torstai 25. kesäkuuta 2015

Viimestelyä ennen karsintoja

Juhannuksena kisattiin TSAUlla. Perjantaina kaksi rataa, lauantaina aikataulujen myöhästymisen johdosta vain yksi. Perjantaina oli ensin hyppäri ulkona, joka hyllytettiin heti kolmoselle, kun Luna roiskaisi komeasti ohjauksesta läpi eikä mennyt kepeille, vaan irtosi ihan väärään suuntaan suorittamaan pari hyppyä :D Tietysti rata ilman tätä selkkausta sujui mallikkaasti :D


Sisällä ohjelmassa agirata. Sujui ongelmitta aina toisiksi viimeiselle esteelle asti, mutta sillä Luna jostain syystä tiputti riman.


Zlatan oli perjantaina mukana turistina ja pääsi tapaamaan Sirpan ihanaa lähes samanikäistä Flora-pentua. Floralla kesti hetki lämmetä päällekäyvän pojun leikeille, mutta lopulta kaksikolla oli varsin innokkaat leikit ajoittain käynnissä :D Alla olevat kuvat on siis ottanut Sirpa Saari.


Sitten vielä muutama Sirpan ottama kuva Lunasta radalla :)

Lauantaina ehdittiin sitten kista vain yksi agilityrata, sillä aikataulut olivat kovasti myöhässä ja meidän piti ehtiä satamaan ajoissa. Onneksi tämä ainoa rata sujui hyvin, joten hyvää fiilikseen saatiin aloittaa ja lopettaa päivä :D Tehtiin nolla ja aikakin riitti sijaan 3.! :)


Kisoista ajettiin siis suoraan satamaan, josta seilattiin Viroon ja sieltä alkoi pitkä ja hyvin puuduttava ajomatka aina Liettuaan asti. Itsehän nukuin suurimman osan matkasta Kepon ajaessa yhden pysähdyksen taktiikalla näyttelypaikalle. Perillä olimme n. klo 8.30 ja odottelua muutama tunti edessä, sillä sheltit olivat kehässä vasta klo 13.20. Onneksi tuomari pysyi melko hyvin aikataulussa, sillä muuten olisi tehnyt tiukkaa ehtiä paluulaivaan :D Mukana matkassa Siis Rudi, Rossi, Kiara ja Luna. Kiara lähti huvin vuoksi mukaan ja myös siksi, ettei äitini ollut kovin innokas tuota Duracelia hoitoon ottamaan vielä Zlatanin lisäksi ;)

Heti alkuun kävi ilmi ettei tuomari puhu sanaakaan englantia. Onneksi kehäsihteerit olivat nuoria tyttöjä, jotka puhuivat jonkin verran sitäkin, joten kohtuullisesti selvittiin :D Lyhyesti ja ytimekkäästi sen suurempia selittelemättä, tyhjennettiin koko pöytä! Kaikille SERTit, myös Kiaralle! :D Kiara vielä ROP-juniori! :D LUna lopulta ROP ja Rossi VSP. Näin ollen Rudista tuli EE&LV&LT&BALT JMVA ja Rossista ja Lunasta LT&BALT MVA :) Saatiin siis se mitä lähdettiin hakemaan. Kehän jälkeen posotettiin sitten kovaa kyytiä Tallinnaan ja tiukille lopulta meni laivaan ehtiminen. Satamassa oltiin vain 20min ennen lähtöselvityksen sulkeutumista :D

Kotiin tullessa vastassa oli sitten puolipystykorvaiseksi muuttunut pentu :D Zlatanilla nousi siis toinen korva täysin pystyyn, joten nyt on pojulla korvat nätisti paketissa :) Hyvin on niiden antanut olla onneksi :)

Tiistaina ohjelmassa oli vielä iltakisat Tampereella. Halusin ylläpitää kisatuntumaa ennen karsintoja mahdollisimman paljon ja kun lauantain startitkin jäivät siihen yhteen, lähdin hyvällä omalla tunnolla kisoihin. Sääkin suosi ja päästiin fiilistelemään vielä viime vuotista SM-kisapaikkaakin yhden lempituomarin radoille, niin mikäs sen parempaa :) Tuomarina Anne Savioja ja ensimmäinen rata oli kyllä ei niin yhtään tyypillinen Saviojan rata :D Esteet aivan sumpussa ja ansaesteitä joka puolella :D Ensimmäisen koirakon suorittaessa rataa huomasin vielä opetelleeni lopun väärin yhden putken osalta (olin ohjaamassa väärään päähän) joten haasteita oli riittämiin. No pekasteluksihan se meni. Heti alussa en ehtinyt yhteen perjättöön, joten sovelteluksi ja huutamiseksi meni. Onneksi Luna oli kiltti kun mikä ja kerrankin jätti menemättä ensimmäisenä näkemäänsä putken päähän kun karjuin kovaa :D Viime hetkellä se kääntyi niin että meni putkeen sisään ilman kieltoa kun vaan huusi palutetta mulle :D Loppukuvio ei myöskään mennyt ihan sulavasti, kun ei mentykään siihen päähän putkea kuin luulin :D Esiteltiin komeaa takaaleikkausta ja vastakädellä tyrkkimistä että mene nyt sinne hypylle :D No meni se, vaikka ei olisi ihan tuollaisella ohjauksella edes tarvinnut :D Pelasteltiin sitten kaiken huipuksi nollana maaliin :D Luojan kiitos kyseistä rataa ei ole videolla!! :D

Luna starttasi aika alussa ja meni yllättäen kärkeen ajallaan. En ajatellut sen suurempia saumoja mihinkään olevan, mutta niin se vain osoittautui kinkkiseksi radaksi, sillä Luna johti loppuun asti ja ensi vuoden voittonollahan se sieltä napsahti! Uskomatonta!!


Toinen rata hyllyttyi sitten ihan alkumetreillä kun hätäisesti huitaisin takaakiertoon lähetyksessä ja Luna hyppäsi hypyn suoraan. Vaan eipä harmittanut yhtään, sillä tällä radalla Luna viimein liikkui todella hyvin! :)

Tänään oli sitten vielä ohjelmassa Jennan treenit. Ja hienostihan nekin menivät. Luna liikkui hyvin ja lähes kaikki onnistui heti. Ainoastaan kepeiltä poispäinkäännöstä keinulle piti muistutella muutaman kerran, jonka jälkeen siinäkään ei ollut mitään ongelmia :) Kiarakin pääsi tekemään ja olikin aivan huikean hieno! Vauhtia löytyi hurjasti ja neiti yllätti tekemällä täydellisiä toistoja A:lle. Zlatan oli mukan myös ja pääsi rallattelemaan putkiin ja tekemään siivekkeen kiertoja. Pirun pätevä se on. Eipä ole edes Kiara tainnut noin nopeasti oppia kuin tuo Poju. Lisäksi se ei pelkää mitään, eikä välitä muitten kenttien koirista ja hälinästä mitään. Se hetsautuu todella helposti ja leikkii ihan kenen kanssa vaan hillittömällä raivolla. Siis aivan jäätävän ihana pentu!! <3 Alla Videot Lunan ja Kiaran menosta :)Huomenna huilataan ja suunnataan auton nokka Kangasniemeen, jossa yövytään ja lauantaina ajellaan aamusta kisapaikalle. Luna starttaa heti alussa, mikä ei haittaa yhtään, päinvastoin. Oikein tyytyväinen olen lähtöpaikkaan :) Rudi pääsee näyttelyyn lauantaina Sarin ja Johannan matkassa ja tuleepa meitä tapaamaan Rudin mahdollinen morsiankin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti