maanantai 18. toukokuuta 2015

Pennut 8vkoa ja terveystutkimuksia

Pennelit täyttivät 8 viikkoa viime torstaina. Tässä poseeraukset:

K. Aamunkoi 8vkoa, 2288g & 21,5cm

Aamunkoi "Dita" <3

K. Epäilys 8vkoa, 2021g & 21cm

Epäilys "Väinö" <3

K. Houkutus 8vkoa, 2404g & 21,5cm

Houkutus "Zlatan" <3

K. Uusikuu 8vkoa, 2105g & 20,5cm

Uusikuu "Zico" <3

K. Iltahämärä 8vkoa, 2050g & 20,5cm

Iltahämärä "Rocky" <3
Pennut kävivät siis viime keskiviikkona pentutarkastuksessa. Kaikilla oli terveet silmät, eikä sydämestä kuulunut sivuääniä. Pojilla myös timantit siellä missä pitääkin. Aivan huikea juttu! Näin ollen saatoin hyvillä mielin luovuttaa pennut uusiin koteihinsa. Tyttö, eli Dita, lähti heti torstaina. Se muutti siskolleni sijoitukseen. Seuranaan sillä on siellä pian 15 vuotta täyttävä Wanda-sheltti. Epäilys, eli Väinö, muutti ihanaan lapsiperheeseen Lahteen, jossa sen seurana on borderterrieri Eppu. Rocky muutti Petrin ja Pratumin lauman jatkeeksi Lahteen. Siellä siis ennestään kolme shelttipoikaa, Chili, Mikki ja Alvin. Uusikuu, eli Zico, muutti sitten Petrin äidin Tertun ja tämän miehen luokse Lahteen myöskin. Se on pennuista ainoa jolla ei kotona ole koirakaveria. Sen sijaan kissa sieltä löytyy, mutta ne pääsevät Rockyn kanssa varmastikin lähes päivittäin telmimään. Huiput kodit kaikilla ja omaksi yllätyksekseni luovuttaminen sujui yllättävän kivuttomasti. Tietysti olo on hieman haikea, mutta on se ihana päästä taas kiinni normaaliin arkeen. Tai no normaaliin PENTUarkeen :D Houkutus, eli Zlatan jäi sitten kaikkien ennakkosuunnitelmien vastaisesti kotiin. Se vain on ollut syntymästään asti nimensä veroinen ja lopulta Houkutus oli liian suuri ;)

Kaikilla pennuilla on lähtenyt elo mukavasti sujumaan uusissa kodeissa ja olen saanut paljon viestiä siitä miten reippaita ja rohkeita nämä pennut ovat. Tämä jos mikä on suuri ilo kasvattajalle. Toivotaan että sama jatkuu. Zlatan on ollut mukana nyt useammissa agilitykisoissa ja se on kyllä ollut käsittämättömän reipas pieni poika. Se leikkii ihanalla raivolla myös vieraassa paikassa, eikä keskeytä leikkiä vaikka joku tulisi sitä ihastelemaan. Aivan ihana pentu! <3

Keskiviikkona pentutarkin yhteydessä oli ohjelmassa myös kvasti jännittämänäni Rudin ja Kiaran luustotukimukset. Etenkin Rudin tulokset Emma-äidin C-lonkkien takia jännittivät kovasti. Hässäkkää oli niin hirveästi, että kun tuonne lääkäriin päästiin, niin juuri en ehtinyt asiaa ajattelemaan. Jossain vaiheessa meille tultiin sanomaan että nyt nuo kuvatut saisi viedä autoon ja sillon tajusin että hitsi, nehän on kuvattu ja sitten alkoi paniikki kun piti odottaa pääsyä lääkärin kanssa kuvia katsomaan. Rudilta tarkistettiin myös ennen rauhoittamista silmät, polvet ja sydän, jotka kaikki olivat täyttä priimaa.

Kun sitten päästiin kuvia katsomaan ja ruudulle lävähti kuva Rudin lonkista, niin kyllä se kyynel tuli silmäkulmaan. Ja ONNESTA! Nimittäin niin siistit pojan lonkat olivat. Lääkärin arvio olikin ettei B:tä huonommat voi olla. Lääkärin mielestä myös kyynärät ja selkä näyttivät todella hyviltä.

Rudin lonkat
Kiaran kuvia en jännittänyt läheskään yhtä paljon. Sillä ei ole tuollaista pientäkään sukurasitetta ja sen emän ensimmäiset jälkeläiset on kuvattu täysin priimoiksi. Eikä olisi edes kannattanut jännittää. Kiaran kuvat olivat nimittäin täyttä priimaa, eikä lääkärin mielestä ole mitenkään mahdollista että sen lonkat tulisivat takaisin muuna kuin A:na. Enkä usko sitä itsekään, sillä niin täydelliset nuo lonkat ovat :) Selkä ja kyynärät näyttivät myös oikein hyviltä :)


Nyt jäädään sitten vain odottelemaan liiton tuomiota kuvista. Toivotaan ettei siellä kovasti erimieltä oltaisi :)

1 kommentti: