keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Tosi hyvää, hyvää ja vähemmän hyvää

31.5 suunnattiin siis Mänttä-Vilppulan näyttelyyn. Tämä jännitti etukäteen etenkin siitä syystä että tiesin tuomari Saija Juutilaisen mittaavan koiria. Ja mittaamisesta meillä on vain huonoja kokemuksia, sillä yläkanttiin on tähän asti aina tulos saatu.

Shelttejä oli ilmoitettu vaivaiset 29 kappaletta ja näistä vain 8 oli uroksia. Rudi esiintyi junnuluokan ensimmäisenä ja heti ensitöikseen tuomari kaivoi mitan esiin. Kovasti jännitin tulosta, mutta kerrankin turhaan! Rudi mitattiin kokoon 39cm! Olin enemmän kuin tyytyväinen. Eikä vaikuttanut sitten hieman koko tulokseen, sillä Rudi oli ERI1 ja sai vielä SAn! Huippua!

Rossi esiintyi sitten valioluokassa. Vikalista oli melkoinen, mutta suureksi yllätyksekseni punainen lappu heilahti. ERI2 oli lopulta tulos ihan odotetusti Suvin Bradia vastaan, enkä tuolla vikalistalla todellakaan SAta odottanut ;)

PU-kehässä koiria oli lopulta neljä ja Rudi sijoittui komanneksi Bradin ja Isänsä Loren taakse. Näin ollen Lore sai SERTin ja Rudille VASERT :)


Sitten lopulta oli Lunan vuoro. Se sai hienon arvostelun, mutta tuomarin mielestä Lunallakaan ei ollut riittävästi turkkia ja näin ollen ERI2 oli tulos.

Pikikuonot olivat myös ROP-kasvattaja, joten isoon kehään piti myös jäädä. Brad kävi ensin pokkaamassa ykkösryhmästä neljännen sijan ja kasvattajaluokat olivat sitten viimeisinä ennen BIS-kehää vuorossa. Laskettiin paikalla olleeksi 21 kasvattajaluokkaa ja yllätys oli iloinen, kun pääsimme ain 7 parhaan joukkoon, mutta siihen tie sitten tyssäsi. Hieno päivä kuitenkin! :)

Illalla sähköpostiin oli ilmestynyt myös iloinen yllätys, eli Rudin selkäkuvista oli tullut lausunto ja heti maksun jälkeen se tuli näkyviin. LTV0 oli tuomio, vaikkakin minimaalinen muutos siellä on, koska lisämaininnoista löytyi maininta rajatapaus. Muutos on kuitenkin niin vähäinen, että on normaalin rajoissa, joten todella iloisia ollaan. Kiaran lausunto saapui sitten maanantaiaamuna ja sillä sitten täysin puhdas LTV0 ilman lisämainintoja :)

6.6 oli sitten vuorossa kesän ehkä odotetuin näyttelyreissu, eli Savonlinnan ryhmis. Sinne päätettiin lähteä vain ja ainoastaan tuomarin takia. Siellä nimittäin sheltit tuomaroi Tarja Löfman, joka teki Rudista ROP-pennun sen ensimmäisessä pentunäyttelyssä. Ajoin jo perjantaina Johannan luo yöksi ja sieltä aamulla suunnattiin nokka kohti aurinkoista Savonlinnaa, jonne oli ilmoitettu 33 shelttiä ja näistä vai 8 oli uroksia.

Päästiin paikalle hyvissä ajoin ongelmitta ja kasattiin myös teltta kehän laidalle. Sitten alkoikin jännittynyt odotus. Lopulta sheltit alkoivat ja Rudi kehässä heti. Junnu-uroksia piti olla yhteensä 4, mutta yksi oli poissa. Paikalla olleista kolmesta Rudi esiintyi viimeisenä. Kaksi ensimmäistä koiraa sai EHn, joten kovasti jännitti mitä tuleman pitää. Kovin tuntui Rudista arvostelun perusteella tykkäävän ja niin todella tykkäsi, sillä Rudi sai junnujen ainoan ERIn ja sai vielä SAn! Huippua!

Sitten odoteltiin loppujen urosten arvostelu ja lopulta PU-kehässä oli 5 koiraa. Tuomari juoksutti kierroksen ympäri ja sen jälkeen kätteli nuorten luokan uroksen pois ja kävi ohjaamassa valioitten ykkösen ensimmäiseksi ja siinä oli järjestys. Rudi siis PU2 valion takana, joten pojun toinen sinivalkoinen SERT-rusetti oli tosiasia! :)


Sitten oli taas edessä odottelua ennen Lunan vuoroa. Lunan lisäksi valioita oli kaksi ja näistä Luna esiintyi ensimmäisenä ja sai ERIn kuten muutkin valiot. Kilpailuluokassa Luna sijoittui yllättäen toiseksi! Olin siis aivan varma sen kolmannesta sijasta etukäteen :D Luna sai myös SAn :)

Sitten nopeasti sitomaan Luna häkin pieleen ja Mimmin kanssa kehään. Luna ei arvostanut Mamman katselua väärän koiran kanssa kehässä vaan haukkui taukoamatta vastalauseitaan :D Mainitsin tästä ohimennen Johannalle joka odotteli Zeran kanssa pöydällä ja tuomarikin kuuli tämä ja totesi Mimmin arvosteltuaan, että mene nyt äkkiä lohduttamaan sitä! :D No pitihän se mennä, sillä samantien olikin vuorossa PN-kehä, jossa Luna sijoittui todella iloisena yllätyksenä neljänneksi!! Aikamoisen hieno päivä! Ja vielä kun Heidiltä tuli Riihimäeltä viesti, että Kiaran tulos siellä oli ollut EH4, niin oli melkisen täydellinen päivä!

Kotimatkalla oli sitten väsynyttä porukkaa ja kotiin päästyäni ei seuraavan aamun kisat houkuttaneet yhtään. Ja kisojen jälkeen totesin että olisi ollut paras jäädä vain sänkyyn nukkumaan. Ei oltu oikein samalla radalla Lunan kanssa. Kepit eivät tällä hetkellä ota onnistuakseen ja muutenkin se jo saavutettu ote on hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Näin ollen tulevan viikonlopun SM-kisojen innostunut odotus on vaihtunut lähinnä melkoiseen ahdistukseen. Täytyy yrittää kaivaa se hyvä fiilis jostain vaikka väkisin. Toivottavasti Jenna saa sen suhteen huomenna taas ihmeitä aikaan! Luna starttaa sunnuntaina numerolla 99, mikä on oikein hyvä paikka. Ollaan siis kolmannessa tutustumisryhmässä tänä vuonna. Viime vuonnahan oltiin ensimmäisessä. Reissun päälle lähdetään huomenna ja tiputetaan Rudi matkalla Johannalle hoitoon. Se kun pääsee lauantaina Salon näyttelyyn ja on sille siellä miestenkin hommia tarjolla ;) Saapa nähdä osaako tuo näin tosipaikan ollessa kyseessä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti