sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Se on siinä!

Tänään suunnattiin Tampereelle KV näyttelyyn. Mukana matkassa omista vain Rudi, sillä tuomarina näyttelyssä oli etukäteen vahvasti jenkkityypin suosijaksi tiedetty Kresten Scheel Tanskasta. Näistä omista Rudi on ainoa joka edes jotenkin voisi jenkkityyppisestä mennä, vaikkei siinä jenkkiä paljoa olekaan, mutta vahva kun on.

Rudi esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa avoimessa luokassa jossa oli lähemmäs 15 koiraa. Melkoinen tungos siis kehässä. Vuorossa oltiin luokan toisiksi viimeisinä. Tuomari arvosteli koiran sen ollessa pöydälä, joten aika hyvin kuuli arvostelun jo siinä ja yllättävän paljon tuntui tuomari Rudista kuitenkin tykkäävän verraten siihen että junnujen ja nuorten voittajat olivat todella selkeästi jenkkityyppisiä. Rudi sai ERIn ja vuorossa kilpailuluokka. Siellä oli edeleen reilusti koiria joita tuomari sitten pikkuhiljaa karsi pois ja lopulta neljä parasta kehään jäivät ja Rudi oli tässä joukossa! Enemmän kuin tyytyväinen olin jo tässä vaiheessa, mutta sain yllättyä vielä uudemman kerran kun tuomari siirsi Rudin ykköseksi ja sen paikan poju piti loppuun asti, eli meni ja voitti luokan kera SAn!

Sitten jännittikin toden teolla PU-kehää odotellessa. Lopulta sinne päästiin ja sielläkin oli tungosta ja kovasti tuomari liikutti ja mietti ja jännitys vain lisääntyi kun viiden parhaan joukossa lopulta oltiin. Tämän porukan ollessa jäljellä tuomari siirteli porukan lopulliseen järjestykseen. Valio ykköseksi, Rudi kakkoseksi, junnu kolmanneksi ja veteraani neljänneksi. Sitten vielä kierros ympäri ja siinä se oli. Rudi PU2 inttivalion takana!! Näin ollen se sai myös SERTin ja VACACIBin joka vahvistuu aikanaan CACIBiksi!! Ja koska poju täytti viikko sitten lauantaina kaksi, siitä tuli viidennen SERTinsä myötä FI MVA!! Käsittämätön päivä! Rudi oli lopulta ainoa koira PU ja PN sijoilla joka ei ollut vähintään puolijenkki. Melkoisen huikeaa!!Nytpä sillä on plakkarissa oikeastaan kaikki tarvittava. Se valioituu tämän myötä samalla myös Latviaan ja kolme CACIBia on saatuna, eli niitäkään se ei oikeastaan tarvitse ennenkuin ensi vuonna aikarajan umpeuduttua. Toki kansallisia valionarvoja mm. Viroon ja Liettuaan toivotaan saatavaksi jossain vaiheessa, mutta enemmän kuin onnellinen olen tuosta pojasta. Kaiken huipuksi se on ihan mahtityyppi! Ja vielä tervekin! Voiko onnellisempi olla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti