tiistai 18. marraskuuta 2014

Ei uutta auringon alla

Touhuttu ollaan, vaikka otsikko muuta vihjaakin. Treenejä, näyttelyitä ja kisoja on mukaan mahtunut. Jennan treeneissä tytöt on olleet huikeassa vireessä. Viva jäi nyt tauolle agilitystä toistaiseksi. Odotellaan juoksun alkamista. Parit epikset käytiin Lunan kanssa tarkoituksena testata puomi ja keinu kisatilanteessa. Kumpikaan ei ihan priima ollut, mikä ihan luonnollista tässä vaiheessa on.

7-9.11 Suunnattiin Äidin ja Siskon kanssa Viron puolelle näyttelyyn. Suurta menestystä tältä reissulta ei tullut. Lauantaina Rossi ERI3 ja Luna ERI3 SA. Sunnuntaina Rossi taas ERI3 ja Lunalle EH suurten korvien takia ;) Kiva reissu kuitenkin oli muuten :)

Suru-uutisia saatiin sitten maanantaiaamuna reissusta palattuamme, kun Rossin pennut syntyivät kuolleina. Jokin meni vikaan sitten toiveista huolimatta. Kaksi pentua syntyi. Molemmat uroksia, väreiltään blue merle ja mustavalkoinen. Sen verran siis varmistui, että Rossilla tosiaan on mustavalkotekijä.

Viime viikonloppuna sitten päätettiin meidän pitkähkö kisatauko agiratojen puolella. Lauantaina kisattiin kolme rataa Ojangossa ja sunnuntaina Kirkkonummella. Ojangossa tulosrivi oli 5, 10 ja 0. Agiratojen virheet tulivat puomilta ja toisella radalla tein vastakäännöksen joka käänsi Lunaa likaa ja se meni kepeille väärin sisään. Keinu oli kisakeinuksi ja ensimmäiseksi toistoksi todella hyvä! Hyppäriltä tehtiin sitten tuo nolla ja kovaa mentiin, vaikka parissa kohtaa jouduin pelastelemaan aika urakalla kun Luna meni niin lujaa, että olin itse ihan pihalla :D Etenemä huimat 4,83m/s ja sillä irtosi 5. sija kovassa seurassa.


Sununtaina sitten suunnattiin Kirkkonummelle. Päivän tulosrivi oli 0, hyl ja 0. Ensimmäisellä agiradalla viimein saatiin virheetön puomi, vaikka hyvä se ei ollut. Nyt Luna kuitenkin mietti, eikä roiskinut suinpäin. Aika riitti sijaan 4.


Toisella agiradalla puomi oli sitten heti alkuradasta ja siltä poistuttiin aika hankalasti, joten tällä radalla Luna sitten roiskaisi kontaktin ihan huolella. Itsellä meni tästä pasmat aivan sekaisin, kun en oikein osannut päättää miten siihen reagoin. Jatkettiin rataa, mutta ihan säätämiseksihän se meni ja hylly napsahti myöhemmin kun en ohjannut Lunaa kunnolla takaakiertoon ja se hyppäsi hypyn suoraan.

Hyppärille päätin sitten kaivaa kunnon asenteen ja mennä raivolla varmistelematta, jotta koirallekin jäisi hyvä fiilis kisojen päätteeksi. Tämä toimikin hyvin ja tekaistiin oikein näpsäkkä nolla, jonka aika riitti sijaan 4.


Nyt käydään ennen ensi viikonlopun kisoja vähän muistuttelemassa puomia ja sunnuntaina kisataan TSAUlla neljä rataa. Torstain käydään myös Marilla Kiaran ja Lunan kanssa. Luna on tuon kunnon ilmalennon jälkeen kaatunut parikin kertaa putkessa. Ei pahasti, mutta pientä osumaa on tullut, joten käydään nyt useammin Marilla, niin että kroppa pysyy varmasti kunnossa!

Kiara joutuu myöskin torstaina valitettavasti pieneen leikkausoperaatioon. Siltä nimittäin repesi eilen tuo takakannuksen kynsi ihan juuresta. Vaihtoehtona oli joko kynnen poisto tai koko kannuksen poisto. Päätin, että kerran rauhoittamaan se joudutaan, niin poistetaan koko kannus samantien, niin ei ainakaan pääse sitten repeämään uudelleen myöhemmin. Kiarallahan on kannus vain toisessa takajalassa. Tästä johtuen voi myös olla, että Kiara ei lähdekään korkkaamaan junnukehiä Viroon parin viikon päästä niinkuin oli suunniteltu. En halua ottaa mitään riskiä että saadaan sieltä tuliaisena jokin tulehdus. Katsotaan nyt kuitenkin vielä mitä mieltä eläinlääkäri asiasta on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti