torstai 7. elokuuta 2014

Pori, Salo ja kirsikkana kakun päällä, Kotka

Kisailtu ollaan urakalla. Viime lauantaina ajeltiin Poriin, jossa oli virallisten kisojen ohessa myös rotumestaruus. Tuomarina kisoissa Heidi Viitaniemi, jonka radoista en juuri välitä, eikä nämä radat tehneet poikkeusta. Ihan mentävät radat kyllä, mutta profiilit eivät aivan meitä suosivia. Olin yksin liikenteessä, joten videota radoista ei ole.

Ensimmäisellä radalla meno oli muuten hyvää, mutta onnistuin sössimään kepeille menon ja siitä vitonen. Muuten ei ongelmia. Kontaktit myös oikein kivat! :)

Toinen rata oli sitten samalla karsintarata rotumestaruufinaaliin ja pelkkä tulos olisi riittänyt sinne pääsyyn. Kuinkas ollakaan, niin hyllytettiin tämän. Tällä radalla kepeiltä poistuminen oli vaikea, sillä sinne piti tehdä loppuun tosi tiukka saksalainen ja Luna ei tätä kestänyt, vaan jätti kepit kesken. Ei tässä vielä mitään, mutta jonkun käsittämättömän ajatuskatkoksen seurauksena päätin korjata kepit keskeltä, enkä alusta. Ja korjasin sitten väärin. Tästä siis hyl ja kyllä muuten ketutti. Että voi ihminen olla tyhmä! No tästäkin opitaan ja enää en korjaile keppejä keskeltä vaan aina aloitetaan alusta jos virhe tulee. Näin ollen asiaa shelttimestaruusfinaliin ei ollut, joten lähdettiin ajelemaan kotiinpäin.

Seuraavana päivänä suunnattiin sitten Saloon kisaamaan. Sielläkin ohjelmassa kaksi agilityrataa ja niillä tuomarina Eija Berglund. Ja hänen radoistaan sitten tykkäsin paljon! Taidettiin myös olla ensimmäistä kertaa sellaisella agiradalla jolla ei ollut puomia lainkaan :) Ensimmäinen rata oli hieman nihkeää menoa. Luna yleensä ei ihan syty ensimmäiselle radalle. Tehtiin kuitenkin mukava nolla ja sijoitus oli 2.!

Toinen rata oli sitten jo tosi hyvää menoa ja muutamaa pientä myöhästymistä lukuunottamatta olin siihen todella tyytyväinen. Tulos nolla tältäkin radalta ja sijoitus 4.


Eilen sitten suunnattiin Kotkaan. Kotka on aina ollut meille erittäin sopiva kisapaikka, eikä se tehnyt poikkeusta tälläkään kertaa. Ohjelmassa kolme rataa ja tuomarina Anne Savioja, jonka radat kuuluvat ehdottomiin suosikkeihin. Ensimmäisellä radalla Luna ei oikein liikkunut ja lopulta hyllytettiin kohtaan, jota eniten rataantutustumisessa mietin. Luna ei tullut sivuttaishypylle suunnittelemaani pyöritykseen vaan paineli iloisesti sen ohi ja hyppäsi sen väärinpäin.

Ja sitten siihen toiseen rataan. Rataan joka jää kyllä muistoihin yhtenä meidän parhaista ja ikimuistoisimmista. Päätin ennen rataa hetsata Lunaa oikein kunnolla ja ohjata oikeasti asenteella ja varmistelematta ja luottaa koiraan, sillä se osaa. Näin sitten tehtiin ja nollana maaliin. Eikä siinä vielä kaikki, vaan lopulta selvisi, että se oli VOITTOnolla! Itku tuli. Ei sitä voinut käsittää. Kävin sitä kisatoimistosta kysymässä ja sieltä sitten todettiin, että kyllä se tosiaan voitti ja kuinka harmi, ettei Luna saa vastaanottaa sertiä :D Siitä minä kyllä viisveissaan, sillä sen saaminen ei ole läheskään niin vaikeaa kuin tuon voiton :) Nyt se on plakkarissa. Tämän myötä myös SM-nollat on nyt kasassa. Karsintoihin tarvitaan vielä kaksi yksittäistä nollaa :)Pieni Sininen Enkelini <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti