lauantai 11. toukokuuta 2013

The Winner takes it all

Olipahan päivä! Ensin suunnattiin aamusta Rossin ja Lunan kanssa Helsinki KV:seen. Sheltit tuomaroi tuomarimuutoksesta johtuen suomalainen Hans Lehtinen. Etukäteen en tiennyt yhään mitä odottaa ja kovasti pelotti josko sieltä tipahtaa molemmille normaalia huonommat arvostelut.

Ensin vuorossa Rossi. Liikkui hyvin ja poseerasikin kohtuullisesti, vaikka taas oli herran asenne vähän evvk.. ;) Tuloksena EH, mihin taas enemmän kuin tyytyväinen olin. Arvostelu oli täysin Rossin näköinen ja allekirjoitan joka kohdan.

Sitten Lunan vuoro. Neiti oli rennompi kuin viime ulkonäyttelyssä, vaikka ei oikein malttanut poseerata. Pöytä meni kuitenkin hienosti, samoin liikkeet. Tuloksena ERI ja kilpailuluokassa sijoituttiin toisiksi. SAn tänään saivat lähinnä luokkavoittajat, mutta se ei kyllä meitä harmittanut yhtään. Lunan arvostelu oli hieno ja luokkasijoitus napsahti taas kerran tilille. Molempien arvostelut lisätty omalle sivulleen.

Sitten ajelin hetkeksi kotiin ja suunnattii hetken hulin jälkeen toisenlaiseen koitokseen, nimittäin JAUn järjestämiin agilitykisoihin. Kolme rataa oli siis tarkoitus mennä Tuomarina toimi Asko Jokinen. Ja aikamoisen vaikean radan olikin mielestäni pystyyn laittanut:

JAU A-rata
Ihanneaika 52s
Heti ykköseltä oli vaarana hukata koira selän taakse ja saada se ampumaan puomille. Samoin kauhistelin tuota kahteen kertaa tapahtuvaa puomin suoritusta ja toisen kerran jälkeen kun piti vielä kääntyä aika tiukasti putkeen.

Ykköseltä kakkoselle menoa pelkäsin ihan turhaan, sillä Luna tuli hinosti ohjaukseen. Puomista selvittiin ja valssasin keinun jälkeen. Ysille välistäveto ja taas puomille. Onnistui taas jotenkuten ja siitä putkeen. Keppien jälkeen valssilla putkeen ja hypyn taakse huutelemaan ja kovaa loppusuora. Niinhän siinä kävi, että virheittä selvittiin maaliin! Aika 45,08s, -6,97 etenemä 3,88m/s ja voittoon tuo aika riitti. Näin ollen napattiin toinen LUVA! Vautsi!

Toiselle radalle oli sitten tosi rento fiilis ja päätin, että en ajattele mitään muuta kuin rohkeasti menemistä. Tälle radalle tuli sitten keinun tilalle A:

JAU B-rata
Ihanneaika 47s
Eikä kyllä kovin helpolta näyttänyt tämäkään rata. Onneksi sentään nyt mentiin A kahteen kertaan. Hieman tosin jännitti miten tuo noin tiukasti kääntyminen sujuu.

Valssasin kakkosen jälkeen, eikä tarvinnut kuin hieman vetää vasta kädellä, niin johan Luna kääntyi hienosti putkeen. Sitten menin jo muurin taakse kutsumaan ja lähetin melko kaukaa hakemaan kepit. Hetken jännitin että hakeekohan, mutta maltoin mieleni ja luotin, niin voi vitsit miten hienosti haki! Ja täytyy sanoa, että kepit oli tähän astisista kisaradoista ehdottomasti parhaimmat ja nopeimmat. Sitten valssasin taas An jälkeen ja sitten juostiin. Hyvin oli Lunalla suunta putkesta tullessa eteenpäin, eikä kääntynyt räkyttämään mulle ;) Osasin siis käskyttää ajoissa eteen. Kolmelletoista sitten pyörin itsekin, enkä yrittänyt torstaina epäonnistunutta niistopersjättöä. Näin toimi hyvin. Puomista selvittin hädin tuskin ja kyllä sain tulosmonitorin ääressä hetken jännittää, että tuliko siitä virhe. No ei tullut, vaan virheetön rata oli tämäkin. Nyt aika 36,84s, -10,16 etenemällä 4,07m/s! Kovempaa siis mentiin. Myös tällä radalla tulos riitti voittoon joka tarkoitti SERTiä ja menolippua kolmosluokkaan! HUIKEETA UPEETA MAHTAVAA!! Ihana Luna! <3

Näin ollen hyppäri jäi meidän osalta väliin, mutta eipä haitannut yhtään. Luna teki kuitenkin kaksi tosi hyvää rataa, joten turha rasittaa neitiä enempää. Tästä jäädään nyt sitten enemmän kuin hyvillä mielin ainakin kolmen viikon treenitauolle, jonka aikana hiotaan ohjausta ja opetetaan puomi uusiksi, jotta uskalletaan sitten korkata kolmosluokka. Katsotaan riittääkö kolme viikkoa tuohon puomin opetukseen. Jos ei, niin pidetään pidempi tauko ja treenaillaan enemmän. Meillä on kuitenkin oma puomi pihassa, niin en usko siihen viikkokausia menevän. Kiire ei kuitenkaan ole, eikä ressiä oteta mistään :) Huomenna suunnataan vielä näytelmiin ja tavataan ehkä koirakavereita. Sitten onkin tämä viikko taas paketissa. Tänään ainakin ilma suosi, toivottavasti myös huomenna!

Tuore kolmosluokkalainen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti