torstai 9. tammikuuta 2014

Johan on

Viime viikonloppuna kisattiin yhteensä 8 rataa. Lauantaina suunnattiin Kotkaan, jossa tuomarina oli Sari Mikkilä. Mukavat ja mentävissä olevat radat oli suunnitellut. Olin yksin liikenteessä, joten näistä radoista ei videoita löydy. Ensimmäinen rata oli agirata ja se näytti tältä:


Kaikki sujui hyvin aina esteelle numero 16 asti. Siihen olin aikonut tehdä takaakierto-persjätön, kuten seuraavallekin hypylle. Pienen ajoitusvirheen takia en sitten ehtinyt, joten pelasteltiin tilanne tekemällä 17:sta poispäinkäännös ja siitä pelasteleva takaaleikkaus A:lle. Ikinä en ole A:ta kisoissa leikannut, kun Luna jää herkästi odottelemaan mua jos niin teen. Nyt kuitenkin onnistui, kun takana oli rengas jonne hyvin irtosi. Viimeiselle vähän kyseli, mutta meni pienen kiepsahduksen jälkeen, joten nollana maaliin. Saatiin jännittää pitkään, sillä startattiin luokassa aivan alussa. Jännitys laukesi sitten riemuun, sillä Luna sijoittui toiseksi valion takana, joten meille napsahti viikon sisään jo toinen SERT-A! Aikamoista!

Seuraava rata meni sitten edellisen huumassa hyllyksi. Plussia radalla kuitenkin hienosti onnistunut niistosokkari, sylkkäri kepeille ja niillä Luna kesti vielä todella ison sivuttaisirtoamiseni.

Viimeinen rata oli hyppäri ja kiva sellainen. Saatiin hyvä fiilis päälle ja tehtiin oikein näpsäkkä nolla. Tai niin luulin, kunnes sain tuloslapun ja sieltä paljastui Lunan pudottaneen yhden riman. No se ei fiilistä haitannut. Aika olisi riittänyt toiseen sijaan. Näitä ratoja en jaksanut piirtää, joten saatte tyytyä tällaiseen ympäripyöreään selitykseen :P

Sunnuntaina suunnattiin sitten Ojankoon, jossa tuomarina toimi Marjo Heino. Radat tosi hauskoja. Ensimmäinen rata oli agirata jolta löytyi kaikki kolme kontaktia ja niistä A mentiin vielä kahteen kertaan. Tässä video.


Luna oli aivan liekeissä, eikä A tuottanut ongelmia, vaikka jouduin irtoamaan sivusuunnassa. Hieno nolla tehtiin ja aikakin riitti kovassa seurassa neljänteen sijaan! :)

Seuraavakin rata oli agirata. Nyt oli keinu otettu radalta pois, mutta A mentiin edelleen kahteen kertaan. Tässä video.


Puudeli oli taas iskussa ja tekaistiin nolla myös tältä radalta. A onnistui taas hienosti, vaikka toisella kertaa sieltä poistuttiin tosi tiukasti ja niitä ei juurikaan olla harjoiteltu. Puomilla tuli tälläkin radalla läpi, mutta ei haittaa Lunan ollessa kyseessä yhtään mitään. Aika riitti viidenteen sijaan yli viidenkymmenen kisaajan joukossa, että todella tyytyväinen voi olla. Sertikin olisi irronnut tällä radalla jos oltaisiin se voitu vastaanottaa.

Viimeinen rata oli hyppäri ja todella erikoinen sellainen. Esteet aika sumpussa ja niitä oli vain 15. Suurimman ongelman tällä radalla aiheutti todella tiukka enimmäisaika, johon ehti vain kolme koiraa. Turha lienee lisätä, että me emme olleet tässä joukossa ;) Meille tuli virhe heti alun keppilähetyksessä, kun Luna ei vaan taipunut kovasta vauhdista sisään. Lopuksi ohjaan vielä vahingossa sen väärään putkeenkin. Meno muuten oli kuitenkin taas todelle hyvää ja tämä fiilis mikä mulla nyt on sen kanssa radalla on vaan jotain aivan uskomatonta! <3 Tässä video tuosta hyppäristä. Suurin plussa oli tuo ennen ensimmäistä putkea tehty viskileikkaus, joka onnistui lähes täydellisesti. Näitä emme ole harjoitelleet koskaan! :)


Huippufiilis jäi kisoista. Maanataina suunnattiin loppiaisen kunniaksi takaisin Ojankoon, missä ohjelmassa oli vielä kaksi rataa. Molemmat agiratoja. Ensimmäisen radan tuomaroi Jari Suomalainen. Ja helpon radan olikin tehnyt. Taisin tehdä radalla kaksi valssia ja sylkkärin. Muuten vaan juostiin. Sylkkärin kaarros venyi, mutta olin tosi iloinen, että se muuten onnistui ja uskalsin sitä lähteä koittamaan. Puomilla pysähtyi hyvin, kun muistin käskyttää ;) Keinu hidas ja A upea kuten nykyään aina :) Nolla siis tehtiin ja se riitti viidenteen sijaan.


Toiselle radalle vaihtui tuomariksi Sami Topra ja hän taiteili meille kyllä pitkän radan jolla sai kyllä juosta. Keinulla olin jo aivan hapoilla ja ei auttanut kuin luottaa koiraan sen jälkeisessä putki lähetyksessä kun jalat ei vaan toimineet. Myös putki-kontakti-erottelu toimi komeasti. Puomilta Luna juoksi taas läpi, mutta aivan sama. Myös tältä radalta nolla ja aika riitti kolmanteen sijaan! :)


Meillä oli aivan huippu viikonloppu ja nyt olen saanut sellaisen fiiliksen tekemiseen, että luotan koiraan sata prosenttisesti ja uskallan kokeilla eri ohjauksia. Meillä on vaan niin kivaa radalla yhdessä. Vauhtia tulee koko ajan lisää ja jo nyt etenemät ovat nousseet keskimäärin 0,3-0,5m per rata. Ei huonosti ollenkaan! Maltan tuskin odottaa seuraavia kisoja ja Jennan paluuta, että päästään treenamaan taas uutta!

Täytyy mainita tähän loppuun vielä, että myös Viva on löytänyt ihan uuden vauhdin lajiin ja sen kanssa tekeminen on nyt vaan niin kivaa. Laitan tähän loppuun vielä videon molemmista Jennan treeneissä ja Vivan toisen treenivideon :)

http://www.youtube.com/watch?v=Mh_L9bc0JnI Luna ja Viva Jennan treeneissä 27.12


Agility on upea laji! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti