maanantai 27. lokakuuta 2014

Rudin näyttelydebyytti

Kirjotin siis pitkän postauksen kuulumisista ennen tätä ja sen voi lukea alempaa, mutta haluan kirjoittaa ihan oman postauksen Eilisestä Lahden pentunäyttelystä :)

Edellisestä varinaisesta pentunäyttelykokemuksesta on vierähtänyt tovi, sillä edellien kerta oli 7kk vanhan Lunan kanssa, mutta nyt sattui sopiva pentunäyttely kohdalle ja vielä matavalla tuomarilla, joten pitihän nuo pennut ilmoittaa mukaan! Shelteillä oli siis tuomarina Tarja Löfman ja pentuja oli kehään ilmoitettu 14, joista yksi oli poissa. 5-7kk vanhoja urospentuja oli poisjäännistä johtuen neljä kappaletta. Näistä Rudin vuoro oli viimeisenä. Hauska yksityiskohta oli, että kaikki neljä olivat merlejä! :D

Rudi esiintyi todella hienosti! Ei järkyttynyt yhtään mistään. Sitä en toki uskonutkaan. Pönötti pöydällä kuin patsas ja liikkuikin kivasti häntää nostamatta. Mitä nyt erivärisen matonsauman yli oli hypättävä ;)

Tuomarin ensimmäiset sanat Rudin iän kuultuaan olivat, että miten sinä voit olla noin valmis. Ja sitä se taisi kyllä muihin verrattuna olla, vaikkakaan se ei kooltaan muita isompi ollutkaan. Sillä on todella hieno eturinta ja rintakehä jo nyt ja turkkiakin on tuon ikäiseksi todella paljon. Lopputulos oli lopulta se, että Rudi voitti luokan ja sai KP:n! Vanhempia uroksia oli vain yksi, sekin merle :D Se ei saanut KP:tä, joten Rudi oli automaattisesti paras urospentu! Huikea uranaloitus pikkujätkältä! :)

Sitten olikin Kiaran vuoro. Tuomarin ensimmäiset sanat sille taas olivat, että miksi sitä on kasvettu noin suureksi :D Kiaran mielestä homma oli ääreisen tylsää, eikä se olisi millään malttanut seistä paikoillaan ;) Juostessakin olisi ollut kivempi poukkoilla sinne tänne milloin mitäkin roskaa tutkimaan :D Viimeiseksihän tuo jäi kaikista kuudesta vanhemmasta nartusta, mikä ei yllättänyt ollenkaan, mutta arvostelu oli todella hieno :)


Niin Kiaran ilme!!! <3
Sitten olikin vuorossa ROP-pennun valinta. Hauskasti tästä kisasivat nuoremmat pennut. Ja Rudihan se lopulta senkin kisan voitti, eli pikkujätkä oli hetin ensimmäisessä näyttelyssään ROP-pentu! Vau! Ja koska kyseessä oli pentunäyttely, on tuolla ohjelmassa myös isot kehät ja sinnehän piti tottakai jäädä. Odotusaikakaan ei ollut kovin pitkä, sillä sheltit arvosteltiin kehänsä lähes viimeisenä rotuna.

Ryhmäkehät eivät menneet numerojärjestyksessä tällä kertaa, joten se hieman lisäsi odottelua. Ykkösryhmän tuomarina oli minulle ihan tuntematon Olli Kokkonen, joka oli tuomaroinut ryhmän lähes kaikki muut rodut paitsi sheltit ja colliet, joten mitään odotuksia ei ollut. Tuomari oli oikein positiivine kokemus, sillä kokoomakehässä tutki niiden rotujen parhaat läpi, joita ei ollut rotukehässä arvostellut. Rudikin tutkittiin siis uudemman kerran pöydällä, eikä tämäkään kerta sitä hetkauttanut.

Lopulta päästiin kipittämään isoon kehään. Rudi ei arastellut kuulutuksiakaan yhtään ja sen liikkuminen parani koko ajan. Hienosti myös seisoi, vaikka hieman sitä ihemetytti seistä ihan erirotuisten koirien välissä :D Sitten tuomari alkoikin poimia koiria kuuden joukkoon ja yllätys oli melkoinen kun meidän kohdalla sanoi, että te menettekin vielä tuonne keskelle jatkoon! Siis uskomatonta! Nämä kuusi juoksutettiin vielä läpi ja sitten olikin tuomari tehnyt päätöksensä. Kun meitä ei kuulutettu neljänneksi eikä kolmanneksi, olin jo varma, että sijoitusta ei tule. Mutta niin vain olin väärässä, sillä kakkostilalle kuulutettiin shetlanninlammaskoira Pikikuonon Lova Sadun! Voi Rudi minkä teit! Ensimmäinen näyttely ja poju on lopulta RYP-2! En voi sitä edes käsittää! Mikä päivä! Komeat pokaalit saatiin siis kotiin viemiseksi ja kirsikkana kakun päällä upea arvostelu! Saapa nähdä mitä tuosta pojasta vielä kasvaa! <3
Ropelikorvalla oli selkeä mieleipide siitä mihin tuon arvostelun voi hänen mielestään tunkea ;)

Palkintopönötystä :)

On se aika hieno! <3 
Tämän jälkeen olikin helppo päättää, että Poju pääsee messarin pentukehään. Vielä on mietinnässä mennäänkö molempina päivinä vain vaan toisena. Siihen asti korvat pidetään tiukasti paketissa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti