tiistai 28. tammikuuta 2014

Unelmasta totta - Narva 24-26.1.2014

Perjantaina aamupäivästä sunnattiin auton nokka kohti Katajanokan terminaalia. Kohteena Viron Narva ja koirista mukana olivat Rossi ja Luna, Vivan ja Nalan jädessä hoitoon. Viva oli ilmoitettu kyllä alunperin mukaan, mutta sen valioiduttua Tartossa, päätimme jättää neidin kotiin kasvattelemaan turkkia ;) Eipä sillä olisi tuolta ollut mitään saatavaakaan.

Laivamatka sujui totutusti koirien osalta oikein hyvin ja nopeasti. Perillä Tallinnassa suuntasimme kauppaan hakemaan evästä mukaan, jonka jälkeen pääsimme lähtemään pitkähkölle ajomatkalle Narvaan. Tai ihan sinne asti emme ajaneet, sillä olimme varanneet hotellin pienestä Sillamäe-nimisestä kaupungista, joka sijaitsi n.25kn päässä Narvasta.

Pääsimme ongelmitta perille ja hotelli vaikutti ihan mukavalta. Sopivasti vieressä oli pieni puisto, jossa oli helppo ulkoiluttaa koirat. Lunahan täytyy päästää vapaaksi, koska muutoin ei neiti voi tarpeitaan tehdä :D Hetken tavaroita järjesteltyämme suuntasimme syömään hotellin yhteydessä olevaan ravintolaan, jonka ruoka oli ihan kelvollista.

Ruokailun jälkeen olikin sitten ohjelmassa koirien pesu ja sitten vain ajan tappamista ennen nukkumaan menoa. Yö sujui koirilta hyvin. Itse heräilimme ajoittain hotellista kuuluviin epämääräisiin ääniin. Jossain vaiheessa laitoin sitten korvatulpat korviin ja niiden avulla loppuyö menikin ongelmitta.

Aamulla oli tarkoitus mennä aamiaiselle, mutta käytyämme katsastamassa sen tarjonnan, päädyimme vain nappaamaan leikkeleitä pussiin koiria varten ja suuntasimme koirien pissatuksen jälkeen kohti itse Narvaa ja näyttelypaikkaa.

Päästyämme Narvaan, totesimme, että oli oikein hyvä päätös ottaa hotelli vähän kauempaa. Kaupunki ei nimittäin ollut kovinkaan houkutteleva etenkään koirien kanssa matkustaessa. Näyttelypaikkana toimi urheiluhalli, jossa kaikui iloisesti ja harva järjestäjistä osasi englantia. Venäjää olisi pitänyt osata. Selvittiin kuitenkin kehän laidalle, jossa heti löydettiin muut suomalaiset sheltti-ihmiset.

Näyttelyyn oli ilmoitettu lauantaille 14 shelttiä. Niistä kolme oli poissa. Lauantaina sheltit arvosteli Slovenialainen Blaz Kavcic. Mukava, joskin tuikeanoloinen herra. Rossi oli kehässä ensin ja pääsi heti mittatikun alle. Tai no, ei se ihan tikku ollut, vaan tuomari kaivoi esiin tavallisen rulla mitan ja sillä sitten "mittasi". Tiedä sitten mitä sai lukemaksi, mutta arvostelussa luki "very big" :D Tuloksena Rossille ERI1 ja SA. PU-kehässä Rossi tuli kolmanneksi. Serti meni valiourokselle.

Melkein heti olikin jo Lunan vuoro. Ennen Lunaa oli arvosteltu kaksi junnua ja yksi nuori narttu. Lunan kanssa avoimessa oli kaksi muuta narttua, joista Luna avosteltiin toisena. Ensimmäinen sai EH:n. Luna esiintyi tuttuun tapaansa hyvin. Pöydällä sain sitten noottia tuomarilta, kun yritin antaa namia. Totesi hyvin tiukasti: Namit pois, häiritsee. No eipä Lunan kanssa niiden käyttö olekaan välttämätöntä. Lopuksi sanoi sitten jo hymyillen jotain, mistä en saanut selvää. Ilmeisesti selitti miksi ei halua namia pöydällä annettavan. Luna sai ERIn ja niin sai myös viimeisenä arvosteltu narttu. Sitten juostiin kierros ympäri ja jännitys oli kyllä suuri. Lunaa vastassa oli nimittäin sama narttu, joka oli kehässä myös Tartossa paria viikkoa aiemmin ja siellä Luna oli aina jäänyt tämän taakse. No eipä jäänyt tänään, vaan Luna voitti ja sai SAn, toinen narttu ei saanut. Siinä vaiheessa pompin jo tasajalkaa, sillä tiesin SERTin tulevan meille, koska nuori narttu oli jo saanut arvostelun kehästä lähtiessää, joten se ei ollut SAta saanut.

Sitten menikin pasmat itsellä ihan sekaisin, sillä kaikessa hälinässä minulta oli mennyt ihan kokonaan ohi, ettei nartuista kukaan muu ollut saanut SAta, joten Luna oli automaattisesti PN1. Ihmettelin vaan suuresti kun olin menossa PN-kehään ja siellä ei ollutkaan kuin Luna ja valiouros :D ROP-kehäähän siinä juostiin ja vielä aivan väärinpäin, sillä Luna meni edellä eikä uros :D Lopputulos oli, että Luna oli VSP. Huh mikä päivä! Hälinässä unohdettiin myös kuva ottaa, mutta saatiin se myöhemmin tauolla otettua kun käytiin sitä tuomarilta pyytämässä :)
Omilla koirilla ei ollut asiaan loppukehiin, mutta jäätiin kuitenkin ne katsomaan ja kannustamaan. Pääsin kuitenkin pyörähtämään parissakin kehässä belginartun kanssa. Hauska kokemus esittää aivan erilaista koiraa :)

Iltaan asti päivä venyi, mutta mielummin sen tuolla kulutti kuin hotellissa makaamalla. Hotellilla oltiin kahdeksan maissa ja suunnattiinkin heti syömään ja sen jälkeen telkkaria katsomaan ja lopulta nukkumaan.

Edellisestä yöstä viisastuneena laitoin korvatulpat korviin samantien ja nukuinkin heräilemättä aamuun asti :) Aamulla pakattiin sitten kimpsut ja kampsut autoon, luovutettiin huone ja suunnattiin taas näyttelypaikalle. Sunnuntaina sheltit arvosteli Ukrainalainen Zoya Oleinikova. Samat koirat olivat kehässä yhtä koiraa lukuunottamatta. Nyt Rossilla oli luokassaan Virolainen vastustaja.

Tämä tuomari oli sitten hieman enemmän pihalla. Elinen tuomari selvästi tiesi shelteistä jotain, tämä tuomari ei juurikaan. Se selvisi heti junnu-uroksen kohdalla, kun tuomari tutki sen maassa :D No onneksi muut tutkittiin sitten pöydällä kun tuomari ilmeisesti koki kyykkimisen hankalaksi ;)

Rossi esiintyi paremmin kuin edellisenä päivänä, mutta kuten arvelin, hävisi tälle toiselle avourokselle. Sai siis ERI, muttei SAta. SAta ei kyllä voittajakaan saanut, joten urosten serti jäi jakamatta.

Siteen alkoikin narttujen kisa. Tänään junnutkin saivat molemmat SAn, samoin nuori narttu. Avonartuista ensimmäinen sai taas EHn. Luna esiintyi taas hyvin. Tuomari ei puhunut englantia lainkaan, joten en tiedä mitä sanoi Lunalle kun sitä rupesi pöydällä tutkimaan. Äänensävystä päätellen jotain herkkää :D Luna sai ERIn, samoin kuin viimeinenkin avonarttu ja sitten taa jännitettiin. Juostiin pari kierrosta ympäri ja vielä hetki seistiin, ennen kuin näytti meille yhtä sormea. Siis Luna voitti tänäänkin luokkansa! Mutta nyt jännitys ei loppunutkaan siihen, sillä vielä piti voittaa nuori narttu, jotta serti napsahtaisi. PN-kehässä oli sitten jännitys huipussaan. Pari kierrosta juostiin ympäri ja sitten alkoi sijoittelu. Junnut olivat ykkönen ja kakkonen. Sitten tuomari oli jo tulossa meidän luo, mutta muuttikin mielensä ja meni vielä keskelle vertailemaan. Sitten viimein päättyi jännittäminen, sillä suuntasi meidän luo ja näytti kolmea sormea. Siinä vaiheessa ei ollut riemulla rajaa, vaan pompin tasajalkaa Lunan haukkuessa hurjasti. Kehäsihteeri tuli sitten tarjoamaan SERTiä ja siinä se sinetti sitten oli. Kolmas SERTi Virosta, joten Luna valioitui sen myötä Viroon ja koska sillä on Suomesta saatuna yksi SERTi, valioituu se myös Suomeen. Uskomatonta, mutta totta. Tuo pieni sininen on nyt kahden maan valio. Vieläkin sitä on vaikea uskoa. Eihän se tuota koiraa mitenkään muuta, eikä se itse näistä titteleistä välitä, mutta kyllä se hienolta silti tuntuu :)

FI & EE MVA Karvakedon Luna <3
Nyt ei sitten tarvitsekaan suunnata maaliskuussa enää Viroon, kuten oltiin ajateltu. Sen sijaan keskitymme agilityyn ja seuraava näyttely onkin vasta huhtikuun puolessa välissä. Näyttelykalenterin suunnittelukin menee Lunan kohdalla hieman uusiksi ja katsotaan hieman enemmän noita inttinäyttelyitä ;) Mutta nyt ei tarvitse enää setejä metsästää, eikä kiroilla varasertejä. Viisi sellaista lienee riittävästi ;) Katsotaan napsahtaako sellainen valkoinen rusetti joskus kohdalle, mutta niitä emme kyllä vakavasti yritä metsästää :) Näyttelyistä olemme saaneet jo niin paljon enemmän kuin koskaan uskalsin toivoakaan :)

Kotimatka sujui ongelmitta ja täällä odottikin kaksi iloista neitiä. Etenkin Viva oli autuaan onnellinen nähdessään Lunan <3 Luna tosin ei ihan niin innostunut nähdessään Vivan ;) Hoitopaikka oli opettanut Vivalle myös uusia juttuja. Nimittäin viimein neiti 13kk osaa nyt hypätä sohvalle ja sänkyyn. Sehän ei ole sitä aiemmin tehnyt. Hassu otus. Eilen käytiin peltolenkkeilemässä ja tänään sunnataan pikkutyttöjen kanssa pitkästä aikaa Maijun yksärille. Saapa nähdä kuinka kovaa tytöt taas näin pienen aksatauon jälkeen painelevat :) Viikonloppuna kisataan Lunan kanssa ja seuraavalla viikolla alkavatkin jo Jennan treenit. Tuskin maltan odottaa kaikkea ihanaa mitä keväälle on luvassa. Aion nauttia täysin rinnoin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti