sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Agilityä ja pentuja!

Viikonloppu on vierähtänyt pitkälti agin parissa. Eilen suunnattiin Hyvinkäälle JAUn kisoihin. Tuomarina kaikilla kolmella radalla Harri Huittinen. Minejä oli viitisenkymmentä joka radalla ja Luna oli viimeinen lähtijä, joten ehdin nähdä paljon ratoja, mikä sopii minulle oikein hyvin :)

A-rata oli kohtuu simppeli ilman ihmeellisyyksiä. A:lta piti kääntyä 90 astetta ja kun jäin sitä hieman varmistamaan, olin myöhässä hypyllä ennen keppejä, mutta hienosti Luna luki rataa ja pelasti tilanteen :) Keinu oli hidas, mutta sääntöjen mukainen, eikä tällä kertaa hypännyt sivustakaan. Puomi niin ikään hidas, mutta kisatilanteeseen ihan hyvä. Muilta osin meno oli ihan sujuvaa ja tehtiinkin nolla etenemällä 3,87m/s


B-rata aiheuttikin sitten keskellä olleiden suorien putkien takia suunnattomia tuskan älähdyksiä kisaajien joukossa. Tiesin, että jos meinaan ehtiä saada Lunan putkien jälkeiselle hypylle, täytyy minun ehdottomasti ehtiä persjättöön puomien väliin. Ehdin! Mutta sitten hypylle lähetyksessä Luna ei ihan irronnutkaan ja yritin törkätä uudelleen ja taas pakitella ja sitten tällä kordinaatiolla siitä aiheutui auttamattomasti pyllähdys, kun oli vaan liian monta liikkuvaa osaa. Nauratti kuitenkin vaan ja ylösnousun jälkeen laiteltiin sitten nollana loppuun kera aika mainion puomin! :)


Hyppäri ei sitten tuonut minkäänlaista helpotusta juoksemiseen, vaan kovaa piti taaskin painella. Pariin kohtaan vaihdoin tutustumisen jälkeen takaaleikkauksen, kun tajusin ratoja katsoessani etten millään ehdi persjättöön saati valssiin. Ensimmäinen takaaleikkaus sujuikin oikein hyvin, toisessa Luna sitten hienosti pelasti hakemalla muurin viime hetkellä. Parissa muussa kohtaa myös pelasti hakemalla hyppyjä hienosti. Hirveää pelastelua rata oli, mutta nolla se tämäkin oli! Hieno Luna! <3 Etenemä haahuilusta huolimatta meidän paras eli 4,12m/s :)


Harmittavasti tuo kaatuminen tuli tuohon keskimmäiselle radalle, joten se pilasi tuplan. Ilman sitä oltaisiin taidettu tehdä tripla! :) Upeaa menoa kuitenkin, joten ei tuo harmittamaan erityisemmin jäänyt :)

Sitten otsikon toiseen osioon, eli pentuihin. Pitkällisen mietinnän jälkeen on pentusuunnitelmat Lunan osalta lyöty lukkoon. Uros ei löytynyt näyttelykehistä, minkä tajusin jo pitkän aikaa sitten. Koska sheltin jalostus näyttelykoiraa ajatelleen on melko mahdotonta, haluan panostaa terveyteen ja luonteeseen. Ja Lunan ollessa kyseessä, halusin sille uroksen jolta löytyy potkua harrastuksiin. Halusin myös käyttää hieman pienikokoisempaa urosta ja hupsis, päätöshän ei ollut näiden asioiden jälkeen ollenkaan vaikea. Tavattuani tämän herran livenä, sai asia sinetin. Minä olin aivan myyty. Ja tässä hän on, saanko esitellä:

FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA(H) Nappulavaaran Tuli "Tuima"

Kuva: Kajsa Lampén
Tuima on minikokoinen, mahtavalla moottorilla ja luonteella varustettu Pieni Suuri Mies. Sen on kasvattanut Era Alanen ja sen omistaa Kajsa Lampén. Heralla on A/A lonkat, 0/0 polvet, 0/0 kyynärät ja terveet silmät yhtä ylimääräistä ripseä lukuunottamatta. Lisäksi suusta löytyy kaikki hampaat, mikä onkin hyvä, koska Lunalta niitä puuttuu.

Jos kaikki sujuu hyvin ja suunnitelmien mukaan, ja Luna säilyttää juoksuvälinsä samanlaisena kuin tähänkin asti, on se tarkoitus astuttaa heinäkuussa 2014. Pennuista on odotettavissa säpäkän ja vauhdikkaan luonteen omaavia, joten ainoastaan sohvanvaltaajia näistä palleroista ei varmastikaan tule. Sen verran energisiä pakkauksia vanhemmat ovat ;) Päivittelen tuota pentusivua, kunhan saan Kajsalta lisää kuvia Tuimasta. 


Tänään sitten suuntasimme Lunan kanssa Jenna Caloanderin koulutukseen Lappeenrantaan. Jenna oli väsännyt varsin kinkkisen radan, johon saatiin harjoitella laajasti eri ohjauksia. Alkuradasta oli heti vaativa leijeröinti ja siitä backlap kepeille. Heti kun sain rytmityksen kohdilleen, laitteli Luna tämän täysin ongelmitta. Myös puomilla leijeröitiin ja ajattelin sen tuottavan Lunalle vaikeuksia samoin kuin toiseen suuntaa puomilta tulessa tehtävä tiukka persjättö sen jälkeen, mutta vielä mitä, tuohan yllätti taas. Loppuradan kieputusta hiottiinkin sitten pitkään jotta saatiin kartturi tekemään vastakäännös täydellisesti ja vaikka ihan siihen ei päästy, niin melko hyvin se alkoi sujua :) Tässä videota viimeisestä vedosta, joka nollana saatiin hienosti läpi :)


Luna oli todella hieno, kuten aina ja monista asioista saatiin kehuja, kuten esimerkiksi meidän kepeistä ja ne alkaakin olla jo tosi hienot vaikka itse sanonkin! ;)

Lopuksi pyysin sitten vielä vinkkiä tohon meidän keinuun. Sitä on nyt pitkään tehty niin, että joku palkkaa sen päähän ja laskee sitten keinun. Tämä ei ole tuottanut toivottua tulosta, joten jotain on muutettava. Jenna pyysi sitten näyttämään miltä normi keinusuoritus näyttää. Luna teki Lunaksi varsin mukavan keinun. Eli ei missään nimessä hyvää, mutta keskitasoonsa nähden kyllä. Jenna kysyi pelkääkö Luna vieraita, vai voiko hän pitää siitä kiinni ja näin saataisiin hetsattua neitiä oikein urakalla. Sanoin ettei siinä ole ongelmaa ja voi vitsit mikä ero! Se juoksi täysillä päähän saman tien. Tehtiin yhteensä kolme toistoa näin. Tässä niistä viimeinen.


Aikamoinen edistysaskel hetkessä. Näin sitten jatkossa jatketaan keinun vahvistamista :) Saatiin myös hyvä vinkki A:lle käännöksiä ja sivuttaisirtomista ajatellen, mikä sekin toimi heti ensiyrityksellä :) Tästä on hyvä jatkaa siihen asti että yksärit Jennan silmien alla alkavat helmikuussa! En malta odottaa! :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti