maanantai 18. maaliskuuta 2013

Tauko ohi, viimein!

Päätettiin kolmen viikon agilitytauko viime perjantaina Maijun tunnilla. Tarkoitus oli mennä jo keskiviikkona treeneihin, mutta muut ryhmäläiset olivat peruneet, joten niitä ei ollut. Sunnattiin siis perjantaina tuttuun tapaan Espoon sporttikoirahallille. Tehtiin kahta pientä ratapätkää ja vielä keppejä erikseen. Ensimmäinen ratapätkä näytti tältä:


Lunalle tauko oli selvästi tehnyt hyvää, ohjaajalle sen sijaan ei. Olin alkuun ihan pallo hukassa, enkä osannut ohjata ollenkaan ;) Pikkuhiljaa alkoi rytmi löytyä ja alkoi sujua. Ykköseltä putkeen sujui ongelmitta heti kun liikuin itse oikein. Kolmoselle kokeiltiin saksalaista ja pakkovalssia vastakäännöksellä. Pakkovalssi sujui heti, saksalaista sen sijaan saatiin hioa kauan, että siitä saattin kohtuullinen. Oli taas itsellä kädet ihan hukassa ja samoin liikkuminen. Kutoselle persjättö, seiskalle niisto ja siitä tarkka kuljetus putkeen. Persjätöt onnistui pääosin ihan hyvin. Niistokin sujui kun oma liikkuminen oli kohdallaan. Hankaluuksia siis oli itsellä, Luna sen sijaan teki innolla hommia :)

Väliin oettiin vähän kuutta keppiä. Niissä Lunalla meni hetki liikkeen hakemisessa, mutta kun se löytyi, niin tuli hyviä toistoja :)

Sitten tehtiin toista ratapätkää. Se näytti tältä:


Tässä oli tarkoitus harjoitella leijeröintiä. Kolmoselle persjättö ja kutoselta seiskalle leijeröiden. Tehtiin alkuun niin, että Maiju palkkasi seiskan jälkeen. Parin toiston jälkeen jatkettiin putkeen ilman palkaa, eikä näissä ollut mitään ongelmia. Lunalla oli suunta hyvin eteen koko ajan, eikä ihmetellyt yhtään kun ohjasin niin, että este oli välissä :)

Loppuun tehtiin vielä keppejä ihan koko määrällä. Luna teki nämäkin hienosti ja vauhti kasvoi koko ajan. :)

Kivat treenit oli ja hyvä maku jäi. Itsellä on selvästi enemmän harjoiteltavaa kuin koiralla, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa. Tarkoitus olisi käydä korkkaamassa viralliset 7.4 eli heti kun kisoihin osallistuminen on sääntöjen mukaan mahdollista. Luna täyttää 18kk nimittäin 6.4 :) Meillä on taas perjantaina Maijun tunti ja tarkoitus olisi tehdä ykkösluokan tasoista agirataa. Saapa nähdä mitä siitä tulee :)


Lauantaina suunnattiin sitten Saloon epiksiin. Olin ilmoittanut Lunan starttiluokkaan kerran ja mölliradalle kahdesti. Olin ilmoittanut Lunan medien starttiluokkaan, koska minien rimat olisivat olleet vain 10cm, medien olivat 20cm. Rata näytti tältä:

Starttiluokka, Salo 16.3
Luna olí yllättävän rauhallinen ja kuunteli hyvin ohjausta. Tein persjätön kakkosputken jälkeen, muuten radassa ei mitään ohjauskuvioita sitten tarvinnutkaan. Tehtiin nolla varsin kivalla ajalla.

Mölliradalle sitten tuli mukaan puomi. Rata näytti tältä:

Möllirata, Salo 16.3
Luna ei ollut tainnut hoksata missä oltiin, sillä vasta ekalle mölliradalle heräsi ja vauhti olikin sitten ihan toista luokkaa. Alotti jo sillä, että varasti aivan törkeästi lähdöstä. Olin jättänyt sen onneksi niin pitkälle esteestä, että ehdin ärähtää sen pysähtymään ennen kuin ehti ekalle hypylle. Palautus siis paikoilleen ja nyt odotti hyvin. Vauhdista johtuen sitten syöksyi kakkosputkesta suoraan jalkoihin ja yritti tarttua lahkeeseen, kun taisin olla liian myöhässä käskytyksen kanssa ;) Mentiin siis kolmosesta ohi. Muuten rata meni ihan hyvin. Tein valssin kasin ja puomin jälkeen. Puomi oli hyvä, juoksi hienosti alas asti. Persjättö vielä 14 jälkeen ja siitä tykitystä maaliin. Vitonen siis tältä radalta.
Toinen rata alkoi sitten paremmin (odotti lähdössä hienosti!) ja aina puomille saakka mentiin hienosti. Olin päättänyt ottaa puomin riskillä ja tehdä persjätön sen jälkeen. Luna olisi siis pitänyt suorittaa puomi itsenäisemmin kun olen edellä. No eihän se ihan toteutunut. En ollut edellä, vaan myöhässä, enkä millään kerennyt persjättöön. Lunalle tuli kiire kun juoksin niin lähellä puomia, että hyppäsi hieman hätäisesti puomilta kun lahkeet olivat taas niin houkuttelevasti hollilla ;) Saatiin siis vitonen kun ei osunut kontaktille. Loppu sujui taas hyvin. Paljon ei nollia tullut, joten sijoituttiin ekan radan tuloksella kolmansiksi. :)

Kivat kisat oli, vaikka Lunalla oli ehkä hieman liikaakin intoa ;) Tuo lahkeisiin yrittäminen kun tulee esiin yleensä vaan silloin kun on supersiistiä. Siitä olisi hyvä kuitenkin päästä pois. Täytyy kysyä Maijulta neuvoa tähän :) Nyt treenaillaan sitten keppejä ja kontakteja, että selvittäisiin virallisissa edes kohtuullisesti :)

Viva sai tiistaina ensimmäisen rokotuksenkin. Neiti ei ollut eläinlääkärin tutkimuksesta moksiskaan. Olisi vaan kovasti halunnut mielummin pusutella ;) Piikkiä ei huomannut ollenkaan kun sai namia nenän eteen. Kyllä on reipas otus! Perjantaina tulikin sitten mittariin ikää tasan kolme kuukautta. Mitat olivat tuolloin 3250g ja 27,5cm. Jos kasvutaulukoihin on yhtään luottaminen, se jäisi juuri hyvänkokoiseksi, mutta eihän noista koskaan tiedä :)
Eilen käytiin sitten Ojangossa agikisoja katsomassa ja sinne pääsi Viva ensimmäistä kertaa mukaan Lunan kanssa. Tarvitseeko edes sanoa, että reipas oli neiti! Ei ollut tippaakaan peloissaan tai ihmeissään. Katseli vaan tarkkaan kisasuorituksia ja välillä innostui vähän komentamaan ;) Kyllä hyvältä vaikuttaa luonne harrastuksia ajatellen! :) Lienee myös tarpeetonta sanoa, että ei puuttunut neidiltä ihailijoita. Luonne ja ulkonäkö saivat kovasti kehuja. Korvat neidillä on edelleen täydellisesti, mikä ei myöskään jäänyt ihmisiltä huomaamatta :)

Tulevalla viikolla on sitten taas ohjelmassa treenausta ja keskiviikkona suunnataan Lietoon epiksiin. Taidan ottaa Vivan sinnekin mukaan :) Viikonloppuna suunnataan sitten pitkän tauon jälkeen näyttelyyn Lunan ja Rossin kanssa. Myös Viva ja Nala pääsevät reissuun mukaan. Viva pääsee näyttelyn ajaksi kasvattajan luokse hoitoon ja Nala pääsee turistina mukaan näyttelyyn. Paljon on siis ohjelmaa tiedossa, mutta eipähän käy aika pitkäksi! Kun nyt vielä lumet sulaisivat ja alkaisi se kevät kunnolla. Sitä täällä innolla odotellaan! :)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti