tiistai 21. tammikuuta 2014

Turku KV ja agikisat

Viime lauantaina suunnattiin pikkutyttöjen kanssa Turkuun näyttelyyn. Tuomarina shelteillä oli Jaana Hartus, jonka kehässä kävimme tyttöjen kanssa syyskuussa. Viva, joka on nyttemmin ristitty Kalju K. Kojootiksi, oli kehässä ensin ja sitä hirvitti taas kovasti. Lisäksi sillä on karvaa nyt niin vähän, että on aika hirveän näköinen :D EH oli Vivan tulos, mitä odotinkin juurikin tuon karvatilanteen takia. Sen sijaan arvostelussa oli kohtia, joita en osannut odottaa. Sen voitte lukea omalta sivultaan ja verrata syyskuiseen arvosteluun jos kiinnostaa. :)

Luna sen sijaan esiintyi normaaliin tapaansa ja pettymys oli kyllä suuri, kun sen syyskuinen luokkavoitto kera SAn vaihtui laatuarvosteluun EH. Toki ei sekää ole parhaassa turkissa, mutta ERIä sille kyllä odotin syyskuun jälkeen. Myös Lunan arvostelusta löytyi moitteita jota siellä ei syyskuussa ollut. Tämä taas kertoi tästä harrastuksesta sen, ettei koskaan voi tietää etukäteen mitä sieltä tulee, vaikka tuomari olisi edellisenäkin päivänä tykännyt, niin jo seuraavana voi mielipide olla aivan eri. Tämä on taas asia mitä ei pitäisi tapahtua, jos siellä oikeasti arvosteltaisiin vain koiria rotumääritelmään peilaten. Mutta se siitä. Viva pitää nyt pitemmän näyttelytauon ja se pääsee kehään seuraavan kerran toukokuun alussa. Ehtii kasvatella turkkinsa takaisin :) Lunan ja Rossin kanssa suuntaamme tulevana viikonloppuna taas Lahden toiselle puolelle :)

Sunnuntaina suunnattiin sitten Lunan kanssa agikisoihin Ojankoon. Viva pääsi myös turistiksi mukaan. Ohjelmassa oli kolme rataa. Ensimmäinen oli hyppäri ja melko helppo sellainen. Lunalla on juoksu, joten päästiin harjoittelemaan maton päältä lähtemistä. Hieman Lunaa se epäilytti varsinkin kun matto oli aika huono. Reunat nousivat ylöspäin, kun se oli rullattuna radan vieressä muun ajan. Ihan hyvin kuitenkin päästiin liikkeelle. Radassa ei sinänsä ollut mitään isoja ongelmia. Paikoin kaarteet venyivät paljon ja alun niistosokkari vaihtui lennosta pyöritykseksi, koska Luna kaarratti jo siinä niin paljon, että pelkäsin sen hyppäävän hypyn takaisin päin jos en pyörähdä ympäri. Ihan hyvää vauhtiakin Luna meni ja pieni tauko näkyi enemmän omassa tekemisessä. Lunakin poikkeuksellisesti kolisteli muutamaa rimaa. Nollana kuitenkin selvittiin maaliin ja sijoitus oli 7./48 tällä radalla.


Toinen rata oli sitten agirata, jolla suurimman pään vaivan aiheutti kepeille meno. No sitä ei sitten tarvinnut miettiä, kun yritin tehdä hypylle twistiä, mikä oli kyllä sitten saksalainen kun rintamasuunta oli aivan väärä ja Luna sen aivan oikein saksalaisena luki ja sujahti selän takaa viereiseen putkeen. Siitä sitten jatkettiin eikä radalla suuria ongelmia ollut. Puomilta tuli läpi ja sitten juoksin komeasti A:n alla ollutta putkea päin :P


Viimeiselle agiradalle vaihtui tuomari ja tämän suunnittelema rata oli melko helppo. Puomilla käskytin Lunaa tiukemmin ja nyt pysähtyi. Tassut eivät tulleet maahan asti, mutta en jäänyt niitä odottelemaan.  Puomin jälkeinen hyppy ja siitä keoeille meno oli jostain syystä todella hidas. Liekö ottenut hieman itseensä kun komennettiin puomilla. Kepeillä lähti sitten liikkumaan paremmin kun kannustin, mutta silti meno oli hidasta koko loppuradan. Nolla kuitenkin tehtiin ja sijoitus oli 4./36


Kaikkineen suoritusvarmuus alkaa olla oikein hyvää luokkaa, mitä kertoo se, että on tehty 11 viimeisestä startista 7 nollaa. Ei huono ollenkaan :) Kuitenkin viimeisellä radalla varsinkin vauhti oli viimeaikaiseen vauhtiin verrattuna todella hidasta. Tuon juoksun takia oli vaikea valmistautua lähtöön samoin kuin muuten, kun piti vahtia tuovatko maton ja myös, että missä vaiheessa uskallan ottaa pöksyt Lunalta pois. Näin ollen leikittäminen ja vireennosto jäivät viimeiseltä radalta kokonaan pois ja vauhti kärsi selvästi. Mutta nyt ollaan taas senkin suhteen viisaampia :) Yhteistyö toimii kuitenkin todella hyvin ja nimenomaan tuo löytynyt suoritusvarmuus on suuri edistysaskel. Tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti