maanantai 25. maaliskuuta 2013

Maijun tunti ja Rautalampi RN

Viime perjantaina oli taas Maijun tunti. Olin toivonut että tehtäisiin ykköluokan tasoista rataa virallisia kisoja ajatellen. Sellainen sitten pystyyn ja eikun menoksi. Rata oli tämän näköinen:

Maijun tunti 22.3
Aluksi sain sopivasti nostettua Lunan virettä yksinkertaisesti sitomalla sen kiinni ja antamalla Vivan viipottaa vapaana samalla kun rakensimme rataa. Ja se toimi kyllä! Neiti huusi ja kovaa! :D Harmitti niin pirusti kun toinen sai mennä ja itse piti nököttää hihnassa seinään sidottuna ;)

Tästä seurauksena olikin sitten vauhtia enemmän kuin treenitilanteessa vähään aikaan. Kisoissahan Luna menee älyttömän lujaa, mutta treeneissä sitä vauhtia saa yleensä kaivamalla kaivaa neidistä ulos. Nyt ei sen kanssa ollut ongelmia. Kaikkiaan selvittiin radasta oikein hyvin. Heti ekalla yrityksellä tehtiin vitonen (kepit) ja sitten sujuikin pääosin nollilla. Saatiinkin sitten hioa pääasissa vaan kaarretta vitoselta keinulle, ettei valunut pitkäksi ja persjättöä väliin 13-14. Molemmat alkoivat sujua varsin kivasti! Puomin alastulot olivat tällä kertaa huonoja. Toisinsanoen ei osunut. Juoksutettiinkin sitä sitten ihan yksinään niin että saatiin kohtuullisia suorituksia. Lisäksi vahvistettiin keinua. Luna kyllä tekee sen rohkeasti ja mielellään, ei vaan juokse päähän asti. Tätä vaan täytyy vahvistaa paljon lisää. Päivän parasta antia olivat ehdottomasti kepit. Ollaan otettu nyt niille aikamoinen edistysharppaus ihan viikon sisällä. Tekee ne varsin varmasti ja nopeasti. Maijukin kehui, että on todella nopeasti edistynyt :) Nytkin haki joka kerta kovasta vauhdista oikeaan väliin. Hienoa! :)

Vivakin pääsi tekemään vähän alkeita. Mentiin putkea ja harjoiteltiin palkkausta. Pikkuneiti ei kauaa miettinyt uskaltaako putkeen mennä ja juoksikin sitä sitten innoissaan. Palkkautuu hyvin lelusta ja leikkii hyvin. Nyt on vain opetettava se kuolleelle palkalle :) Vivan kanssa puuhailu nosti myös sopivasti väleissä Lunan virettä ja sen vauhti pysyi koko treenien ajan hyvänä. Viva pääsee nyt jatkossa mukaan treeneihin, että päästään senkin kanssa pikkuhiljaa opettelemaan alkeita :)


Viikonloppuna olikin sitten kahden kuukauden tauon jälkeen vuorossa näyttelyreissu. Suunnattiin Rautalammille ryhmikseen. Kehässä Luna ja Rossi. Oltiin suunnattu matkaan jo lauantaina ja yövyttiin Kangasniemessä mun Mummolassa. Kaikki koirat pääsivät mukaan reissuun. Viva pääsi päiväksi kasvattajan luo hoitoon johon tuli sopivasti myös Särö-veli, joten penturallia oli riittänyt. Tamara-siskohan jäi kasvattajalle itselleen, joten kolme pentua pääsi yhdessä leikkimään :) Nala pääsi näyttelyyn mukaan turistiksi. Tai jos Nalalta kysytään, niin joutui.. ;)

Paljon sai purea päälle, sillä näyttelypaikkana toimi Rautalammin Ratsastuskeskuksen maneesi. Shelttejä oli ilmoitettu kaikkiaan 88 ja pennut (4kpl) oli siirretty toiselle tuomarille. Tuomarina meillä oli suomalaistunut Irina Poletaeva, jolla Luna on käynyt pentuna, ollen ROP-pentu. Rossin vuoro oli heti alkuun. Junnu-uroksia oli 14 ja Rossin vuoro oli neljäntenä. Herra esiintyi aivan upeasti. Sesitä pönötti kauniisti korvat hörössä <3 Sai EH:n ja hyvän arvostelun.

Näyttelyn edetessä kävi pikkuhiljaa ilmi, että tuomari oli selkeästi soopeleita suosiva. Siinä vaiheessä kun antoi H:n omaan silmääni vähintään EH:n arvoiselle merlelle, niin alkoi hieman huolestuttaa Lunan puolesta. Ja Paras-Uros kehässä oli pelkkiä soopeleita...

Junnunarttuja oli taas huimat 18 kappaletta ja Lunan vuoro oli viidentenä. Ei olisi neiti voinut kauniimmin esiintyä. Oli ilo olla sen kanssa kehässä. Mutta kuten olin ounastellutkin ei ERIä tältä tuomarilta herunut. EH:n kanssa sai Lunakin poistua kehästä. Tyytyväisiä tähänkin kyllä oltiin kun linja oli käynyt ilmi. Hämmentävintä vain oli arvostelu, jossa ei mielestäni ollut mainittu isoja puutteita, niin ihmetytti tuo EH. Ilmeisesti tälle tuomarille nämä muutamat puutteet olivat sitten niin isoja. Mene ja tiedä. Molemmat koirat kuitenkin esiintyivät niin hienosti, että sain kyllä taas olla kovin ylpeä :) Arvostelut löytyvät omalta sivultaan. Joku kuvaajakin oli ollut paikalla ja Rossi oli kameraan osunut, joten tässä otos:

(c) Sari Aaltonen
Nähtyäni tämän kuvan vasta tajusin kuinka Rossi on taas kehittynyt. Siitä tulee päivä päivältä komeampi <3

Näyttelystä suunnattiin sitten hakemaan Vivaa kasvattajan luota. Kovin oli väsyneitä oentuja vastassa ;) Ilmeisesti oli saaneet riehua oikein sydämensä kyllyydestä! Tässä hieman kuvasatoa:

Vusvus <3
(c) Varpu Halonen

Kaunotar <3
(c) Varpu Halonen

Viva, Särö ja Pikkis
(c) Varpu Halonen

Tamara, Särö, Viva ja Pikkis
(c) Varpu Halonen

"Vitsi sä oot ärsyttävä"
(c) Varpu Halonen

Äiti ja Tytär <3
(c) Varpu Halonen

Baaaaannnzzzzaaaaiiii!!!!!
(c) Varpu Halonen

Koko nelikko <3
(c) Aki Korhonen
HYÖKKÄYS! :D
(c) Aki Korhonen
Ähäkutti! ;)
(c) Aki Korhonen

Illalla oli ihana päästä kotiin ja tuntui koirat olevan samaa mieltä. Seuraava näyttely onkin edessä sitten ensi maanantaina. Silloin suunnataan Lappeenrantaan ja siellä kehässä on vain Luna. Myös siellä olevalla tuomarilla Luna on käynyt aiemmin ja ERI silloin tuli, mutta tässä lajissa kun ei koskaan tiedä, niin saa nähdä mitä tulee :) Sillävälin aksaillaan ja nautitaan keväästä!

Aurinkoista viikkoa kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti