sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Maijun koulutus ja Vivan näyttelydebyytti

Viime viikonloppuna Luna esiintyi vielä sunnuntaina Hamina KV:ssä. Lyhyestä virsi kaunis, neidin tulos oli NUO-ERI NUK1 ja SA. PN-kehässä suoritettiin läpijuoksu.

Eilen oli sitten ohjelmassa ES-Shelttien järjestämä Maijun koulutus Ojangon koiraurheilukeskuksessa. Kovasti oli huvittavaa, kun ilmoittautuessamme tähän piti ilmoittaa koiran taso. Tällöin vasta harkittiin kisauran korkkaamista ja laitoin meidät sitten ykkösluokan kisaaviin. Nyt ollaan sitten jo oikeasti siellä kolmosluokassa. No eipä sillä väliä ollut, koska kaikki suorittivat samaa rataa oman tasonsa mukaan. Tässä ratapiirros:Puomia emme siis tällähetkellä tee, joten tehtiin pariin kertaan esteet 1-4. Kakkoselle jaakotus, kolmoselle takaakierto-persjättö ja neloselle vain törkkäys takaakiertoon. Kun tämä sujui vain parin toiston jälkeen hienosti, niin siirryttiin sitten tekemään esteestä 6 eteenpäin. Kutoselle alkuun yritettiin poispäinkäännöstä, joka ei Lunalle oikein toiminut. Sitten vaihto sylkkäriin, eikä sekään oikein meinannut onnistua. Vasemalle kääntyminen noin kun on Lunalle selvästi hankalampaa. Vahvistettiin sitä sitten pari kertaa ja alkoi sujua kuitenkin yllättävän hyvin. 8 putkeen putkijarru, 9 niistopersjättö ja kympille takaakierto-päällejuoksu. Tämä sujui heti mainiosti. Pituudelta Luna kääntyi hyvin putkeen ihan peruskäännöksellä. Sitten seuraava vaikea kohta, eli kepeille meno. Yritettiin alkuun ihan kujettamalla ja siitä vastakädellä törkkäys kepeille. Luna meinannut millään tulla käteen, joten tämä ei toiminut kyllä alkuunkaan. Päädyttiin sitten tekemään valssilla, mutta tässä sain olla tarkkana oman linjan kanssa, tai haki kymppihypyn matkalta mukaan ;) Kepit sujuivat hyvin, vaikka ne tosiaan mentiin  aivan päin seinää. Luna kuitenkin pujotteli joka kerta loppuun asti. A taas aivan upea joka kerta, mutta taas sai olla oman linjankanssa tarkkana, että sain koiran hypylle putken sijaan. Selvä ansakohta, sillä lähes kaikki koirat hakivat ensimmäisellä kerralla putken ;) 15 tehtiin backlap, joka toimi heti. 17 hypyn jälkeen Luna haki ensimmäisellä kerralla 8 putken, kun en ollut riittävän tarkakkana linjan kanssa. Kunnon linjaus ja sitten persjättö 18 jälkeen. 21 putkeen taas jarru ja 22 hypyn taakse valmiiksi. 23:lle saksalainen ja sitten oltiinkin maalissa. Kaikki ehdittiin hyvin tehdä pätkissä ja lopuksi vielä mentiin 6-24 putkeen nollana. Lunalla oli hieno vauhti ja teki täysillä koko ajan. Hieman vauhti loppua kohden hiipui, kun hieman väsähti, mutta innolla teki silti. Kiva oli huomata edistystä tapahtuneen verrattuna helmikuiseen Maijun valmennukseen, jossa taidettiin päästä rata vain puoleen väliin asti. Lunalla oli myös vauhtia aivan eri tavalla kuin treeneissä yleensä. Lisäksi oli kiva huomata, miten älyttömän estehakuinen Lunasta on tullut. Nyt täytyy kovasti vahvistella tuota sylkkäriä etenkin vasemmalle ja treenata noita vaikeampia lähetyksiä kepeille. Kepeille olisi voinut kokeilla myös takaaleikkausta, mutta se jotenkin unohtui tuossa vauhdissa. Veikkaan, että se olisi jopa voinut toimia parhaiten. Kivaa kuitenkin oli ja Luna oli taitava! :) Nyt sitten odotetaan torstaita ja Maijun seuraavaa tuntia :)

Tänään sitten oli vuorossa näyttelypäivä. Varsin jännä sellainen, kun Viva pääsi debytoimaan siskoni esittämänä Lahden pentunäyttelyyn. Itse olin Jämsässä Lunan ja Rossin kanssa. Aloitetaan vaikka niistä. Jämsässä sheltit tuomaroi australialainen Wayne Fleming. Arvokkaan oloinen herra, jolla oli mielenkiintoinen tapa arvostella. Koira nostettiin pöydälle, tutki läpi ja sitten juoksutettiin. Sitten ei jäätykään maahan seisottamaan, vaan koira piti nostaa uudestaan pöydälle loppuarvostelua varten. Tämä ei meille ollut mikään ongelma. Varsinkin Luna malttaa jopa paremmin pönöttää pöydällä. Rossia homma ei taas kiinnostanut tuon taivaallista. Se olisi mielummin maannut kehässä.. ;) Huvittava otus! Saatiin kuitenkin homma hoidettua ja tuloksena tuttu EH ja Rossi pääsi toteuttamaan itseään eli köllöttelemään häkkiin :)

Luna esiintyi aivan upeasti. Juoksi hienosti, eikä välittänyt tuon taivaallista, vaikka tuomari nosti Lunan lähemmäs pöydän laitaa. Hieno otus! Tuloksena ERI, kuten myös muille kahdelle nuortenluokan koiralle, jotka sattumalta olivat myös merlejä. Kilpailuokassa ei tuomari kauaa miettinyt, vaan sijoitti Lunan ensimmäiseksi. Myös SA saatiin ja odottelua luvassa. PN-kehä meni sitten taas totutusti läpijuoksuksi. Hieno päivä kuitenkin.

Viva pääsi sitten Maija Sylgrenin supertarkkaan syyniin. Neiti oli kuulemma esiintynyt kuin vanha konkari. Seissyt kauniisti ja antoi pöydällä tutkia hienosti. Vastassa Vivalla oli Mariannen ihana Minni. Viva voitti luokkansa ja sai myös KP:n. Pääsi näin ollen kisaamaan vanhemman nartun kanssa. Tässä kisassa vanhempi koira veti odotetusti pidemmän korren. Viva kun on vielä aivan vauva :) Päivä kuitenkin meni yli odotusten. Vivahan ei ole koskaan aiemmin ollut minkäänlaisessa näyttelykehässä ja näyttelyhihnakin on kaulassa ollut huimat kolme kertaa. Aikamoinen showgirl siitä siis näyttäisi olevan kuoritumassa. Arvostelu oli myös hieno. Lisäsin sen ja muittenkin arvostelut omalle sivulleen. Tässä vielä Vivasti 5kk poseerauskuva keskiviikolta jolloin ikä tuli täyteen:Neidiltä on muuten yläkulmureita lukuunottamatta vaihtunut jo kaikki hampaat. Nyt jännätään enää lähtevätkö ne itsestään ja kasvavatko uudet oikeaan asentoon :) Korville ei ole edelleenkään tarvinnut tehdä yhtään mitään. Lupaavasti näyttää siltä, että olen saanut ensimmäisen luonnonkorvaisen shelttini! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti