lauantai 22. huhtikuuta 2017

Pennut jo 7 viikkoa!

Puupit täyttivät tänään jo 7 viikkoa! Eilen kävimme niiden kanssa silmä- ja terveystarkastuksessa ja kumpikin sai kaikilta osin puhtaat paperit ja pojallakin pallukat siellä missä pitääkin. Samalla tutkittiin myös Rudin silmät ja polvet, jotka nekin olivat terveet lukuunottamatta yhtä ylimääräistä ripseä vasemmassa silmässä. Viva oli mukana rokotuksilla ja siinä yhteydessä selvisi jotain yllättävää. Siltä nimittäin kuului sivuääni sydämestä. Koskaan aiemmin ei ole mitään kuulunut ja sydäntä on syynätty aina todella tarkkaan lääkärikäynneillä. Kuin ihmeenkaupalla, oli juuri tullut peruutus samalle päivälle ihan Suomen parhaalle sydänlääkärille ja pääsimme heti ultraamaan ja katsomaan mikä siellä sydämessä äänen aiheutti. Hyvänä uutisena oli se, että mitään synnynnäistä tai perinnöllistä vaivaa sydämessä ei ollut, mutta sydämen läpissä oli pientä, kliinisesti merkityksetöntä vuotoa, joka äänen kuunneltaessa saa aikaan. Lääkärin loppulausuntona oli että sydämeen on tullut pieni, sekundäärinen vaurio luultavasti ensimmäisissä pennuissa olleen kalkkikrampin ja toisissa pennuissa olleiden vaikeuksien aiheuttamana. Jalostuskäyttöön se ei vaikuta kuin mahdollisesti Vivan itsensä kohdalla. Vaurio kun ei johdu mistään sairaudesta, niin se luultavasti ei pahene, vaikka toki sekin on mahdollista. Nyt kuitenkin on turvallisempaa olla astuttamatta Vivaa ja kontrolloida sydän 6kk päästä uudelleen ja siirtää pentuhaaveet sitten ensi talveen, mikäli kontrollissa tilanne ei ole pahentunut. On myös mahdollista että vuodot häviävät kokonaan. Tärkeintä kuitenkin on se että Viva voi aivan normaalisti ja saa jatkaa täysin normaalia elämää ja se on kaikkein tärkeintä.

Tämä ikävä uutinen pisti sitten tulevaisuuden suunnitelmat täysin uusiksi. Kun en voi enää laskea jatkoa sen varaan että voin Vivaa käyttää, niin päädyin mielestäni tässä tilanteessa ainoaan oikeaan ratkaisuun, vaikka se aiheutti suuren pettymyksen toisaalle. Nimittäin tämä Ditan tytär jää kotiin kasvamaan. Olen ollut rakastunut siihen ensihetkestä lähtien ja vain odottanut jotain syytä miksi voisin perustella sen kotiin jättämisen ja nyt sen sain. En tosiaankaan tavalla jolla olisin halunnut, mutta kohtalolla oli tässäkin sormet pelissä. En ollut ennen eilistä tajunnut miksi ihmeessä tuo pieni pallero iskee niin kovasti, mutta sitten sen tajusin; se on aivan ilmetty Luna pienenä! Se on ihan käsittämättömän samanlainen! Koko ja jopa valkoinen läntti niskassa täsmää, tämä vain on trikki. Saapa nähdä mitä siitä vielä kasvaakaan, mutta käsittämättömän tärkeä se meille jo on.

K.Kaunotar "Niila" 7vkoa 1711g ja 19,5cm

Niila <3

K.Kulkuri "Oliver" 7vkoa 2373g ja 23cm

Oliver <3
Näin ollen tytön, eli Niilan jäädessä kotiin, vain Oliver muuttaa maailmalle ja lähtö on edessä torstaina. Oliverista on odotettavissa melko komenakokoinen poika, se on selvästi isompi kuin yksikään meillä aiemmin ollut pentu :D Jos se jää kokoon, niin en kyllä ennusta enää yhdenkään pennun aikuiskokoa enää :D Niila taas vaikuttaa siltä että saattaisi jäädä jopa miniksi ja se olisi mainio juttu, uusi minikoira agilityyn olisi kyllä tervetullut, mutta eipä tuo haittaa jos kasvaa isommaksikin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti