tiistai 7. lokakuuta 2014

Luna 3v!

Pieni sininen Enkelini täytti eilen jo kokonaiset kolme vuotta! Mihin aika oikein menee?? Tuo koira on minulle niin sanomattoman rakas, että en edes yritä sitä sanoin kertoa, sillä ei ole riittäviä ylisanoja siihen keksitty. Olen vain joka päivä kiitollinen, että olen tuon koiran elämääni saanut <3

Tästä pallerosta...
Kasvoi tällainen <3
Treenattukin ollaan. Viime viikolla ensin keskiviikkona Jennan yksäri Akatemialla. Viva sai aloittaa kuukauden aksatauon jälkeen. Ja oli muuten melkoisen hieno. Menee jäätävän kovaa ja osaa niin paljon, että hämmentää. Ainoastaan kepit eivät ole valmiit, niitä lukuunottamatta neiti on täysin kisavalmis.

Lunan kanssa otettiin askel eteenpäin keinulla, eli se sai laske viitisen senttiä. Ja kuten arvasin, se oli Lunalle paha paikka. Muutaman päivän treenin jälkeen päädyttiin muuttamaan jatkoa hieman. Siitä tarkemmin myöhemmin :) Lisäksi Luna teki puomia, joka on todella hyvällä mallilla. Juoksi todella hyvin myös ilman boksia! Puomi vaikuttaisi valmistuvan keinua selvästi nopeammin.Videota puomista alla :)Kiara sai tehdä myös hieman ja sen kanssa tehtiin alkuun ihmisnuolta, jonka se hiffasi parin toiston jälkeen ihan täysin. Ja vauhtia tuossa pennussa on jo nyt niin paljon, että huh. Lisäksi tehtiin välistävetoja, jossa ei ongelmaa kunhan rytmitän itse oikein. Lisäksi kotona vahvistellut päällejuoksut onnistuivat nyt todella hyvin! :)

Treenien jälkeen suunnattiin Remediumiin, jossa Marin käsittelyyn pääsi tällä kertaa Viva, joka oli kaikkiaan todella hyvässä kunnossa. Vain vasemmassa etujalassa kunnolla hoidettavaa. On luultavasti törmännyt johonkin tai johonkuhun kun lenkillä rellestävät. Kaikkiaan oli niin hyvässä kunnossa, että jos treenimäärät pysyvät tällaisina ja mitään haavereita ei satu, ei Vivan Marin mukaan tarvitse mennä enää tänä syksynä hoidettavaksi. Aivan mahtava juttu! :)

Torstaina oli sitten vuorossa Jennan treenit Lohjalla. Mulla oli kahdelle koiralle paikka ja mukaan pääsivät Luna ja Kiara. Kiara sai aloittaa ja se menikin sitten niin hienosti, että me Jennan kanssa molemmat hoettiin vuoronperään, että voiko se oikeasti olla 7kk vanha :D Leijeröinti ja poispäinkäännös onnistuivat tosta noin vaan ja kun sille on opetettu esteet tarjoamisen kautta, niin riittää, että sen lähettää hypylle, niin voi jo pinkoa itse täysillä toiseen suuntaan ilman huolta siitä, että se  lähtisi vain juoksemaan perään. Se hakee kaikki esteet mitkä nenän eteen tulee ilman muuta käskyä ja sen vauhti on jo nyt aivan huima. Lisäksi se oli koko hallissa ensimmäistä kertaa eläessään, eikä ottanut häiriötä yhtään mistään. Videotakin menosta onneksi saatiin :)


Luna laitteli myös samaa rataa, eikä sillekään missään ollut ongelmia. Mitä nyt halusi irrota A:lle kun se nyt vaan on niin kiva :D Ja sellainen luukutus tuo rata oli, että kyllä loppui ohjaajalta vähän kunto kesken. Eikä asiaa auttanut rimat 15 sentissä ja käsky tehdä kaikki persjätöillä :P


Lisäksi tuli puhetta Lunan A:sta ja otettiin sitä kerrankin videolle. Lunallahan on oppikirjan mukainen juoksu - A, eli se tulee alastulon kahdella laukalla. Ja niin se tulee aina, ellei jostain syystä pysähdy odottamaan kartturia alastulolle, kuten edellisen videon lopussa kun jalat eivät vaan jaksaneet enää :D


Tytöt olivat kyllä molemmat aivan huikeita. Ja ilmeisen hyväkuntoisia, sillä puolen tunnin jäähkälenkin jälkeen oli ilmeisen mukavaa rallata kavereitten kanssa vartin intervallitreenit vielä hallin pihalla ;D

Lauantaina pyörähdettiin Lunan kanssa Tuuloksen ryhmiksessä. Ei mainittavaa menestystä. Lunan tulos ERI4. Oli aivan liian pieni tämän tuomarin makuun.

Tänään saatiin myös aivan huikeita uutisia, sillä Rossillahan kävi morsian kylässä neljä viikkoa sitten ja tänään oli jännät paikat kun oli ultra edessä. Hyvä tunne asiasta sai varmistuksen ja viiden viikon päästä maailmaan syntyvät ensimmäiset pikku - Rossit! Niin ihanaa! <3 Nyt vain toivotaan että loppuodotus menee mammakoiralla hyvin :)

Vivan juoksua odotellaan jo kuumeisesti ja mikäli se tuon välinsä ennallaan pitää, alkaa se kuukauden sisään. Urosvalinta on varmistunut, mutta sen paljastan sitten kun astutus on tehty :)

Rudi onnistui neuroottista omistajaansa myös säikyttelemään hampaittensa kasvatuksen kanssa. Hetken olivat hampaat niin ahtaasti suussa, että olin jo lähes epätoivoinen. Nyt on kuitenkin purenta aivan priima, joten turhaan stressasin sitäkin :P Toinen yläkulmuri tosin piti käydä poistattamassa, kun ei meinannut lähteä ja painoi jo uutta hammasta vinoon. Sarin kanssa oltiin yhtämieltä poiston tarpeellisuudesta. Pikkuherra on nyt myös ilmoitettu ensimmäiseen näyttelyynsä, joka on Lahdessa 26.10. Messari on suunnitteilla myös. Keväällä sitten suunnataan Viron puolelle junnusertien metsästykseen mikäli kaikki menee hyvin :)

Loppuviikosta on edessä useammat treenit, niistä lisää myöhemmin, ja huomenna suunnataan illalla myös mätsäriin, jotta Rudi pääsee harjoittelemaan ja Luna esittelemään pomminvarmaa tekemistään ;) Viikonloppuna kisataan myös lauantaina Lunan kanssa peräti kaksi rataa, kun Riihimäen kisoissa on jopa kaksi hyppäriä tarjolla! Kivaa! :)

2 kommenttia:

 1. Kuka onkaan rossin pentujen emä?:)
  Miten opetit kiaralle tuon esteiden tarjoamisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rossin pentujen emä on Helmilän Balleriina :)

   Tuota tarjoamista on hirveän vaikea näin selittää, mutta lähinnä hypyillä sitä on tehty. Alkuun menin ihan povilleni maahan niin että olen aivan esteen siivekkeessä kiinni. Koira toiselle puolelle ja nami/lelu toiseen käteen. Ensin avitin hieman heiluttamalla lelua ja heti kun koira hoksaa lähteä lelulle siivekkeiden välistä niin isot kehut ja leikki. Tätä tasaisesti molempiin suuntiin ja siitä pikkuhiljaa lisätään etäisyyttä esteeseen. Ihan parin kerran jälkeen Kiara, samoin kuin Rudi, ymmärsi jujun. Sitten kun tarjoaa n. 3 metrin etäisyydeltä niin että olen polvillani, niin siirryin ensin kyykkyyn ja hieman lähemmäs estettä ja lopulta seisomaan ja siinä vaiheessa ruvettiin lisäämään ohjausliikettä mukaan. Tällä tekniikalla kun on nuo hypyt opetettu, niin ohittaa niitä huomattavan vähän, koska on niin vahvasti ymmärtänyt että se palkka tulee siitä siivekkeiden välistä juoksemisesta :)

   Poista