maanantai 30. kesäkuuta 2014

Treeniä ja näytelmä

Viime viikolla suunnattiin tyttökolmikon voimin Jennan treeneihin. Jukalla oli vapaapäivä, joten saatiin kerrankin koko treenit videolle. Teemana puomi, keinu ja eteenlähetykset. Kaikki tytöt tekivät hyvin hommia. Lunan keinu alkaa olla tosi hyvä ja Vivalle nostettiin keinua jo aika ylös ja edelleen se teki täydellisisä toistoja. Kiara on oikea reikäpää ja painelee täysillä joka juttuun :D Tässä koostevideo treeneistä kaikkien osalta.


Viime torstaina Luna kävi myös Marin käsiteltävänä Remediumissa. Ihan pieniä kireyksiä oli parissa paikassa, mutta kaikkiaan Luna oli todella hyvässä kunnossa! Kysyin myös Marilta mielipidettä Lunan ranteista. Niistä on muutamassa näyttelyssä mainittu. Ovat siis hieman pehmeät. Mari kuitenkin sanoi heti, että ovat aivan normaalit, eikä hän shelteillä udein tapaa edes näin suoria. Lunan etujalat eivät myöskään kierry mihinkään suuntaan, vaan ovat edestä katsoen aivan suorat, joten tämän pienen pehmeyden ei pitäisi vaikuttaa mihinkään. Etenkään kun Lunan ranteet ovat olleet puolivuotiaasta asti tuollaiset, eli eivät ole muuttuneet esim. agilityn takia. Helpotus oli tämä kuulla, sillä olen viime aikoina ollut hieman neuroottinen kaiken suhteen, kun nyt on ollut niin paljon nuoria koiria joiden agilityura on loppunut ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Mutta varmuuden vuoksi tilasin Lunalle myös back on trackin rannesuojat. Niistä ei nimittäin haittaa taatusti ole. Olen myös päättänyt, että keskitymme vielä entistäkin enemmän treenien laatuun määrän sijaan.

Viikonloppu meni pitkälti maajoukkuekarsintojen livestreamia seuratessa, mutta lauantaina ehdittiin kuitenkin pyörähtää myös Forssan näyttelyssä, jossa kehään pääsi ainoastaan Viva. Tuomarina oli Suomalainen Leni Finne, josta minua oltiin peloteltu melkoisesti etukäteen. Eikä ihan turhaan. Skaala oli T:stä ylöspäin ja useampi T ja H rouvan toimesta jaettiin. Uroksissa tuli vain yksi SA, eikä nartuissa ennen Vivaa oltu jaettu yhtään ERIä.. Viva oli luokassa vastakkain siskonsa kanssa, joka esiintyi ensin. Tuloksena sille T ja sitten Viva. Nostettuani sen pöydälle ja tuomarin kysyttyä ikää mainitsin myös, että tämä koira on edellisen sisko. Tähän tuomari totesi silmät pyöreänä, että ovat kyllä kuin yö ja päivä. Niinhän nuo ovat. Arvostelussa oli lähes pelkästään kaikki joko oikeanlaista tai riittävää, joten en ollut kyllä yhtään tietoinen mitä mahdetaan saada. Liikeetkin vispasivat tuomarin mielestä, joten kyllä olin yllättynyt kun tokaisi vaan, että tämä saa SAn. Eli erinomainen oli Viva tälläkin kertaa luokkavoiton kera. Avointen voittaja sai myös SAn, samoin kaksi valiota, joten neljä koiraa oli PN-kehässä. Viva sijoittui kolmanneksi valion ja avon takana, joten tuloksena VASERT. Todella hyvin odotuksiin nähden. Hieno pikkumusta! <3 Kuvat alla on ottanut Sirpa Saari.
Tänään piipahdettiin jälleen Ojangossa. Viva teki keinua ja Luna keinua ja puomia. Molemmat hienosti, Viva varsinkin, sillä nostin keinun täyskorkeaksi ja niin vain typy laitteli upeasti! Edes lentokeinu ei sitä hätkähdyttänyt vaan totesi, että täytyy jarruttaa hieman aiemmin :D Nyt myös tarjosi 2on2offin todella turvallisesti vasta kun keinu oli tukevasti laskenut, eikä niinkuin viimeksi, kun varsinkin matalammalla tarjosi tassut maahan ennen kuin keinu olu kunnolla pysähtynyt. Nyt tätä ongelmaa ei ollut. Luna teki keinua todella hyvin ja nyt osasi pysähtyä ja odottaa vapautusta. Vain ensimmäisenllä kerralla lähti pamahduksesta. Tehtiin lähes joka kentällä parit keinut ja ei juuri vaikuttanut keinun vaihtuminen toistojen laatuun. Puomi melko hidas, mutta paikan tarjosi aika kivasti. Varmuutta vaan niin hyvä tulee :) Kiara rallasi vähän putkia. Enemmän pitäisi tehdä vielä tuota tarjoamista ja liittää ohjaus ja käskytys siihen. Nyt tarjoaa hyvin jos olen kyykyssä, mutta menee vähän hämilleen jos seison. Riiviöstä tulee kyllä hieno meinijä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti