maanantai 1. heinäkuuta 2013

Läheltä ei lasketa

Viikonloppuna oli ohjelmassa agikisat ja kahdet näytelmät. Perjantaina käytiin kisaamassa Ojangossa yksi hyppäri.

Rata oli kiva, ainoasaan kepeille vienti tuotti päänvaivaa ja siihen homma meidän kohdalla sitten kosahtikin. Päädyin ohjaamaan putkesta tultuun umpikulmaan pakkovalssilla ja eihän se onnistunut kun ei noin olla koskaan tehty... Lopulta säädettiin homma hyllyksi asti, kun Luna kävi niin kierroksilla, että sain sen oikeaan väliin vasta neljännellä yrityksellä ;) Muutoin radassa ei mitään ongelmia ollutkaan ja vauhtia piisasi.

Lauantaina suunnattiin sitten Tuusulaan näyttelyyn, jossa sheltit tuomaroi brittiläinen Peter Bailey. Rossi kehässä ensin ja nyt ensimmäistä kertaa nuortenluokasa. Herran tulos EH, johtuen leveästä kallosta. Luokassa ei kuitenkaan tullut kuin kaksi ERIä, joten pääsimme vielä kilpailuluokkaan ja yllätäen sieltä napsahti neljäs sija :)

Lunan vuoroa saatiin sitten tovi odotella. Lunan luokassa oli yhteensä 8 koiraa ja Luna vuorossa kolmantena. Tuomarin tutkittua Lunan pöydällä hän sanoi minulle, että hänen vaimonsa on erikoistunut kasvattamaan merlevärisiä collieita ja tämän koiran väri, on aivan täydellinen. Kyllä siitä hieno olo itselle tuli! :) Pyysi sitten liikuttamaan koiran edestakaisin niin ettei häntä nouse ;) Helppoa Lunan kanssa. ERI napsahti ja odoteltiin kilpailuluokkaa. Neljä koiraa sai ERIn. Juostiin kerran ympäri ja tuomari sijoitti Lunan ensimmäiseksi! Vau! Saatiin myös SA joten PN-kehä kutsui taas. Ja kuten niin usein ennenkin, meni se läpijuoksuksi. Molempien koirien arvostelut on lisätty omille sivuilleen.

Sunnuntaina sitten ajeltiin Hämeenlinnaan, tarkemmin sanoen Tuulokseen, joss sheltit tuomaroi muutoksesta johtuen georgialainen George Schogoll. Tämä herra ei sitten ollutkaan mikään Erimaatti, vaan tiesi kyllä shelteistä selvästi paljon. Rossi kehässä taas ensin ja tulos eiliseen tapaan EH, nyt korvien takia ;) Luokassa oli vain kolme koiraa joista vain yksi sai ERIn, joten kilpailuokkasijoitus oli varma. Tällä kertaa Rossi arvioitiin toista EHn saanutta koiraa paremmaksi, joten toinen sija luokassa saatiin :)

Lunan vuoroa sitten taas odoteltiin. Luokassa tänään viisi koiraa. Luna esiintyi todella hienosti. Pöydällä tuomari kysyi huomattuaan Lunan takakannukset, että ettekö te poista näitä?. Siihen sitten vain sanoin eetei se ole sallittua Suomessa enää. Tuomari vain nyökkäsi. Paljon ei Lunaa tutkinut pöydällä ja juostiinkin vain edestakaisin ja saatiin lähteä kehästä punaisen nauhan kanssa (tuolla jaettiin vielä nauhoja!) Yllättävästi luokassa ei muita ERIn saaneita ollut, joten taas Lunalle luokkavoitto SAn kera. Taikakin tuli murrettua, nimittäin tuolla jaettiin myös SA-ruusukkeet! :)

PN-kehää saatiinkin sitten tovi taas odotella. Tuomari oli selvästi erittäin tarkka koirien liikkumisesta ja PN-kehään pääsikin vain viisi koiraa. Siinä vaiheessa ajattelin, että nyt on hyvät mahdollisuudet siihen PN-sijoitukseen kerrankin. Pitkään tuomari mietti ja juoksutti koiria. Loppujärjestys sitten oli, että avonarttu voitti, Luna toinen, veteraani kolmas ja junnu neljäs. Ja kyllä oli taas puulla päähän lyöty olo. Serti meni ykköselle, joten Lunalle varaseri. Neljäs sellainen. Valehtelisin jos väittäisin ettei yhtään harmittanut, mutta sen hälvettyä, en voinut kuin olla ylpeä tuosta pikkuneidistä <3 Sitähän ei kiinnosta tuon taivaallista nuo tulokset ja kerrasta toiseen se jaksaa tuolla pönöttää. Läheltä on liipannut niin monta kertaa, etä eiköhän se meidän vuoro vielä koita. Tässä potretti neiti varasertistä ;)Ensi viikolla sitten treenataan, kisataan ja pyörähdetään taas näytelmissä :) Kisoissa tavoitteena hauskanpito ja näyttelyssä ERI. Kaikki muu on ylimääräistä bonusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti