ensimmäisenä. Kauaa ei tosiaankaan arvostelu kestänyt, enkä kuullut siitä mitään, mutta iloisesti meille ERI napsahti. Molemmat muutkin valiot saivat ERIn, joten kilpailuluokassa meitä oli kolme. Ja lopputulos se vasta miellyttävä yllätys oli, sillä Luna voitti luokan! SA irtosi myös, kuten muillekin valioille.

PN-kehässä oli sitten ihan reilusti koiria. Yhden juoksukierroksen jälkeen siirsi Lunan heti ensimmäiseksi. Tässä vaiheessa sitten rupesi jännittämään, että tykkäsikö herra Lunansta ihan niin paljon, että olisi ihan CACIBiin saumat. Lunan peraan tuomari laittoi junnunartun, avon ja veteraanin. Lopuille kiitos ja nämä neljä kerran ympäri. Tämän juoksutuksen jälkeen siirsi sitten vielä junnun meidän edelle, mutta sillähän ei ollut mitään väliä, kun junnu ei voi CACIBia vastaanottaa. Sitten juostiin vielä kerran ympäri ja siinä se järjestys sitten oli. Luna siis PN2 junnunartun takana, joten meille ojennettiin se himoittu valkoinen CACIB-ruusuke! Ja kyllä se aika makealta tuntui!Erityisen mukavalta tuntui, kun lopulta hain arvostelun ja sen viimeinen lause oli: "Ansaitusti valio" Tuollaisista kommenteista tulee aina paras fiilis :) Nyt ei sitten oikeasti tarvita Suomen näyttelyistä mitää, sillä kaksi CACIBia Lunalla täältä nyt on. Tämä tietää sitten ulkomaanmatkailua ;) Kiire tosin ei ole, sillä Lunan ensimmäinen CACIB on saatu tämän vuoden toukokuussa, joten neljäs tarvitaan vasta silloin. Sitä kolmatta on siis siihen asti aikaa metsästää.

Huomenna sitten juostaan Lunan kassa kolme rataa, joista agiradat jäävätkin sitten vähäksi aikaa viimeiseksi. Projekti "kontaktit kuntoon" alkaa ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti