NalaShandy´s Delilah, "Nala"
Synt. 15.7.2005
Nala koira.netissä

Isä: FIN MVA Peltsun Diz-Rambo
Emä: Foxitar Joy´s Pride

Kasvattaja: Sari Vallinen, kennel Shandy´s, Järvimaa
Omistaja: Hanne Vallinkoski

Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat: B/B
Kyynärät: Ei tutkittu
Polvet: Ei tutkittu
Hampaat: Poistettu yksi välihammas, oikea alakulmuri, reunimmaiset etuhampaat vasemmalta ylhäältä ja alhaalta ja M1 molemmilta puolilta

Säkäkorkeus: 36cm
Paino: 6,3kg

Näyttelyt: EH

Steriloitu toukokuussa 2013

Mistä kaikki alkoi:

Nala oli se pitkäaikaisen unelman täyttymys. Viimein oma shelttiTYTTÖ. (Ensimmäinen kun oli Maailman hienoin poika :)) Ja alunperin sen piti olla trikki, mutta koska juuri silloin kun toinen koira päätettiin ottaa ei ollut tarjolla kuin soopeleita, ja kaikkimullehetinyt-asenteella, kotiin päätyi soopelineitonen. Porin kupeeseen lähdettiin neitiä sitten katsomaan ja siellä meille esiteltiin pieni, neliviikkoinen vauveli. Rakkautta. Sitä se oli. Välittömästi.
Nala ei aina ole ollut maailman helpoin koira. Pari ensimmäistä vuotta taisteltiin neidin pahan eroahdistuksen kanssa, jonka seurauksena kaikki kodintekstiilit saivat kyytiä. Lemppareina ehdottomasti lakanat, sohvatyynyt ja matot. Onneksi pikkuhiljaa oireet helpottivat ja nykyään meillä ei tuhota mitään :) Nala on käynyt nuorempana parissa näyttelyssä, mutta se stressaantuu niissä hirveästi, joten ne kuviot jäivät taakse samalla kun korvat nousivat pystyyn :)
Nala on erittäin älykäs koira. Enkä sano nän vain siksi, että se on minun, vaan se oikeasti on. Se esimerkiksi katsoo telkkaria ja paljon! Se nyt ei sinänsä liene älykkyyden osoitus, mutta tuo ymmärtää kaiken mitä siellä tapahtuu. Sen lempiohjelmiin kuuluu luonnollisesti kaikki eläinohjelmat, mutta lähes kaikki käy. Ainoastaan jääkiekkoa ja curlingia neiti ei katso ;)
Nykyään Nala on aivan ihana kotikoira. Vieraassa ympäristössä ja varsinkin vieraiden koirien seurassa se herkästi stressaantuu, mutta ihmisiä se rakastaa yli kaiken. Kukaan meille tuleva ei säästy sen rakkaudenosoituksilta. Pusuja satelee ja juttua riittää. Meillä on ollut tähän mennessä seitsemän upeaa yhteistä vuotta ja toiveissa olisi vielä ainakin toinen mokoma! <3


Nala lenkillä maaliskuu 2012
Nala kotipihassa heinäkuu 2012
Nala lenkillä marraskuu 2012
2 kommenttia:

 1. Hei mua kiinnostaisi noi Nalan hampaiden poistot. Oliko ne poistettu jo silloin kun kävitte näyttelyissä? Itselläni on sheltin poikanen jolta jouduttiin poistamaan virheasennon takia alakulmuri ja mietin saakohan sille ikinä näyttelyistä hyväksyttyä arvostelua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Nalan hampaat on poistettu viime vuonna, joten näyttelyissä käydessä kaikki hampaat oli tallella. Uskon koirasi saavan hyväksytyn arvostelun näyttelystä, jos vain yksi hammas on poistettu :)

   Poista