keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Raivoapina radalla

Viime lauantaina päättyi viimein pitkä odotus kun Kiara pääsi starttaamaan ensimmäiset viralliset agilitykisansa. Suunnattiin auton nokka kohti Lietoa ja TSAUn hallia. Olin ilmoittamut Kiaran kaikille neljälle radalle, joista kahdella tuomarina oli Arto Laitinen ja kahdella Petteri Kerminen.

Päivä alkoi medien osalta Arto Laitisen agilityradalla. Rata oli hyvin simppeli ja suoraviivainen ykösten rata ilman mitään ihmeellisyyksiä. Tosin kontakteista A puuttui radalta kokonaan. Rataantutustumisen jälkeen kävin Kiaran kanssa tekemässä keppejä ulkokentällä ja yllättäen neiti kehitti suuren ongelman niistä eikä lopulta meinannut onnistua koko pujottelu jos oli keppien vasemmalla, eli umpikulman puolella. Avokulman puolessa sitten ei mitään ongelmia :D Ja ekalla radalla luonnollisesti kannatti olla kepeillä juurikin tuolla ongelmallisella puolella :D

Kepit olivat heti alkuradasta ja pienen avituksen jälkeen selvitettiin ne virheettä! Mutta sitten kohtaloksi koitui puomilta lähtö kun Kiara paineli väärään päähän putkea. Tästä siis hyl. Muutoin rata oli virheetön.Sitten siirryttiin naapurikentälle Kermisen agilityradalle, jonka alku olikin sitten inhottava. Hyppy-rengas-hyppy-hyppy epämääräisellä kiemuralla jonka päätteksi mentiin A:lle. Ja jos halusit loogisemmalle puolelle A:ta piti ennen sitä tehdä jotain ja nopean koiran kanssa valssaaminen oli hyvin utopistinen kuvitelma. Muutoin radassa ei ollut ihmeitä.

Itsehän olin suunnitellut tekeväni jonkinlaisen kökkövalssin ennen A:ta, mutta Kiara leiskautti hypyn niin pitkäksi että ei sitten mitään toivoa :D Sain sen kalasteltua takaisin niin ettei ylittänyt A;n suorituslinjaa ja vielä siitä sain sen tyrkittyä epämääräisesti A:lle ilman virheitä. Puomi oli aika hyvä, mutta keinun Kiara sekoitti puomiin kuten monet muutkin koirat ja sen suoritus oli turhan lennokas, mutta yllättäen tästäkään ei käsi virheen merkiksi noussut. Kepit oli sitten toisiksi viimeinen este ja pääsin avokulman puolelle, joten nekin suoritettiin virheettä. Näin ollen teimme nollaradan, jolla voitimme koko luokan ja plakkarissa ensimmäinen LUVA!! Kaunis tai hyvä tuo rata ei kyllä todellakaan ollut :D


Kolmantena ratana oli sitten Laitisen hyppyrata. Tämäkin oikein kiva ja helppo. Vauhtia toki riitti ja ihan tosissaan sai laittaa töppöstä toisen eteen. Tällä radalla kepit oli heti alussa ja avokulmasta, joten niissä ei ongelmaa. Muutenkin rata sujui todella hyvin, ainoastaan loppusuoraa edeltävällä putkella olin myöhässä ja vähän jouduin kalastelemaan Kiaraa oikealle puolelle, mutta tässä onnistuttiin ja myös tältä radalta lopulta tuloksena nollavoitto ja toinen LUVA!!


Viimeinen rata oli sitten tuo Kermisen agirata käännettynä toisin päin. Rata meni kaikkinensa oikein hyvin, mutta ilmeisesti Kiara aikaisempaa lennokasta keinusuoritusta hieman säikähti, sillä se otti kiellon keinulta. Tämä oli radan ainoa virhe ja olimme lopulta tuloksella 5 palkintopallilla sijalla 2. Tältä radalta ei tullut yhtään nollaa.


Kaikkinensa kisapäivä ylitti odotukset moninkertaisesti. En todellakaan uskaltanut ihan tällaisista tuloksista haaveilla. Pääasia kuitenkin oli vain päästä yhdessä tekemään. Kiva oli huomata ettei tuo ollut tilanteesta moksiskaan, vaikka vauhdin hitaudesta voikin päätellä että koiraakin hieman jännitti :) Valmiita kisaamaan kuitenkin ollaan ja vauhti tulee kasvamaan kun saadaan tekemiseen lisää varmuutta :) Ihan Sirpa napsi myös ensimmäiset agilitykuvat Kiarasta ja tässä satoa. Alla olevat kuvat on siis ottanut Sirpa Saari. Iso kiitos jälleen kerran!
Zlatan ja Dita olivat myös mukana ja pääsivät hetkeksi kisojen loputtua tunnelmaa haistelemaan ja tapaamaan Zlatanin tyttöystävää Floraa. Meno näytti lähinnä tältä:

Penaalin terävimmät kynät.. ;)
Kuva: Sirpa Saari
Kisarupeama jatkui sitten sunnuntaina kun suunnattiin Kotkaan Ritva Herralan radoille. Ensimmäisellä radalla ei hauskasti ollut keppejä lainkaan, mutta meidän kohtaloksi koitui kohta missä puomin jälkeiseltä hypyltä käännyttiin takaisin puomille päin tarkoituksena mennä puomin alla olevaan putkeen, mutta Kiara päätti sitten että puomi on kivempi. Tästä siis hyl.

Toiselle radalle kepit sitten tulivat, mutta keinu lähti pois. Rata oli helppo ja pääsin myös kepeillä tuolle meille helpommalle puolelle. Kiara laitteli sitten lopulta tältä radalta nollavoiton, jonka myöten SERT ja nousu kakkosluokkaan!


Melkoinen ötökkä. Kuudella startilla kakkosiin! Jäätiin sitten odottelemaan kakkosten alkua, sillä pääsimme starttaamaan vielä samana päivänä ensimmäisen kakkosten ratamme, mikä sujui hyvin, mutta todella vaikea kepeille meno ja sieltä poistuminen koitui kohtaloksi. Tällä radalla kannatti vedolla viedä avokulmaan ja vaihtaa samalla puolta sinne meille vaikeammalle puolelle ja tätä Kiara ei kestänyt. Vasta kolmannella yrityksellä saatiin kepit viimein onnistumaan. Ei auta kuin treenata tätä! :)

Neiti on kuitenkin nyt siis jo kakkosluokkalainen ja luonnollisestikaan kepeissä ei ole treeneissä kotipihassa ollut mitään ongelmia. Toivotaan että sama jatkuu, sillä lauantaina on vuorossa seuraavat kisat. Sitä ennen ohjelmassa on Jenna treenit huomenna :) Niin kivaa!! Päätettiin myöskin kaivaa Lunan juoksupuomi takaisin treeneihin ja hyvin on lähtenyt käyntiin tuokin projekti! Jospa se nyt saataisiin toimivaksi aina kisoihin asti! :) Sunnuntaina suunnataan myös näyttelyyn jossa Lunan ja Rudin lisäksi myös Rossi "pääsee" pitkästä aikaa kehään. Rossi itse pyysi lisäämään heittomerkit pääsee-sanaan ;) Saapa nähdä mitä Tino Pehar kolmikosta tykkää. Rudista luulisi ainakin tykkäävän kun on tykännyt Lore-iskästäkin paljon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti