tiistai 4. elokuuta 2015

Lisää titteleitä

Viime viikolla oli tosiaan pitkästä aikaa Jennan treenit. Mukana Luna, Kiara ja Zlatan. Lunan kanssa keskityttiin vauhtiin. Ongelmana on, ettei se vieläkään mene kokoaikaa läheskään niin kovaa kuin pääsisi. Silloin kun se tietää mihin ollaan menossa, niin vauhti on hyvää, mutta jos se joutuu kysymään että mihinkäs nyt, niin vauhti tippuu merkittävästi. Myöskään käännöksissä sen vauhti ei pysy yllä, vaikka suoranopeus sillä on oikeasti ihan huippuluokkaa.

Nostatettiin kierroksia siis hetsaamalla. Luna pitää saada oikeasti suuttumaan, jotta sen kierrokset nousevat edes vähän. Parhaiten tähän tällä hetkellä päästään kun sitä retuuttaa rintakarvoista hieman. Tätä se inhoaa ja oikeasti suuttuu kun ärsyttää tarpeeksi ;) Muutamia hienoja pätkiä saatiin tämän avulla aikaiseksi. Mitään pikalääkettä tähän toki ei saatu, vaan hommaa täytyy tehdä systemaattisesti jotta siitä tulee rutiinia.

Myös keppejä katsottiin. Ne kun ovat puomin ohella tämän kauden suurin projekti. Hyvästä ohjauksesta Luna hakee kepit ongelmitta, mutta jos ohjaan vähänkin huonosti, niin varsinkin avokulman puolelta se hakee sisään ihan mihin sattuu. Lisäksi ongelmana on ollut itsenäinen keppien suoritus jos jään taakse. Tämäkään ei ole ongelma jos vaan lähetän sen kepeille ja olen itse koko ajan paikoillani, mutta liikehäiriöitä se ei meinaa kestää. Vaikein se jos ensin liikun hieman sen mukana ja sitten jättäydyn jälkeen. Tämä ongelma saatiin esille myös heti treeneissä ja lopulta kepit liikehäiriölläkin onnistuivat täydellisesti. Treeniä vaan tähänkin lisää. Rataa tehtiin myös ja vaikka Jenna oli tehnyt todella hankalan radan, ei Lunalla ollut siinä mitään ongelmia. Alla videotodiste :)Kiaran kanssa tehtiin myös rataa. A jätettiin vielä väliin, sillä se ei ole tehnyt noin hankalia käännöksiä siltä vielä, eikä haluttu nyt tehdä noin vaikeaa. Mutoin Kiara toimi kuin unelma. Vauhtia oli paljon, mutta hyvin tuli ohjauksiin. Lisäksi tehtiin ensimmäistä kertaa keppejä radanosana ilman ohjureita ja kappas, neitihän osasi!Zlatan hömpötteli myös pienen hetken. Siitä ei videota valitettavasti ole.

Viikonloppuna sitten ensin lauantaina suunnattiin Rudin kanssa Pori KV:seen. Ilma oli aika ikävä, mutta onneksi tuttujen kanssa höpöttäessä ei tuntunut niin pahalta. Rudi oli nuorten luokan ainoa koira ja sai ERIn ja SAn. Tuomari katseli sitä vielä lopuksi ja sanoi, että sillä on kauneimmat silmät mitä hän on ikinä nähnyt :) Kauniisti sanottu.

PU-kehässä Rudi ei sijoille tällä kertaa yltänyt, mutta päästiin vielä kisaamaan VASERTistä ja sen poju nappasi itselleen! :)

Sunnuntaina oli sitten oman seuran agilitykisat Lunan kanssa. Päivä alkoi hyppärillä. Rata oli todella vauhdikas ja suoraviivainen. Luna toimi todella hyvin ja tekaistiin oikein hieno nolla! Maalissa olin varma että ainakin yksi koira oli meitä kovempaa mennyt, joten rauhassa lähdettiin jäähdyttelylenkille. Enpä tajunnut että tuomari vaihtui heti tämän radan jälkeen joten palkinnot jaettiin heti. Kepon sitten soittaessa että vauhdilla hakemaan palkinnot, niin kipitettiin juoksujalkaa takaisin. Ja ei ollut riemulla rajaa kun sain kuulla, että olin ollut väärässä sen suhteen että meitä kovempaa olisi joku mennyt. Eipä ollut, vaan voitimme radan ja sen myötä Luna lisäsi nimensä eteen tittelin FI AVA-H!! Melkoinen sininen! <3


Agilityradoilla tuli sitten molemmilla virheitä, mutta eipä kyllä haitannut yhtään. Päivä oli aivan täydellinen, varsinkin kun tuomari mittasi Kiaran pyynnöstäni ja sanoi sen olevan aivan päivänselvä medi! Lisäksi saattin olla todistamassa ystävänkin koiran valioitumista, kun Jennan Relasta tuli viimeisellä radalla FI AVA. Ja pitihän se kimppakuva valioneideistä ottaa :)

:)
Ensi viikonloppuna ohjelmassa myös näyttely ja agikisat. Saapa nähdä miten silloin menee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti